Sivut

perjantai 10. lokakuuta 2014

Venäjän parlamentissa keskustellaan maan siirtymisestä 4-päiväiseen työviikkoon

Venäjän duuman työvaliokunta suunittelee käynnistävänsä keskustelut siirtymisestä 4-päiväiseen työviikkoon. Aloite on kansainväliseltä työmarkkinajärjestöltä ILO:lta ja ehdotuksena on lyhentää työviikkoa, mutta pitää silti yllä nykyinen palkkataso.
Lähde: RT News
Toimittaja: Janus Putkonen
8.10.2014, Verkkomedia.org

Venäjän parlamentissa keskustellaan maan siirtymisestä 4-päiväiseen työviikkoon 
Venäläinen taloislehti Kommersant kertoi tiistaina kansanedustaja Andrey Isaevin sanoneen, että Venäjän parlamentti duuma tulee pitämään pyöreän pöydän keskustelun ehdotuksesta, jonka esittelijänä on ILO:n (International Labor Organization) ryhmävetäjä Jon Messenger. Keskustellaan hyödyistä, joita työviikon lyhentäminen mahdollistaisi.
Isaevin mukaan nelipäiväinen työviikko tekisi kansalaisista terveellisempiä ja onnellisempia. loisi lisää työpaikkoja ja lisäisi keskimääräistä työn tuottavuutta jokaisella työntekijällä. Messenger kirjoittaa, että lyhennetty työaika myös auttaisi ympäristöongelmien voittamisessa.
Aiemmin tänä vuonna Virgin Group yhtiön johtaja Richard Branson ja Googlen pääjohtaja Larry Page sekä muita tunnettuja liikemiehiä ovat ilmaisseet tukensa ajatukselle lyhyemmästä työviikosta.


Ehdotusta kommentoiva kansanedustaja Isayev sanoi olevan aivan mahdollista, että Venäjä voisi ottaa käyttöön 36-tuntisen työviikon nykyisen 40 tunnin viikon sijasta. Hänen mukaansa muutos parantaisi työlainsäädännön valvontaa kun yhdellä päivällä lyhennetty työviikko vaikeuttaisi työnantajia pakottamasta suhteettoman paljon ylitöitä. 
Varapääministeri ja Venäjän työ-, sosiaali ja terveysasioita valvova Olga Golodets heitti kuitenkin RIA Novostin haastattelussa kylmää vettä tyaikaehdotuksille ja sanoi, ettei hän näe mahdollisuutta siihen, että Venäjä siirtyisi 4-päiväisiin viikkoihin. Hän sanoo sellaisen olevan unelmointia, eikä tällä hetkellä tähän olisi varaa.
Golodets muistutti, että Venäjän työlainsäädäntö on ajantasalla ja se on myös rankattu maailmassa korkealle sijalle palkallisine lomineen. Venäjän työllisyystilanne on tällä hetkellä hyvä. Työttömyys on laskenut elokuussa 4,8 prosenttiin.
Toimitus @ 8.10.2014 22:54

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Russian parliament to consider 4-day workweek
The Russian Lower House committee for labor plans to discuss the International Labor Organization’s suggestion to switch to a 4-day working week without cutting workers’ salaries, the head of the body has told the press.

Ei kommentteja: