Sivut

torstai 31. heinäkuuta 2014

Ukrainan ilmoitettava: Käytettiinkö malesialaiskoneen onnettomuuspäivänä GPS:n tukkivia laitteita?

Ukrainan tulee ilmoittaa, käytettiinkö maassa GPS:n tukkivia laitteita Malyasia Airlinesin Boeing 777:n onnettomuuspäivänä, Venäjän federaation ilmailuvirasto Rosaviatsija sanoi perjantaina.
Lähde: RIA Novosti
Toimittaja: Jonathan Widell
27.7.2014, Verkkomedia.org 

Ukrainan ilmoitettava: Käytettiinkö malesialaiskoneen onnettomuuspäivänä GPS:n tukkivia laitteita?
Aikaisempien raporttien mukaan Ukrainan lennonvalmistelijat olivat antaneet koneen poiketa reitiltään pohjoiseen kohti kiivaita taisteluita. Rosaviatsija ja Venäjän puolustusministeriö ovat edelleen epätietoisia, miksi ilmatilaa ei suljettu lentokoneilta kokonaan?
"Rosaviatsija sai aikaisemmin venäläiskoneiden miehistöiltä tietoja, jotka kertoivat häiriöistä GPS-navigointijärjestelmän toiminnassa Ukrainan ilmatilassa. On pantava merkille, että Ukrainan viranomaiset eivät ole ilmoittaneet, käytettiinkö maassa kyseisenä päivänä GPS:n häirintälaitteita", Rosaviatsijan päällikkö Aleksandr Neradko kertoi lehtimiehille.


"Kun otetaan huomioon, että tämän alueen yli lensi muita koneita onnettomuusaikana, niiden miehistöiltä on välttämätöntä saada ensi käden tietoja alusten ja maassa olevien navigointilaitteiden toiminnasta", hän sanoi. "Tämä voi olla syynä siihen, miksi Malesian lentokone poikkesi pohjoiseen suunnitellulta reitiltään", Neradko sanoi.
Malaysia Airlinesin lento MH17 Amsterdamista Kuala Lumpuriin putosi itä-Ukrainassa 17. helmikuuta, ja kaikki koneessa olleet 298 ihmiset kuolivat.
Kiovan viranomaiset syyttävät itsenäisyystaistelijoita koneen alas ampumisesta, kun taas paikalliset aluejoukkojen johtajat pysyvät kannassaan, ettei heillä ole tarvittavaa tekniikkaa kohteen ampumiseksi alas 32 000 jalan korkeudesta.

 RIA Novosti / Jonathan Widell

Lue myös (VM 13.6.2014):

Tutkamysteeri Keski-Euroopassa: 13 lentokonetta kadonnut kesäkuussa tutkasta ilman selitystä

Jotain poikkeuksellista tapahtuu Keski-Euroopan ilmatilassa. Itävallan ja sen lähimaiden ilmatilassa 13 lentokonetta on kadonnut kesäkuussa ainutlaatuisella tavalla valvontatutkista ja jokainen on ollut näkymättömissä tasan 25 minuuttia kerrallaan. Asiasta kertoi Itävallan viranomaiset. Tapahtumat ovat käyneet 5. ja 10. kesäkuuta, kertoi Marcus Pohanka Itävallan ilmaturvallisuuden keskuksesta Austro Controllista. Saksassa ja Tsekissä on raportoitu samanlaisista tapahtumista. 
Toimitus @ 27.7.2014 13:00

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Pilots Reported Problems with GPS in Ukraine Prior to MH17 Crash - Rosaviatsiya
MOSCOW, July 25 (RIA Novosti) – Ukraine should provide information on whether GPS jamming devices were used in the country on the day the Malaysia Airlines Boeing 777 crashed, Russia’s Federal Air Transport Agency, Rosaviatsiya, said on Friday.

Ei kommentteja: