Sivut

torstai 31. heinäkuuta 2014

"Maailma seisoo häpäissyt" - Israelin pommitukset koulun tappaa ainakin 15

• YK tuomitsee IDF hyökkäyksen nukkuvien lasten kuin kansainvälisen oikeuden vastaisesti 
• Strike tungosta markkinoilla Shujai'iya aikana tulitaukoa tappaa 17 
• Kuolonuhrien nyt yli 1300 kolmen viikon kuluttua taistelevat 
• Harriet Sherwood Jerusalemissa ja Hazem Balousha vuonna Jabaliyan 
•    
• Guardian, torstaina 31 heinäkuu 2014 
Linkki video: Gaza: mitään häpeällistä kuin hyökkää nukkuvien lasten, sanoo Ban Ki-moon 
YK virkamiehet kuvattu tappaminen nukkuvien lasten kuin häpeäksi maailmalle ja syyttänyt Israelia vakava loukkaus kansainvälistä lain jälkeen koulun Gazassa käytetään turvakoti palestiinalaisten perheitä oli kuoritut keskiviikkona. 
Ainakin 15 ihmistä, suurin osa oli lapsia ja naisia, kuoli, kun koulun Jabaliyan pakolaisleirillä osui viisi kuoret yön aikana tauottoman pommituksen koko Gazan. Yli 100 ihmistä loukkaantui. 
Ban Ki-moon, YK: n pääsihteeri, sanoi hyökkäys oli "törkeää ja perusteettomia" ja vaati "vastuullisuus ja oikeudenmukaisuus". YK sanoi sen virkamiehet olivat toistuvasti täsmentäneet koulun ja pakolaisia ​​Israeliin. 
 Palestiinan tyttö itkee hoidon aikana hänen loukkaantumisia Israelin lakko. Valokuva: Khalil Hamra / AP 
Fighting Gazassa jatkuivat läpi päivän, vaikka neljän tunnin humanitaarista tulitaukoa kutsui Israelin viisitoista.Tungosta markkinoilla Shujai'iya osui myöhään iltapäivällä, aiheuttaen ainakin 17 kuolemantapausta, kuten toimittaja, ja loukkaantui noin 200 ihmistä, mukaan Gazan terveysviranomaiset. He sanoivat ihmiset olivat uskaltautuneet ulos ostoksia uskomus tulitauko oli paikallaan. Silminnäkijät sanoivat useita kuoret iski kun ihmiset pakenevat. Israel sanoi raketit ja kranaatit edelleen Gazasta ammuttiin. 
Israel torstaina on näkyvissä mitään merkkejä karsimisen Operation reunapehmusteen, armeijan kanssa kuulemma soittamalla ylimääräinen 16000 varausten loukkaavaa edennyt 24. päivänä. 
At YK koulu Ensimmäinen kuori hiukan sen jälkeen varhain aamulla rukouskutsu, kun useimmat niistä suojautuminen nukkuivat, ahdetaan luokkahuoneissa, mitä vähän omaisuutta he olivat onnistuneet nappaamaan kun he pakenivat kodeistaan. 
Noin 3300 ihmistä oli sullotaan Jabaliyan Elementary & B Girls ' Koulu koska Israelin armeija varoitti ihmisiä jättämään kotinsa ja lähiöissä tai riskien kuoleman voimakasta pommituksessa. Luokkahuone numero yksi, lähellä koulun sisäänkäynti, oli tullut asuu noin 40 ihmistä, enimmäkseen naisia ​​ja lapsia. 
Koska kuori puhallettu seinän läpi, suihkussa Matkustajia sirpaleet ja roiskumisarvo verta seinät ja lattiat, Amna Zantit, 31, munakokkelia kerätä jopa hänen kolme kauhuissaan pikkulapsella paniikissa tarjouksen suhteellinen turvallisuus koulun pihalla. "Jokainen yritti paeta", hän sanoi, puristi hänen kahdeksan kuukautta vanha vauva tiukasti. Minuuttia myöhemmin, toinen kuori lyönyt läpi katon kaksikerroksinen koulussa. Ainakin 15 ihmistä kuoli ja yli 100 loukkaantui. Useimmat olivat naisia ​​tai lapsia. 
Pierre Krähenbühl, komissaari-kenraali YK: n alaisen palestiinalaispakolaisten, UNRWA, sanoi pommittamisen koulu oli "vakava loukkaus kansainvälistä oikeutta Israelin joukkojen". 
Krähenbühl sanoi: "Viime yönä, lapset olivat surmansa he nukkuivat vieressä vanhempiensa lattialla luokkahuoneessa YK: n nimeämän turvakoti Gazassa. lapsia kuoli nukkuessaan, tämä on loukkaus meitä kaikkia, lähde Universal häpeää. Tänään maailma seisoo häpäissyt. " 
Khalil al-Halabi, YK: n vastaava virkamies alueen kouluissa, oli nopeasti paikalle. Elimet olivat täynnä yli luokkahuoneessa, ja loukkaantui pahasti lay altaissa veren keskellä roskat ja raunioista aiheuttama räjähdys."Olen tärisi", hän sanoi. "Se oli hyvin, hyvin vaikeaa minulle nähdä verta ja kuulla lasten itkua." 
päivänvalossa, sora ihmisten elämään näkyi joukossa rauniot luokkahuoneessa: pallo, ämpäri, huopia, säilykepurkkia, pari varvastossut. Ruumiita aasit, käytetään matkan laiha omaisuutensa pakolaisten he uskoivat turvallisuutta, makasi koulun sisäänkäynnin kahtena pojat yllään Palestiinan partiopoika huivit kerätty ihmisen ruumiinosia haudattavaksi. Viisi loukkaantuneista oli kriittisessä tilassa sairaalassa. 
 Palestiinan kerää ruumiinosien luokkahuoneessa Abu Hussein YK koulussa. Kuva: Lefteris Pitarakis / AP 
Halabi oli edessään mahdoton lausuntopyyntöjen niiltä, ​​jotka pakenivat verilöyly. "Nämä ihmiset ovat hyvin vihaisia. Ne evakuoitiin kodeistaan ​​ja tuli tänne suojaa, ei tulla tapetuksi sisällä YK: n suojaa. Nyt he pyytävät minua joko jäädä tai lähteä. Ne ovat hyvin peloissaan. He eivät tiedä mitä tehdä . " 
hyökkäys koulu oli kuudes kerta, UNRWA toimitilat ovat kärsineet, koska Gazan sodan alkoi yli kolme viikkoa sitten, YK sanoi. 
palestiinalaisten paennut kodeistaan ​​sen jälkeen kun Israel varoitti, että mikäli näin ei henkensä riski. Ne, Jabaliyan koulussa olivat yli 200000 jotka ovat etsineet suojaa YK: n tiloissa siinä uskossa, että perheet olisi turvallista. 
analyysi kerättyjen todisteiden työmaalla UNRWA johti alustava arviointi, joka Israelin tykistö oli osunut koulun aiheuttaen " Useiden siviilien kuolemia ja loukkaantumisia myös naisten ja lasten ja UNRWA vartija, joka yritti suojella sivuston. Nämä ovat ihmisiä, jotka neuvottiin jättämään kotinsa Israelin armeija. " 
Krähenbühl lisäsi: "Meidän henkilökunta, erittäin johtavat ihmiset humanitaarisen avun, tapetaan. Meidän turvakodit ovat täynnä. Kymmenet tuhannet voivat pian olla jumiin Gazan katuja, ilman ruokaa, vettä ja suojaa, jos hyökkäykset näillä alueilla edelleen. " 
Israelin puolustusvoimat (IDF) sanoi käynnistäneensä selvitystyön välikohtaus YK koulussa. Ensimmäisissä tutkimuksissa kävi ilmi, että "Hamas militantteja potkut kranaattia läheisyydestä koulun ja [Israelin] sotilaat vastasivat ampumalla kohti alkuperä tulen", tiedottaja sanoi. 
YK lähde sanoi, ettei ollut näyttöä militantti toimintaa sisällä koulu. 
Yhdysvalloissa, joka on ristiriidassa Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu, yli pyrkimyksiä varmistaa tulitaukoa, tuomitsi koulu kuoret mutta ei erikseen syyttää Israelia. 
tapaus tulee, kun räjähdys yksi YK: n koulussa Beit Hanoun viimeksi viikolla leikkipaikka oli täynnä perheitä odottamassa evakuointia. Israel kiisti vastuun kuolemista sanoen single "hairahtunut" kuori potkut sen joukot osui koulun pihalla, joka oli tyhjä tuolloin. 
 vaurioitunut luokkahuoneessa koulussa. Kuva: Mohammed Saber / EPA 
UNRWA on hylännyt IDF: n tilille, sanoen alkuperäisen kuori seurasi useita muita muutamassa minuutissa.Toimittajat joka vieraili koulussa pian sen jälkeen sanoi vahinkoja ja roskat oli yhdenmukainen laastilla kierroksilla. UNRWA on löytänyt raketeilla kolme sen kouluissa Gazassa viimeisen kolmen viikon kuluessa, mikä se on nopeasti tuomitsi "räikeästineutraalisuuden tiloissamme ". 
Israel sanoo militantit Hamasin ja muiden järjestöjen käynnistää rakettien läheisyydessä UNRWA ominaisuuksia.
Israelin armeija sanoi, että se oli suunnattu yli 4100 sivustoja Gazassa, koska konfliktin alusta 8. heinäkuuta. kuolema tiemaksu Gazassa nousi yli 1300 keskiviikkona. 
kolme sotilasta sai surmansa taistelussa noin Khan Younis, jolloin kokonaismäärä IDF kuolonuhrien 56. kolme siviiliä on kuollut raketti-iskut Israeliin. 
Vuonna emotionaalinen lausuman, Canterburyn arkkipiispa, Justin Welby , sanoi "tuhoisa väkivallan kierre on aiheuttanut suunnattomia kärsimyksiä". 
Hän sanoi: "Et voi katsoa kuvia tulossa Gazasta ja Israelista ilman sydäntäsärkevää. Meidän täytyy itkeä Jumalalle ja voittamaan alas taivaan ovet ja rukoilemaan rauhan ja oikeudenmukaisuuden ja turvallisuuden. Vain kalliita ja rehti tavoitteluun rauhan Israelin ja Palestiinan voi suojella viattomia ihmisiä, heidän lapsensa ja lapsenlapsensa, koskaan pahempaa väkivaltaa. "
Hän vaati uudistettu "sitoutuminen poliittisen vuoropuhelun laajemmassa etsimään rauhaa ja turvallisuutta sekä Israelin ja palestiinalaisten ".
Tuki sotilasoperaatioon keskuudessa Israelin julkisen säilyi vahvana. julkaiseman kyselyn mukaan Tel Avivin yliopistossa tällä viikolla löytyi 95% Israelin juutalaista tuntui loukkaavaa oli perusteltua. Vain 4% uskoi liikaa voimaa ollut

Ei kommentteja: