Sivut

tiistai 7. lokakuuta 2014

Internet pysyy sensuroimattomana Venäjällä: ''Vapautta ja turvallisuutta''

Venäjällä ei aloiteta internet-sensuuria. Hallitus aikoo kuitenkin suojata venäläisiä sivustoja hyökkäyksiltä, jotka ovat lisääntyneet viime aikoina huomattavasti, sanoi presidentti Vladimir Putin. Hän osallistui torstaina Venäjän turvallisuusneuvoston kokoukseen, jossa keskusteltiin tietoturvallisuudesta.
Lähde: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
4.10.2014, Verkkomedia.org

Internet pysyy sensuroimattomana Venäjällä: ''Vapautta ja turvallisuutta'' 
Venäjä hallitus ei aio rajoittaa kansalaisten ja yrittäjien laillista toimintaa internetissä. Puheessaan Vladimir Putin korosti, että missään tapauksessa kysymys ei ole totaalista internet-sensuurista.
Venäläisiä sivustoja vastaan on tänä vuonna hyökätty 57 miljoonaa kertaa. Hyökkäykset liittyivät Sotshin olympialaisiin, Krimin kansanäänestykseen ja Itä-Ukrainan kysymykseen. 
"Korostan, että emme aio asettaa internettia täyteen valvontaan. Siitä ei ole puhettakaan. Viestimien vapaus ja kansalaisten oikeus saada ja levittää tietoja ovat demokraattisen valtion perusperiaatteita, joista on pidettävä tiukasti kiinni", hän lisäsi.
Hallituksen on kuitenkin suojattava valtion ja kansalaisten intressejä erityisesti nykyisessä tilanteessa, jossa venäläisiä sivustoja vastaan hyökätään yhä useammin, sanoi Putin.
"Tietyt valtiot yrittävät internetin avulla saavuttaa omia sotilaspoliittisia tavoitteitaan. Hyökkäykset venäläisiä uutissivustoja vastaan tihenevät koko ajan. Niiden intensiivisyys riippuu kansainvälisestä tilanteesta."


Putin sanoi, että netissä levitetään avoimesti ekstremistisia ja terroristitekoihin kehottavia materiaaleja. Hyökkäykset nettipankkeja vastaan ovat myös yleistyneet. Suojatakseen sivustojaan Venäjä käyttää omia ja ulkomaisia ohjelmia. Laittomia tietoja sisältävät sivustot suljetaan.
Presidentin mukaan viime vuosina on otettu monta tärkeää askelta kohti turvallisia internettia. Esimerkiksi tietoturvallisuusdoktriini on jo tullut voimaan ja hakkerihyökkäysten estäminen onnistuu yhä useammin.
"Venäjän hallitus on oppinut vuoden 2008 elokuun tapahtumista. Etelä-Ossetian sota osoitti, että Venäjä ei ollut valmis puolustamaan itseään informaatiosodassa. Krimistä ja Donetskista käytävässä virtuaalisodassa Venäjä menestyy jo paremmin", sanoi kilpailutiedustelun asiantuntija Andrei Masalovitsh.
Venäjä pyrkii lisäämään tietoturvallisuutta yhteistyössä YK:n, BRICS-maiden ja Euraasian yhteistyöjärjestö SCO:n kanssa.

 Rysslands röst / KOMINFORM  
Heikki Sipilä @ 4.10.2014 11:01

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Frihet och säkerhet på webben
Någon totalkontroll över internet blir aldrig av i Ryssland. Samtidigt tänker myndigheterna skydda ryska webbresurser mot attacker från utlandet, vilka på sistone börjat ske allt oftare. Detta uppgav Rysslands president Vladimir Putin på ett möte med säkerhetsrådet tillägnat webbsäkerhet.

Ei kommentteja: