Sivut

torstai 15. toukokuuta 2014

Saksalaiset diplomaatit mukana Ukrainan kriisin ratkaisemisessa - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

SakTänään, 00:38

Saksalaiset diplomaatit mukana Ukrainan kriisin ratkaisemisessa

Saksalaiset diplomaatit mukana Ukrainan kriisin ratkaisemisessa

Ukrainan kriisin ratkaisemisessa on mukana kaksi vaikutusvaltaista saksalaispoliitikkoa. Etyj nimitti Ukraina-edustajakseen Wolfgang Ischingerin.Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier vieraili maanantaina Kiovassa.

Kiovan haluttomuus neuvotella kaakkoisalueiden separatistien kanssa on saattanut Ukrainan hajoamisen partaalle. Se olisi vastoin länsimaiden etuja. Ilmeisesti länsimaat haluavat painostaa Ukrainan uutta hallitusta saksalaisdiplomaattien kautta.
Ukraina taritsee jopa 300 miljardia dollaria vuoteen 2018 mennessä välttääkseen vararikkoutumista. Summa on verrattavissa Kreikan pelastuspakettiin. IMF on toistaiseksi Ukrainan suurin sponsori, mutta on aivan selvä, että myöhemmin juuri EU joutuu elvyttämään Ukrainan taloutta. Saksa on erittäin kiinnostunut Ukrainan kriisin nopeasta ratkaisemisesta.
Frank-Walter Steinmeier lupasi pyytää Saksan parlamenttia myöntämään Ukrainan finanssitukea ensi vuodelle. Mutta Kiovan ei kannata odottaa liikoja.
Ischinger aikoo järjestää Ukrainassa ns. pyöriä pöytiä. Hän on kokenut diplomatti, hän toimi suurläehttiläänä USA:ssa ja Britanniassa, osallistui Bosnia ja Hertsegovina-neuvotteluihin Daytonissa ja Kosovo-neuvotteluihin, oli mukana useissa turvallisuuskonferensseissa.
Mutta Ischingerin toimilla on useimmiten ollut kielteinen vaikutus tilanteeseen. Naton laajenemisesta itään, jonka piti olla vakauttava tekijä, on tullut yksi suurimmista kompastuskivistä Venäjän ja Lännen suhteissa. Hän epäonnistui myös Kosovo-neuvotteluissa.
http://finnish.ruvr.ru/2014_05_15/Saksalaiset-diplomaatit-mukana-Ukrainan-kriisin-ratkaisemisessa-8879/salaiset diplomaatit mukana Ukrainan kriisin ratkaisemisessa - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: