Sivut

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Pakotteet eivät Venäjää murra - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

PakoIgor Jazon

Tänään, 14:00

Pakotteet eivät Venäjää murra

Pakotteet eivät Venäjää murra

EU, tuodessaan esille solidaarisuutensa Yhdysvalloille, on hyväksynyt jatkuvasti uusia Venäjän vastaisia pakotteita.

Kuinka tehokkaita ne ovat ja millä tavalla ne vaikuttavat Venäjään ja itse Euroopan unioniin? Näihin kysymyksiin Venäjän Äänen haastattelussa, vastasi politiikantutkijaDaria Mitina.
USA:n ja EU:n sanktioiden käyttämisen politiikka on aikansa elänyttä ja vaikutuksiltaan tehotonta, koska maailma on sidottu tiiviisti keskinäisin yhteyksiin. Kaikki kansalliset taloudet ovat osa globaalia taloutta. Pakotteet vaikuttavat aina sekä niihin, joita vastaan ne ovat suunnattu, että myös niitä vastaan, jotka niitä käyttävät. Tämän vuoksi, pakotteiden käyttöä voidaan pitää ennen kaikkea poliittisena toimena, erityisesti, jos otetaan huomioon, että kokonainen joukko maita on elänyt pakotteiden alla jo vuosikymmeniä, mutta mitään erityistä vaikutusta niillä ei kuitenkaan ole ollut. Venäjän on valtavan suuri maa, sen talous hyvin monipuolinen ja sen taloudellisen järjestelmän yhteydet Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin, ovat tällä hetkellä niin kehittyneet, ettei pakotteet tuota Venäjälle erityistä taloudellista vahinkoa.
Daria Mitina otti esimerkiksi Iranin, joka nyt, kun poliittiset suhteet ovat lämmenneet länsimaihin, kääntyi Geneven tuomioistuimen puoleen, vaatien rangaistustoimia länsimaiden yrityksiä kohtaan. Oikeus teki päätöksen Iranin hyväksi.
Mitinan mukaan pakotteet ovat ennen kaikkea poliittisen painostuksen yritys presidentti Putinia ja Venäjän poliittista eliittiä kohtaan. Mutta toivottua tulosta niillä tuskin saadaan. Mitinan mukaan, Venäjä ei ota länsimaiden mieleksi syytä niskoilleen siitä, mitä se ei ole tehnyt, tämä koskee mm. alas ammuttua lentokonetta.
Mitä luulette, yrittävätkö länsimaat, pakotteilla, joita se käyttää Ukrainan tapahtumien varjolla, ajaa Venäjän pois markkinoilta, joilla sillä on merkittävä asema, esim. maailman asemarkkinoilta?
Tietysti meitä yritetään painostaa ulos markkinoilta, eikä ainoastaan asemarkkinoilta. Ennen kaikkea tämä koskee energia-alueen markkinoita. On kiinnitettävä huomiota siihen, että puheet pakotteista voimistuivat sen jälkeen, kun muutamat Itä-Euroopan maat vahvistivat solmimiensa sopimusten mukaisesti osallistumisessa South Stream -kaasuputken rakentamiseen, vaikka niitä vaadittiin kieltäytymään tästä. On selvää että meidät yritetään syrjäyttää markkinoilta. Tämä koskee myös jossain määriin Kiinaa, joka entistä enemmän on alkanut häiritä Yhdysvaltoja.
Toisin sanoen, painostaessaan Venäjää pakotteilla, länsimaat tuskin saavuttavat tavoitteitaan?
Tietenkään me emme ole Libya tai Pohjois-Korea. Olemme hyvin suuri maa. Toinen kysymys on se, että länsimaat taitavat hyvin painostuksen keinot joita on kehitelty pitkään. Venäjällä on kuitenkin mahdollisuudet seisoa niitä vastaan. Uskon, ettei kukaan halua Ukrainan vuoksi asettaa uhatuksi koko maailman järjestystä, joka on onnistuttu vakauttamaan hyvin kovalla työllä.
http://finnish.ruvr.ru/2014_07_30/Pakotteet-eivat-Venajaa-murra-6042/tteet eivät Venäjää murra - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: