Sivut

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Tuomioja toistaa Itä-Ukrainan tapahtumista YLE:n levittämää Krimin propagandaa

Kotimaan mediamonitorin on tarkoitus herättää keskustelua kotimaisesta mediasta ja sen tarjoamista uutisista. Alla ensimmäisenä mahdollinen uutistoimittajan henkilökohtainen kommentti artikkelista.
Toimittajan kommentti:
Kuten YLE:n uutisessa (alla) ilmenee, ulkoministeri Tuomioja perustaa nyt Venäjää tuomitsevan ja Ukrainan hallinnon toimia Itä-Ukrainassa puolustelevan kannan siihen valheeseen, että Putin olisi muka myöntänyt Venäjän armeijan suorittaneen Krimillä sotilasoperaation, ja siksi nyt käynnissä olevat Itä-Ukrainan liikehdinnät olisivat mahdolllisesti Venäjän toteuttamia.
Tuomiojalla onkin tässä jo niin monta muttaa ja ehkää matkassaan, että koko hänen argumenttinsa kilpistyy todistettavasti yhteen YLE:n levittämään hävyttömään valhepropagandan uutiseen siitä, että Putin koskaan tällaista olisi tapahtumista Krimillä sanonut. Tämä on suorastaan hävytöntä.

YLE uutisoi 28.3.2014:

Mutta mitä Putin todella sanoi sotilaskomentajille pitämässään kiitospuheessa?
"...Tässä oli mitä Putin tänään ihan aikuisten oikeasti sanoi ja mistä hän sotilasjohtoaan sekä kriisin aikana maltillisesti toiminutta armeijaa kiitti. Hän siis kiitti heitä rauhan säilymisestä - maltista ja ammattitaidosta - eikä sotilasoperaation suorittamisesta! YLE tulkitseekin siis nyt röyhkeästi..."
Uutisointimme luettavissa kokonaisuudessaan:

Janus Putkonen
15.4.2014 0:55

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Tuomioja: ''Ukraina on vahvasti puun ja kuoren välissä'' | YLE

"Venäläisten osallisuus on mahdollinen"

On epäilyjä, että esimerkiksi valtaajien joukossa on mukana venäläisiä. Tilanne voi olla samankaltainen kuin Krimin kriisissä, jonka jälkeen Venäjän johto tunnusti, että kyseessä oli Venäjän sotilaallinen operaatio, jolla Krim liitettiin osaksi Venäjää. Tuomiojan mukaan vastaava venäläisjoukkojen osallisuus on mahdollinen myös Itä-Ukrainan tapahtumissa, vaikka ehdottomia näyttöjä ei ole.
– Ukraina on vahvasti puun ja kuoren välissä, he eivät halua väkivaltaa, sillä siinä olisi väistämättä sisällissodan luonnetta, Tuomioja arvioi.
YLE: 

Ei kommentteja: