Sivut

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Länsi käyttää Ukrainan kriisiä huomion siirtämiseksi pois kiusallisista konflikteista muualla

Länsimaiden käyttäessä Ukrainan kriisiä ja malesialaiselle Boeing-koneelle tapahtunutta tragediaa Venäjän vastaisen painostuksen ja vihamielisen propagandan lisäämiseen, riehuu Lähi-idässä toinen sota.
Lähde: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
30.7.2014, Verkkomedia.org

Länsi käyttää Ukrainan kriisiä huomion siirtämiseksi pois kiusallisista konflikteista muualla 
Toisin kuin Ukrainan tapahtumat, israelilaisten joukkojen tunkeutuminen Gazan kaistalle ei ole synnyttänyt erityistä meteliä maailman pääkaupungeissa. Niissä keskitytään yksinomaan Ukrainan ja Venäjän ongelmaan. Tilannetta kommentoi toimittaja Pjotr Iskenderov.
Haluttaessa kiinnittää huomio pois omista toimista muissa maissa ja muilla alueilla käytetään geopolitiikassa usein hyväksi tällaisia mediatemppuja.
Hyvin näkyvästi tällainen menettely nousi esille vuonna 1995 Balkanilla, jossa olivat samanaikaisesti meneillään Bosnian, Hertsegovinan ja Kroatian konfliktit. Kroatian johto tiiviissä yhteistyössä Naton kanssa laati hyökkäyssuunnitelman Krajinan serbitasavaltaa ja Kroatian serbejä vastaan.
Jotta silloin oltaisiin käännetty kansainvälisen yhteisön ja joukkotiedotusvälineiden huomio pois tästä suunnitelmasta, esitettiin satelliittikuvia todisteena väitetystä joukkomurhista Srebrenican kaupungissa Bosniassa. Kuvissa voitiin kuitenkin nähdä ainoastaan merkkejä mahdollisista maatöistä.
Kokonaisuutena ne olivat epäselviä samalla tavalla kuin nyt ne kuvat, joita Yhdysvallat on julkaissut Ukrainasta. Silloin kuitenkin tärkein saatiin tehdyksi: Eurooppalainen yhteisö alkoi uutisoida Srebrenican joukkohaudoista ja samanaikainen Kroatian armeijan serbien vastainen operaatio jäi toiselle tai jopa kolmannelle sijalle joukkotiedotusvälineissä. Hyökkäys sai tällä tavalla moraalisen oikeutuksen.
Voidaan todeta, ettei Israel ole suinkaan edelläkävijä oman toimintansa peittelyssä. Se osaa kuitenkin käyttää ovelasti hyväkseen länsimaiden ja ennen kaikkea Yhdysvaltojen antamaa mallia.
Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, että länsimaissa on kuitenkin ymmärretty Israelin geopoliittisen propagandapelin päämäärät. Esimerkiksi. Ranskassa ilmestyvä Le Parisien -lehti kertoi, että maan hallitus on purkanut aiemmin annetun kiellon, joka koski mielenosoitusten järjestämistä palestiinalaisten tueksi.
Lisäksi Brysselistä tulleiden uutisten mukaan Euroopan unionin johdossa on jo harkittu sitä, millä tavalla Israelia voitaisiin painostaa, jotta se lopettaisi hyökkäyksensä Gazassa.


Venäjälle esitetyt syytteet ovat täysin järjettömiä
Yhdysvallat on menettänyt jälleen yhden taistelun informaatiosodassa Venäjää vastaan. Yhdysvaltain Kiovan-suurlähettiläs Geoffrey Pyatt oli julkaissut Twitter-blogissaan kuvia, joiden hän väittää todistavan, että Venäjä on tulittanut Ukrainaa rajan yli.
Myöhemmin kävi ilmi, etteivät kyseiset kuvat ole Yhdysvaltain tiedustelusatelliittien ottamia, vaan ne ovat peräisin Digital Globesta, satelliittikaukokartoituskuvia myyvältä yhtiöltä.
Venäläisten asiantuntijoiden mukaan kuvat ovat niin huonolaatuisia, että niiden analysointi on mahdotonta. Yhdysvaltain entinen varavaltiovarainministeri, toimittaja ja tutkija Paul Craig Roberts on sanonut, että kuvien levittäminen Twitterin kautta todistaa vain sen, että kyseessä on propagandasota.
Venäjä on useampaan otteeseen vaatinut Yhdysvaltoja joko esittämään pitäviä todisteita siitä, että Venäjä olisi tulittanut Ukrainaa tai toimittanut kapinallisille raskaita aseita tai lopettamaan valheellisen informaation levittämisen.
 
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on kertonut, että Venäjä on luovuttanut YK:lle ja Etyjille satelliittikuvat, radio- ja sähkötiedustelutiedot ja keskustelujen nauhoitukset, joilla voi olla tekemistä malesialaisen matkustajakoneen turman kanssa. Etyj-tarkkailijat eivät havainneet, että Venäjä olisi siirtänyt joukkoja lähemmäksi Ukrainan rajaa tai tulittanut Ukrainaa.

Jopa Hollanti on ärtynyt siitä, kuinka hätäisesti Ukraina yrittää syyttää malesialaiskoneen turmasta Venäjää. Lentoturmien tutkintaan erikoistunut Hollannin turvallisuusneuvoston mukaan Ukrainan väitteet siitä, että ns. mustien laatikoiden data olisi jo tutkittu, ovat perusteettomia ja ennenaikaisia.
Mustien laatikoiden datan tutkimiseen menee useampi viikko. Kansainvälinen siviili-ilmailujärjestö ICAO:n sääntöjen mukaan tutkimuksia koskevia tietoja ei saa julkaista ennen tutkinnan päättymistä.
Jopa CIA on myöntänyt, ettei sillä ole mitään tietoa siitä, kuka on voinut ampua koneen alas. Asiantuntijat eivät halua ottaa itselleen vastuuta valtionjohtajien poliittisista päätöksistä.

 Rysslands röst / KOMINFORM

Lähteet:
Lue myös:

Kolmas maailmansota uhkaa lännen valmistautuessa sotilastoimiin Venäjää vastaan


Heikki Sipilä @ 30.7.2014 20:44

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Är tragedin i Ukraina en skyddsoperation? 
Medan väst använder krisen i Ukraina och kraschen av det malaysiska Boeing för att skärpa trycket på Ryssland rasar ett annat krig i Mellanöstern. Israeliska truppers ankomst till Gaza har dock till skillnad från tidigare incidenter inte orsakat en stor upprördhet i världens huvudstäder. Västvärlden är alltför upptagen med situationen i Ryssland och Ukraina. Israel har just räknat med ett sådant informationsskydd, anser Rysslands rösts krönikörPjotr Iskenderov.

Ei kommentteja: