Sivut

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kiina ja Venäjä tulevat allekirjoittamaan tärkeitä yhteistyösopimuksia

2014-05-17 18:24:27

Peking, 16.5. (Prensa Latina) -- Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailee tulevalla viikolla Pekingissä, jolloin hänen on määrä allekirjoittaa tärkeä maakaasusopimus ja muita Venäjän ja Kiinan välisiä yhteistyöhankkeita koskevia asiakirjoja. 

Viralliset lähteet kertoivat, että maakaasusopimus kuuluu niihin asiakirjoihin, jotka Putin allekirjoittaa tavatessaan Kiinan presidentti Xi Jinpingin valtiovierailunsa yhteydessä 20. - 21.5.2014. Vierailu osuu ajankohtaan, jolloin pidetään Aasian maiden CICA-huippukokous. 

Putin on yksi valtionpäämiehistä, jotka osallistuvat Shanghaissa pidettävään neljänteen Aasian vuorovaikutus- ja turvallisuuskonferenssiin (Conference on Interaction and Confidence Measures in Asia, CICA). 

Kiina toimii tämän 24 jäsenvaltiosta ja 13 tarkkailijajäsenestä koostuvan organisaation puheenjohtajamaana vuodesta 2014 vuoteen 2016. 

Kiinan varaulkoministeri Cheng Guoping totesi, että tämä on Putinin ensimmäinen vierailu Kiinaan sen jälkeen kun Xi astui virkaansa maaliskuussa 2013. 

China Daily -päivälehti muistutti perjantaina, että Venäjä joutunut länsimaiden pakotteiden uhriksi Krimin palattua Venäjän yhteyteen ja että Venäjä pyrkii nyt vähentämään riippuvuutta Euroopasta ja suuntaamaan energian myyntinsä entistä enemmän Aasian markkinoille. 

Prensa Latina / KOMINFORM 

http://www.plenglish.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2690711&Itemid=1

Ei kommentteja: