Sivut

tiistai 13. toukokuuta 2014

EU: n politiikan syyttää Ukrainaa kriisi - Ex-liittokansleri Schröder

Julkaistu aika: 12 toukokuu 2014 19:23
Saksan entinen liittokansleri Gerhard Schröder (Reuters / Tobias Schwarz)
Saksan entinen liittokansleri Gerhard Schröder (Reuters / Tobias Schwarz)
Saksan entinen liittokansleri Gerhard Schröder on syyttänyt Euroopan unionin politiikan Ukrainan nykytilanteesta ja kehotti West lopettaa keskittyen uusia pakotteita Venäjää vastaan.
Schroeder mielestä EU: n perustavanlaatuinen virhe - joka myöhemmin johti meneillään Ukrainan kriisin - oli sen assosiaatiopolitiikkaa, hän sanoi haastattelussa saksalainen sanomalehti Welt am Sonntag julkaistu sunnuntaina.
Bryssel "ohitetaan" Ukrainan syvä kulttuurinen jako perinteisesti pro-Euroopan länsiosissa ja Venäjän kallellaan alueet idässä, entinen kansleri sanoi.
Kiova oli kuitenkin valita joko yhdessä EU: n tai Tulliliitto Venäjän, Schröder sanoi. Hän ehdotti, että se olisi voinut olla järkevämpää, jos entinen neuvostotasavalta tarjottiin vaihtoehtona kun se voisi tehdä molempia.
Kysyi oliko korruptoituneen järjestelmän ja hallituksen Ukrainassa, joka johti levottomuuksiin, Schröder päätti, että se oli myös totta, mutta samaan aikaan, Janukovitshin tuli toimiston kautta vapaat vaalit.
Aluksi protestit Ukrainassa alkoi marraskuussa, kun presidentti Viktor Janukovitshin pitoon allekirjoittamisesta assosiaatiosopimus EU: n kanssa, koska, kuten hän selitti, sillä hetkellä se olisi vastoin kansallisia etuja.
Päätös herätti kuukauden kovaa protestit Kiovan Maidan neliö, joka päättyi helmikuussa vallankaappauksen ja ouster Janukovitshin. Sittemmin episentrumi verinen levottomuuksia on siirtynyt Itä-alueilla, joilla monet vastustavat uutta Kiovan hallitus, tasavallan Krimin päätti palata Venäjälle.
Schröder myönsi, että tilanne Krimillä myötä Venäjän voisi olla kiistanalainen kansainvälisen oikeuden kannalta, mutta se on jo tapahtunut, kun tasavalta päätti olla osa Venäjän kautta kansanäänestys.
Haastattelun tulee keskellä diplomaattista vastakkainasettelu Venäjän ja lännen yli Ukrainan tilannetta, jossa länsimaissa syyttäen Moskovassa kehityksen ja rankaisemalla sen seuraamuksia.
Viime viikolla Ranskan presidentti Francois Hollande ja Saksan liittokansleri Angela Merkel uhkasi Venäjän kanssa uusia pakotteita, jos Ukrainan 25 toukokuu presidentinvaaleissa ei mene suunnitelmien mukaan.
Saksan entinen liittokansleri uskoo kuitenkin, että pakotteet ja eristys ei toisi tulosta. Vuoropuhelu ja kunnioitus keskinäisten etujen voisi tasoittaa tietä ratkaisuun, hän sanoi lisäten, että yrittää ymmärtää vastustajan väitteet olisivat myös hyödyllisiä.
Yksi pitäisi puhua vähemmän, mitä seuraamuksia juuri nyt, mutta sen sijaan siitä, Venäjän turvallisuus, "Schroeder totesi ja lisäsi, että Ukrainan Nato-jäsenyyttä ei olisi hyväksyttävää Moskovaan. " Kuulen, että länsi "on eristää Venäjän ja Putinin" . "
Schröderin asianajo Kremlin politiikan ja hänen läheisyyttä presidentti Vladimir Putin on herättää ankaraa kritiikkiä ja jopa ärsytystä West keskellä jännitteitä Ukrainassa.
Huhtikuussa entinen liittokansleri tuli tulituksen kohteeksi median julkaistu kuvia hänen halaa Putinin Pietarissa, jossa hän kuulemma vietti 70 vuotta.
Schroeder tiedottaja vahvisti 29. huhtikuuta, että hän oli Venäjän pohjoisen pääomaa yhtiökokouksen Nord Stream AG: n, Venäjän ja Saksan kaasuputki yhteisyritys, että hän johtaa puhetta. Kuitenkin silloin tiedottaja Albrecht Funk ei sanonut, miksi entinen liittokansleri tapasi Putinin.
Virallinen Berlin ryntäsi etäisyyttä Schroeder sanomalla, että Schroeder ei edusta Saksan hallituksen kanssa.
Sen pitäisi olla kaikille selvää, että herra Schroeder jäljellä aktiivinen politiikassa jonkin aikaa sitten ", vanhempi Saksan valtion virkamies sanoi kysyttäessä kuvia, Reuters kirjoitti.
Vastauksena iskujen media ex-liittokansleri huomautti, että Putin " ei ole ei-toivotuksi henkilöksi."Puhuessaan lämmin halaus Putinin kanssa, Schröder sanoi hän ja Venäjän presidentti on tervehdys toisiaan tällä tavalla, koska he ovat tunteneet toisemme - yli 14 vuotta - ja hän ei aio muuttaa, että vaikeinakin aikoina.
Olin todella tyytyväinen hän pystyi tulemaan, koska tiesin siellä olisi mahdollisuus puhua ", hän kertoi Welt am Sonntag. Hän sanoi, että he puhuivat Ukraina. " Ja sikäli kuin tilanne Etyjin tarkkailijoidenmenee, se johti onnistuneeseen lopputulokseen. Käytin tilaisuuden kysyä presidentti Putinia auttaa vapauttamaan panttivangit . "

Ei kommentteja: