Sivut

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Helsingissä järjestettiin jo kolmas ''Näpit irti Gazasta!'' mielenosoitus

Helsingissä osoitettiin kolmatta kertaa mieltä Israelin Gaza hyökkäystä vastaan. Mielenosoituksesta on muodostunut kansanliikehdintä - tarkoitus on kokoontua joka lauantai klo 15:00 Eduskuntatalolle, kunnes Israel tulee järkiinsä.
Toimittaja: Hossein Bahmanpour
27.7.2014, Verkkomedia.org

Helsingissä järjestettiin jo kolmas ''Näpit irti Gazasta!'' mielenosoitus 
Mielenosoituksesta on näin ollen muodostunut kansanliikehdintä. Tavoite on ennen kaikkea lopettaa Israelin hyökkäys sekä Gazan saarto, mutta myös Suomen käymä asekauppa Israelin kanssa.

Sarjassaan kolmanteen sodan vastaiseen mielenosoitukseen osallistui suuri joukko Palestiinan ystäviä

Tapahtuma keräsi erittäin suuren yleisön, suuremman, kun Israelin ystävien torstaina järjestämä mielenosoitus, johon oli MTV3 uutisten mukaan osallistunut "sadat" ihmiset (1). Jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä, vertaamalla tapahtumista otettuja kuvia ja videoita.
Israelin tukimielenosoituksen videossa oikein kehutaan, kuinka pohjanmaalta saakka on tuotu paikalle helluntaiseurakuntien mummoja bussikyydeillä. Paikalla on myös tietenkin Israelin suurlähettiläs, joka on kansainvälisen diplomaattisen protokollan vastaisesti osallistunut mielenosoitukseen maassa, jossa hän työskentelee edustajana (2).


Momentti on Palestiinan puolella ja mielenosoitukseen osallistuvien määrä on kasvanut jokaisella kerralla. Puskaradio, sosiaalinen media, ja tietenkin Verkkomedia ovat kaikki olleet aktiivisia kansanliikehdinnästä tiedottajia.

Tässä omat terveiseni videoviestinä:

Lisää Kuvia tapahtumasta löydät täältä: 

Päivitystä Gazan konfliktista
Konflikti on vaatinut jo yli tuhannen palestiinalaisen hengen. On arvioitu, että 80% Israelin surmaamista palestiinalaisista ovat olleet siviilejä. Israelin puolella on toisaalta koettu yli 32 kuolonuhria, joista kaksi ovat olleet siviilejä.

Tilanne Israel/Palestiinassa verattuna Suomeen

On itsestään selvää, että Palestiina puolustaa itseään kansanmurhaa harjoittavaa miehittäjää vastaan. Israelilla ei ole mitään aikomuksia lopettaa laittomien siirtokuntien laajentamista. Israel ei vaikuta lainkaan olevan kiinostunut Gazan saarron lopettamisesta - saarto on käytännössä noin kahden miljoonan ihmisen kollektiivista rankaisemista. Israelilla ei ole mitään tahtoa todelliseen rauhaan. 
Israel valittaa Hamasin 20 kiloisista raketeista, joita se ampuu osana aseellista vastarintaa samalla kun IDF samalla pudottaa moninkertaisesti suurempia Gazan kaistaleelle, joka on maailman tiheimmin asutettuja alueita - yli 1 000 kilon pommeja.
Hulluus on kasvanut sellaisiin ulottuvuuksiin, että Israelin pääministeri Benjamin Netanjahunpuolustuspuheet Israelin aiheuttamasta tuhosta kuulostavat Orwellin painajaiselta. Netanjahun uusin väitös on, että "Hamas yrittää saada Israelin näyttämään pahalta kuolonuhreilla" (3). 
On siis Hamasin syytä, että Israelin pommit tappavat valtavia määriä siviili-ihmisiä?Netanjahu on vankasti sitä mieltä, että Israelin pommit tarjoaisivat palestiinalaisille vain kakkukahveja, jos Hamas ei niitä tökkisi neuloilla vai?

Kansainvälinen Quds-päivä 2014 - Verkkomedia palkittiin Palestiinan kriisin tiedottamisesta


Hossein Bahmanpour

Lähteet:

Ei kommentteja: