Sivut

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Sadat italialaiset protestoivat EU-medioiden Ukrainan tapahtumia koskevaa vääristelyä vastaan

2014-05-18 07:56:05

Moskova, 17.5. (Voice of Russia) -- Sadat italialaiset osallistuivat lauantaina mielenosoituksiin Roomassa vastustaakseen ​​eurooppalaisissa tiedotusvälineissä esiintyviä vääristeltyjä raportteja Ukrainan tilanteesta. 

Kansalaiset osoittivat mieltään aukiolla Ukrainan suurlähetystön edessä. Aloitteen mielenosoituksen järjestämisestä oli tehnyt Julietto Kieza, joka on tunnettu italialainen poliittinen aktiivi, toimittaja ja entinen Euroopan parlamentin jäsen. 

Kukaan Italiassa ei tiedä totuutta siitä, mitä Ukrainassa tapahtuu. Meille syötetään vain valheita. Meidän täytyy herättää kansamme ja hitaasti mutta varmasti he tulevat yhä tietoisemmaksi Ukrainassa meneillään olevien tapahtumien todellisesta luonteesta, sanoi Kieza uutistoimisto Itar-Tassille. 

Hän korosti, että Ukrainan nykyinen tilanne ei ole vain alueellinen kriisi, vaan se muodostaa vertaansa vailla olevan uhan kaikille. 

Viimeinen pisara oli 48 ukrainalaisen siviilin murha Odessassa ja monet niistä, jotka osallistuivat mielenosoitukseen Roomassa, ilmaisivat syvän huolestumisensa fasismin ja natsismin heräämisestä uudelleen henkiin Ukrainassa ja muualla Euroopassa. 

"Ei fasismia, ei sodalle, ei Natolle Ukrainassa!" huusivat rauhanomaiseen mielenosoitukseen osallistuneet ihmiset. 

Mielenosoitukseen osallistunut Hugo Moro sanoi, että italialaiset ovat kokoontuneet yhteen ilmaistakseen solidaarisuutensa ukrainalaisille, jotka saivat surmansa Kiovan uuden natsihallituksen salaliiton uhreina. 

Paikalla oli nuoria ja vanhoja. Suurin osa heistä sanoi, että he eivät eivät luota Italian valtavirtamediaan. Monet heistä ovat vasemmistolaisten poliittisten puolueiden kannattajia, jotka perinteisesti vastustavat fasismia, mutta on huomattava, että on myös monia oikeistolaisia italialaisia, jotka tukevat Venäjän kantaa Ukrainan kriisissä ja monissa muissa kansainvälisissä kysymyksissä. 

Kieza totesi sen tarkoittavan, että Italian poliittisen kentän molemmilla laidoilla nähdään Venäjä ainoana maana, joka kykenee vastustamaan Yhdysvaltain aina läsnä olevia hegemoniapyrkimyksiä eri puolilla maailmaa. 

Rooman aukion tapahtumat levisivät nopeasti sosiaalisessa mediassa. Monet Facebookin käyttäjät jakoivat protestin osanottajien ottamia kuvia ja siten mielenosoitus tapahtui käytännössä virtuaalisesti monissa muissakin kaupungeissa. 

Kieza sanoi, että viime viikkoina peräti viisikymmentä tällaista mielenosoitusta on järjestetty Italiassa. 

Voice of Russia / KOMINFORM 

http://voiceofrussia.com/news/2014_05_17/Hundreds-of-Italians-protest-against-EU-media-distorting-reports-on-Ukraine-9572/

Ei kommentteja: