Assange
REUTERS / Anthony Devlin
@ Wikileaks Twitter kahva on yleisesti pidetään johtaa sen perustaja Julian Assange.
"Me paljastaa nimi sensuroitu maassa, jonka väestö on kirjattu massa 72 tunnissa." Wikileaks Twitterissä

Amerikan National Security  Agency (NSA) voi "imuroi ja tallentaa varsinaisen sisällön jokaisessa keskustelussa" Bahamalla ja nimeämätön maa, uusi julkaisu  siepata ilmoitti maanantaina  perustuu asiakirjoihin vuotanut Edward Snowden.
Siepata päätoimittaja Glenn Greenwald - joka kirjoitti asiakirjoja vuotanut Snowden kun hän oli kolumnisti Guardian  - sanoi julkaiseminen  ei paljasta maata, koska se oli " erittäin vakuuttunut ", että näin johtaisi" kuolemia. "
NSA
Tämä kuvio osoittaa kohdemaissa ohjelmassa eritelty siepata.
Jälkeen lämmitetty välistä keskustelua Wikileaks, Greenwald, Sieppaus päätoimittaja John Cook, ja amerikkalainen Wikileaks hakkeri kääntyi Der Spiegal rahoittaja Jacob Appelbaum, Wikileaks twiitannut, että se paljastaisi nimi toisen maan vakoilun päälle NSA.
Että uhka merkitsee sitä, että Wikileaks tuntee toisen maan -  mikä olisi mahdollista vain, jos rogue julkaisijayhteisön  päätellä sen redaction tai pääsy Snowden asiakirjoja.
Todennäköisin tapa Wikileaks saada Snowden välimuisti on, jos Appelbaum, joka johti raportointia useita Der Spiegel artikkeleita perustuu NSA asiakirjoihin (joka voi tai ei voi olla Snowden), jaettu tietoa hänen ystävänsä ja Wikileaks e kastajan päätoimittaja Julian Assange. Applebaum tweeted että  väliintulo n redaction oli " virhe . "
Appelbaum, läheinen ystävä Laura Poitras, muiden toimittaja jolle Snowden antoi suuri joukko asiakirjoja, myös esitelmöi yksityiskohtaisesti luokiteltu asiakirja, jossa luetellaan saatavilla olevaa teknologiaa NSA: n hakkerointi yksikkö nimeltä TAO. Ei tiedetä, miten hän hankki mainitut asiakirjat.
Näitä yhteensattumia eivät tarkoita, että Appelbaum tietää nimeämätön maahan tai että hän tarjosi tätä tietoa Assange - on olemassa muita tapoja  Wikileaks saattaa pystyä hankkimaan Snowden asiakirjat - mutta tiiviin Appelbaum ja keskeisten toimijoiden on merkittävä, jos ne uskottavuutta Wikileaks "uhka.
Uhka: n mahdolliset haitat on todellinen: Snowdenin lähimpänä lähde ja Yhdysvaltain hallitus uskovat  , että paljastaa nimeämätön maa "voisi johtaa lisääntyneeseen väkivaltaan."
Pelottavaa. Toimittaja Jeremy Duns, joka olettaa, että Assange on takana Wikileaks tweets, kiteytti asian näin: