Sivut

tiistai 13. toukokuuta 2014

Amerikkalaiset palkkasoturit taistelevat Ukrainassa - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

AmEilen, 16:31

Amerikkalaiset palkkasoturit taistelevat Ukrainassa

Amerikkalaiset palkkasoturit taistelevat Ukrainassa

Saksalaisen Bild am Sonntag -lehden tietojen mukaan, rankaisuoperaation Slovjanskin alueella osallistuu yksityisen, yhdysvaltalaisen, sotilaallisen Academi yrityksen osastoja.

Tämä yritys, kuten tiedossa on, ottaa vastaan ainoastaan sopimuksia, jotka CIA on hyväksynyt. Bild kertoo, että tiedot, joiden mukaan Kaakkois-Ukrainassa taistelee pakkasotilaita, on vahvistanut Saksan tiedustelupalvelu.
Surullisen kuuluisan Academi yrityksen työntekijät, jotka ovat entisiä sotilaita, toimivat palkkiota vastaan kriisialueilla.
Venäjän ulkoministeri jo huhtikuussa ilmoitti, että rankaisuoperaatioon Kaakkois-Ukrainassa osallistuu noin 150 yhdysvaltalaista spesialistia. Kysymys oli silloin Greystone järjestöstä. Sen edustajat, samoin kuin myös Academi yhtiön lehdistöpalvelu, ovat jyrkästi kieltäneet sopimusten solmimisen Ukrainan kanssa. Mutta toimivatpa palkkasotilaat, minkä nimikkeen alla tahansa, tosiasiaa heidän oleskelustaan Ukrainan alueella ei enää voida kiistää.
On selvää, ettei Washington koskaan virallisesti tunnusta, että on lähettänyt palkkasotilaita Ukrainaan. Kaiken lisäksi heidän on toistaiseksi onnistunut, enemmin tai vähemmin, naamioida oma oleskelunsa alueella. Tämänkaltaisen salailun perusteet ovat selviä, totesi asiantuntija Aleksandr Gushin .
Siinä tapauksessa, jos nostoväen taistelijat ottavat vangiksi palkkasoturin, niin Venäjä saa hyvän valttikortin sille, että yhdysvaltalaiset ovat näyttäneet, että ovat käytännössä konfliktin yhtenä osapuolena. Toisaalta, he ilmoittavat, että kyseessä on epävirallinen järjestö ja yksityisten kautta tapahtunut palkkasotilaiden värvääminen, ja tämä firma ei ole valtion valvonnassa. Mutta ottamalla huomioon tämän järjestön maineen, se on vielä yksi todiste sille, että länsimaat ja ensisijassa yhdysvaltalaiset, ovat konfliktin osapuolena.
Kuten on selvinnyt, EU on tietoinen yhdysvaltalaisten taistelijoiden olemassaolosta Kaakkois-Ukrainassa. Saksan tiedustelupalvelu tiedotti tästä huhtikuun 29. päivänä maan hallitukselle. Aiemmin eurooppalaiset viestimet ilmoittivat, että USA kieltäytyi siirtämästä Ukrainasta kolmentoista CIA:n agentin ruumiit. He saivat surmansa, kun nostoväen joukot ampuivat alas helikopterin Slovjanskissa.
Kaakkois-Ukrainan nostoväen joukoille ja asukkaille, ei enää pitkään aikaan ole ollut salaisuus, että palkkasotilaat osallistuvat taisteluihin. Radiosanomien sieppausten pohjalta on selvinnyt, että tietoja on välitetty sekä englanniksi ja italiaksi sekä muilla eurooppalaisilla kielillä. Se, että Academi on yhdysvaltalainen yhtiö, ei merkitse, että sen palkkalistoilla olisi vain USA:n kansalaisia. Palkkasotureita kootaan ympäri maailmaa, myös itse Ukrainasta. Heidän pakkaajilleen ei ole merkitystä sillä mitä ideologiaa tai uskontoa he edustavat.
http://finnish.ruvr.ru/2014_05_12/Amerikkalaiset-palkkasoturit-taistelevat-Ukrainassa-9778/erikkalaiset palkkasoturit taistelevat Ukrainassa - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: