Sivut

maanantai 19. toukokuuta 2014

Bruno Drweski: Ukrainan tapahtumat ovat USA:n revanssi Syyriassa koetusta tappiosta - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Bruno Drweski: Ukrainan tapahtumat ovat USA:n revanssi Syyriassa koetusta tappiosta - Uutiset - PoAnna Karpova

10 huhtikuuta, 16:11

Bruno Drweski: Ukrainan tapahtumat ovat USA:n revanssi Syyriassa koetusta tappiosta

Bruno Drweski: Ukrainan tapahtumat ovat USA:n revanssi Syyriassa koetusta tappiosta

Jo muutaman kuukauden ajan, Ukraina on ollut kuin shakkilauta, jossa länsimaat kamppailevat Venäjää vastaan, oman arvovaltansa säilyttämisen puolesta.

Se kärsi voimakkaasti venäläisen diplomatian, Syyriassa saavuttaman loistavan voiton jälkeen. Monien venäläisten ja länsimaisten asiantuntijoiden mukaan, USA ja EU, halutessaan esitellä poliittista arvovaltaansa, ovat itseasiassa provosoineet levottomuudet Ukrainassa ja siksi ovat myös täydellisessä vastuussa syntyneestä konfliktista ja ääriainesten noususta valtaan. Tämän näkemyksen jakaa, tunnettu ranskalainen politiikantutkija, Vapaa ajatus lehden toimitusjohtaja, Bruno Drweski.
Hänen näkemyksensä mukaan, Washingtonissa päätettiin painostaa Venäjää, jotta se muuttaisi Syyriaa koskevan politiikkansa. Nämä yritykset eivät kuitenkaan onnistuneet.
Ukrainan kriisin alusta lähtien, Venäjä piti kiinni tiukasta asenteestaan, olla muutamatta omaa ulkopoliittista linjaansa, omien rajojensa läheisyydessä puhjenneen konfliktin vuoksi. Nimenomaan tässä kohtaa, Venäjän painostusyritykset epäonnistuivat. Syyrian viimeisimmät tapahtumat, kun hallituksen joukot ovat voittamassa kaikilla alueilla, myös vahvistaa tämän. Tämä Washingtonin epäonnistuminen soittaa, että maailma ei ole niin yksikeskeinen, kuin se oli vielä viime vuosisadan 80-luvulla. Toisaalta Venäjän, jolla on salaisia tärkeitä liittolaisia, kuten BRICS-maat, poliittinen arvovalta on merkittävästi kasvanut. Tässä tilanteessa. minun näkemyksen mukaan, osapuolten on välttämättä istuuduttava neuvottelupöydän ääreen, etsimään ratkaisua, joka tyydyttäisi kaikkia osapuolia. Tämä on nimenomaan se tie, joka johtaa rauhaan, koska monikeskeinen maailma, eroten yksikeskeisestä tehottomasta järjestelmästä, on myönteinen tulevaisuuden geopoliittinen malli.
http://finnish.ruvr.ru/2014_04_10/Bruno-Drweski-Ukrainan-tapahtumat-ovat-USA-n-revanssi-Syyriassa-koetusta-tappiosta-0310/litiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: