Sivut

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

NATO on vaarallinen arvovalinta

Suomalaisia suostutellaan hyväksymään sotilasliitto Naton jäsenyys kaikin mahdollisin keinoin. Maamme presidentti ja pääministeri ovat avoimesti Nato-myönteisiä henkilöitä. Viestintävälineet perustelevat aktiivisesti USA:n johtaman sotilasliiton ''myönteisiä'' vaikutuksia Suomen kansalle.  
Uutisblogi: Matti Laitinen
29.7.2014, Verkkomedia.org

NATO on vaarallinen arvovalinta 
Sotilasliittoon tahtovat haluavat saada yleisen mielipiteen puolelleen. Tässä manipuloinnissa haitatkin kääntyvät hyödyiksi. Itsenäisen Suomen poliittiselle ja taloudelliselle eliitille on ollut aina kriisitilanteissa ominaista mielistelevä opportunismi. He nuolevat olettamansa voittajan kättä.
Toisessa maailmansodassa tämä kulminoitui sotilaalliseen liittolaisuuteen Natsi-Saksan kanssa. Nykyisin he haluavat liittoutua sotilaallisesti maailman väkivaltaketjun huipulla olevan USA:n kanssa, joka tarvitsee sotia ylläpitääkseen talouttaan ja maailmanherruuttaan. Suomen taloudellinen ja poliittinen eliitti ovat osingolle hakeutuvia haaskaeläimiä.  
Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternakin mukaan Suomi hyötyisi sotilasliitto Natoon liittymisestä sekä poliittisesti että sotilaallisesti. Hänen mukaansa se alleviivaisi Suomen länsi-identiteettiä niille, joille se on tärkeää. Lisäksi Ukrainan kriisin suhteen Nato-jäsenyys nähtäisiin arvovalintana länteen.  


USA:n nykyisen supervalta-aseman syntymisen edellytyksenä on ollut alkuperäiskansojen maaomaisuuden valloitus ja niiden luonnonvarojen ryöstö ja kansanmurhat sekä muualta tuotujen kansojen orjuuttaminen omaksi halvaksi työvoimaksi ja rasistisen yhteiskunnan synnyttäminen näin luodun järjestelmän vakiinnuttamiseksi ja ylläpitämiseksi.
USA imperialistinen historia on ollut tämän jälkeen saman politiikan jatkamista koko maailman mitassa laajennetuin keinoin. USA:n valtiollisen herruuden ja "amerikkalaisen elämäntavan" ylläpitämiselle on ollut aina välttämätöntä mahdollisimman vapaa pääsy käsiksi maailman luonnonvaroihin ja markkinoihin.
Tämän olemassaolonsa perusehdon se on valmis turvaamaan aina tarvittaessa sotilasmahtinsa avulla. Yhdysvalloilla ei ole ollut tapana maksaa sotakorvauksia aiheuttamiensa sotien tuhoista tai joutua vastuuseen suorittamistaan rikoksista ihmisyyttä vastaan.  
Nykyimperialismin kaudella kapitalistisen valtion tärkein arvovalinta on luoda suotuisat ja turvatut olosuhteet kansainvälisen pääoman toiminnalle. Jotta pyssyjen räiskeen loppuminen ei aiheuttaisi ongelmia ylikansallisten yhtiöiden ja finanssipiirien maailmanvallalle, USA:n valtion täytyy luoda itse ja oma-aloitteisesti uusia vihollisia ja uhkakuvia.
Tätä tarkoitusta varten Yhdysvalloilla on käytössään nykyisin yli 700 sotilastukikohtaa maailman 132 eri maassa ja monikansallinen Nato.  


Vuonna 1991 tapahtuneen Varsovan liiton purkamisen jälkeen sotilasliitto Nato on edistänyt maailmanrauhaa ja aseidenriisuntaa hyökkäämällä hajotettuun Jugoslaviaan, Afganistaniin ja Libyaan. Nato on laajentunut 28 valtion aggressiiviseksi sotilasliitoksi, joka on integroinut itseensä sotilaallisen kriisinhallinnan nimissä lukuisia sitoutumattomiksi itseään kutsuvia valtioita Suomi mukaan lukien.
Syyriassa ja Ukrainassa käydään sisällissotaa. Yhdysvaltojen johtama Nato ei ole pysytellyt ole näidenkään sotien ulkopuolella.  
Sotilasliitto Naton johto on kyseenalaistanut YK:n ympärille rakennetun kansainvälisen oikeusjärjestelmän ja korvannut sen roolin omilla sotilaallisilla ja oikeudellisilla ratkaisuilla. Sotilasliitto kokee, ettei sota ole enää ihmiskunnan vitsaus, koska valistuneiden länsivaltojen käsissä se on oikea keino suojella ihmisoikeuksia ja rangaista pahoja valtioita.
Sotilasliitto Naton toimenkuvaan kuuluvat nykyisin olennaisena osana – siviilejä tappavat ja kansanryhmiä toisiaan vastaan usuttavat – humanitaariset väliintulot. Pahamaineisen Kylmän sodan aikana tällaiset sotilasoperaatiot eivät olleet mahdollisia.  
Naton psykologisen toiminnan harjoittamisen käsikirjassa neuvotaan: ”Ihanteellinen propagoija on sellainen henkilö, joka puhuu totuuden tai totuudesta vain sen osan, joka vastaa hänen tavoitteitaan, ja puhuu asiansa siten, ettei kuuntelijasta tunnu, että hän on joutunut propagandan kohteeksi.”  

Uutisblogin kirjoittaja Matti Laitinen on Verkkomedian advokoima blogisti.

Ei kommentteja: