Sivut

lauantai 11. lokakuuta 2014

Fidel Castro: Naton pyrkimys saada aikaan sota Venäjää vastaan on uskomaton

Kuuban vallankumouksen johtaja ja entinen presidentti Fidel Castro on arvostellut jyrkin sanoin lännen sotilasliitto Natoa. Hän on kirjoittamassaan artikkelissa viitannut pääsihteeri Jens Stoltenbergin viimeaikaisiin lausuntoihin ja sanonut niiden olevan uskomattomia yrityksiä saada aikaan sota Venäjää vastaan​​.
Lähde: RIA Novosti
Toimittaja: Heikki Sipilä
10.10.2014, Verkkomedia.org

Fidel Castro: Naton pyrkimys saada aikaan sota Venäjää vastaan on uskomaton 
"Kuuntelin maanantaina Naton uuden pääsihteerin ja Norjan entisen pääministerin lausuntoja hänen astuttua virkaansa kuusi päivää sitten. Kuinka paljon vihaa hänellä on sisimmässään! Mihin uskomattomiin toimiin hän on ryhtynyt saadakseen aikaan sodan Venäjän federaatiota vastaan? Herää kysymys, voiko joku todella olla fanaattisuudessaan vielä äärimmäisempi kuin kuin ISIS-islamistisit?"
Castro osoitti sanansa suoraan Stoltenbergille tiistaina espanjaksi julkaistussa artikkelissaan: Mitä uskontoa tunnustatte? Kaiken tämän jälkeen, voisitteko nauttia iankaikkisesta elämästä Jumalan huomassa?
Norjan entinen pääministeri Stoltenberg astui virkaansa Naton pääsihteerinä 1.10.2014.


Stoltenberg sanoi sunnuntaina Puolan yleisradioyhtiö TVP INFO:lle, että läntisen sotilasliiton armeija on vahva ja voi mennä minne haluaa. Myöhemmin Naton tiedottaja selvensi RIA Novosti -uutistoimistolle, että liitto ei vahvista Stoltenbergin käyttäneen juuri näitä sanoja, mutta lisäsi, että pääsihteeri viittasi yleisellä tasolla Naton joukkoihin, jotka tietenkin voidaan toiminnalistaa sotilasliiton alueella siten kuin sotilasliiton jäsenmaat päättävät.
Naton uusi pääsihteeri väitti maanantaina, että liiton suunnittelema sotilaallisen läsnäolon lisääminen Itä-Euroopassa ei loukkaa kylmän sodan jälkeen Venäjän kanssa tehtyä sopimusta sotilaallisen voiman tasosta.
Venäjän ja Naton välit ovat kiristyneet läntisen sotilasliiton syytettyä Venäjää sekaantumisesta Ukrainassa vallitsevaan tilanteeseen. Venäjä on toistuvasti kiistänyt tämän väitteen.
Krimin liityttyä Venäjään maaliskuussa Nato on lisännyt sotilaallista läsnäoloaan lähellä Venäjän rajoja, erityisesti Puolassa ja entisen Neuvostoliiton alueella Baltian maissa Latviassa, Liettuassa ja Virossa. Venäjä on toistuvasti ilmaissut huolensa Naton lisääntyneestä sotilaallisesta läsnäolosta naapurivaltioissaan.

 RIA Novosti / KOMINFORM
Heikki Sipilä @ 10.10.2014 15:07

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Castro: NATO Making Incredible Efforts to Promote War Against Russia
MOSCOW, October 7 (RIA Novosti) - Cuban revolutionary leader and former president Fidel Castro has slammed NATO, referring to recent statements by Secretary-General Jens Stoltenberg, for making incredible efforts to promote war against Russia.

Ei kommentteja: