Sivut

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Syyria osoittautui voittamattomaksi. Mitä nyt ?

2014-05-17 19:39:30

Iranin ja Venäjän yhteisten ponnistelujen ansiosta Syyria on vähitellen toipumassa Washingtonin ja sen lakeijoina toimivien alueellisten arabiliittolaisten julmin ja rikollisin menettelytavoin luomasta kriisistä. 

YK:n, Venäjän ja Iranin välityksellä aikaansaadun sopimuksen mukaan jäljellä olleet terroristit poistuivat Homsin kaupungista ja alue on nyt hallituksen joukkojen täydessä hallinnassa. 

Vanha Homsin kaupunki on täysin vapaa aseistetuista terroristijoukkioista, sanottiin Syyrian televisiossa luetussa julistuksessa. 

Nyt saavutettu voitto oli tulos kuukausien ajan kestäneistä ponnisteluista, joiden alkaessa evakuoitiin satoja siviileitä Homsin vanhasta kaupungista ja jonka päätteeksi konflikti tällä alueella ratkesi siten, että 820 aseistettua militanttia antautui ja luovutti aseensa viranomaisille, totesi maakunnan kuvernööri Talal al-Barazi. 

Syyria oli tähän mennessä vaipunut epätoivoon ja alennustilaan ja se on kärsinyt vahinkoja, joista toipuminen kestää vuosia. Mitään toivoa ei enää ole niilä, jotka haluaisivat kaataa presidentti Bashar al-Assadin hallinnon ja asettaa tilalle Yhdysvaltain marionettihallituksen. 

Tätä on tosiasiaa ei Washingtonkaan voi kieltää. 

Länsimaille on karvas totuus, että Washington on nyt luopunut kaikista toiveista tuhoisien ja kierojen suunnitelmiensa toteuttamiseksi. Syyriassa taistelevat ulkomaiden ​​tukemat terroristit joutuvat epäilemättä pakenemaan maasta häntä koipien välissä. 

Kiinnostavaa on lisääntyvä pelko siitä, että monet Syyriassa olleet aivopestyt eurooppalaiset takfiri-terroristit ovat kotoisin Britanniasta ja Ranskasta ja he saattavat nyt palata kotimaihinsa ja yrittää niissä toteuttaa mielipuolisia tavoitteittaan ja tuoda mukanaan kauhua ja julmuuksia. Toisin sanoen on olemassa suuri pelko siitä, että palaavat juurilleen tekemään samaa tuhoa kuin Syyriassa. 

New York Post -lehdessä Yhdysvaltain entinen YK-suurlähettiläs John Bolton tunnusti epäsuorasti länsimaiden epäonnistuneen Syyrian-politiikassaan ja totesi samalla läntisten poliitikkojen taitamattomuuden ja heidän tekemänsä suunnattomat virhearvioinnit ja samalla se, että länsimaiden poliitikot ovat pyrkineet seuraamaan Washingtonin järjestelmällisiä hallitustenvaihtopyrkimyksiä eri puolilla maailmaa. 

Huvittava esimerkki siitä, että Bolton edelleen perustaa käsityksenä omaan mielikuvitukseensa enemmän kuin tosiasioihin, on se, että Bolton on jälleen on räikeästi syyttänyt Syyriaa yrityksistä käyttää kemiallisia aseita. 

Tähän mennessä koko maailma tietää, että väite, jonka mukaan Damaskos olisi käyttänyt kemiallisia aseita, on likainen valhe ja jopa YK:n raportissa on hylätty tämä länsimaissa levitetty mieletön syytös. Kuitenkaan herra Bolton ei vaivaudu edes lukemaan tai katselemaan uutisia, vaan luottaa omiin kuvitelmiinsa. Tai ehkä hän haluaa vain olla näkemättä ja kuulematta samoin kuin monet hänen amerikkalaiset hengenheimolaisensa. 

Hän toteaa, että kaaos kasvaa ja taistelut kapinallisryhmien kesken lisääntyvät ... ja että on näyttöä siitä, että Bashar al-Assad on jälleen käyttänyt kemiallisin aseita. Kuitenkin myös kaaos Yhdysvaltain Syyrian politiikassa kasvaa edelleen sellaisen uutisen myötä, että Washingtonin hallitus toimittaa nyt terroristeille kehittyneitä aseita. 

Lopulta Bolton tehtyään Syyrian osalta samat johtopäätökset, keksi nerokkaan idean: Washingtonin olisi keskityttävä todellisiin uhkiin, joita ei pidä vähätellä eikä hylätä, eikä saa häiritä Syyrian konfliktia… Iranin harjoittama ydinasepolitiikka voi vielä herättää meidän presidenttimme unimaailmastaan. 

Länsimaat yhteistoiminnassa muutamien alueen arabimaiden nukkehallitusten kanssa osallistuivat vaarallisen uhkapeliin Syyriassa, tuhosivat maan infrastruktuurin, raastoivat hajalle kansakunnan tulevaisuuden unelmat ja aiheuttivat yli 150 000 ihmisen kuoleman. 

On erittäin lapsellista olettaa, että Washingtonilla olisi minkäänlaisia humanitaarisia tavoitteita Syyriassa. Maa nähtiin itse asiassa viimeisenä jaksona tiellä kohti Teherania ja myöhemmin mahdollisuutena vahvistaa Tel Avivin vaikutusvaltaa sen suunnatessa alueella toimiaan Hizbollahin kaltaisia harmillisia vastarintajärjestöjä vastaan. 

Mitä Iraniin tulee, vallitsee varsin yleinen yksimielisyys siitä, että maan "ydinaseohjelma" on Yhdysvaltain hallituksen keksimä valhe, jolla lietsotaan iranofobiaa ja samalla yritetään oikeuttaa hyökkäys maahan kansainvälisen yhteisön silmissä. 

Jopa israelilaiset ovat hiljattain hylänneet tämän farssinomaisen spekulaation. Eräässä israelilaiselle Ynet-uutistoimistolle antamassaan haastattelussa israelilainen prikaatikenraali Uzi Eilam kritisoi Benjamin Netanjahun Iranin-politiikaa ja sanoi, että hän ja muut poliitikot ovat kylväneet kauhua ja tarpeetonta pelkoa israelilaisen yleisön sydämiin. 

Eilam, joka johti Israelin atomienergiakomissiota (IAEC) vv. 1976-1985 sanoi, Iranin ydinohjelma on ollut toiminnassa vasta kymmenen vuotta ja että Netanjahu käyttää Iranin uhkaa hyväkseen saavuttaakseen erilaisia ​​poliittisia tavoitteitaan ja että hän pyrkii ensisijaisesti ajamaan henkilökohtaista etuaan. 

Loppujen lopuksi Iranin ei tarvitse todistaa Israelille, että se toteuttaa siviililuonteista ydinohjelmaa ja että sillä ei ole tarkoitus käyttää ydinteknologiaansa tuottamaan ydinaseita erityisestikin, koska tällainen ajatus on vastoin niitä periaatteita, joille islamilainen tasavalta on rakennettu. Lisäksi ydinteknologian sotilaallinen hyödyntäminen olisi vastoin islamilaisen vallankumouksen johtaja ajatollah Seyyed Ali Khamenei antamaa sitovaa fatwaa, jossa kielletään ydinaseiden ​​tuotanto, niiden levittäminen ja leviämisen salliminen. 

Jokainen Syyrian tyyliin suunniteltu Washington juoni Irania vastaan ​​ päättyy varmasti epäonnistumiseen, mikä merkitsee jälleen yhtä läntisen poliitikan romahdusta. 

Iran on ilmeisesti geopoliittinen piikki Washingtonin lihassa ja kaikki epätoivoiset yritykset poistaa tämä piikki vain lisää kiukkua ja turhautumista. 

The 4th Media 16.5.2014 / KOMINFORM 

http://www.4thmedia.org/2014/05/after-syria-debacle-what-now/

Ei kommentteja: