Sivut

perjantai 10. lokakuuta 2014

Venäjä: Syyriaan kaavailtu puskurivyöhyke vain YK:n mandaatilla

Venäjän mukaan yksipuoliset yritykset luoda puskurivyöhykkeitä Syyriaan ovat laittomia, ja mitään tämänkaltaista sotilaallista toimenpidettä ei voida suorittaa ilman YK:n mandaattia.
Lähde: PressTV
Toimittaja: Hossein Bahmanpour
10.10.2014, Verkkomedia.org

Venäjä: Syyriaan kaavailtu puskurivyöhyke vain YK:n mandaatilla 
Venäjä vastustaa yksipuolisia yrityksiä luoda puskurivyöhykkeitä Syyrian maaperälle. "YK:n turvallisuusneuvoston on ensin tehtävä asiasta päätös", Venäjän ulkoministeriön puhemies Alexander Lukashevich sanoi torstaina.
Venäjän ulkoministeriö antoi lausunnot sen jälkeen, kun Turkki oli ehdottanut puskurivyöhykkeen luomista Syyrian maaperälle terroristijärjestö ISIL:n muodostaman uhan lieventämiseksi. Turkin presidentti Recep Tayip Erdogan sanoi tiistaina, että Ankara on valmis maaoperaatioon ISIL-järjestöä vastaan vain jos Syyrian ja Turkin välille luotaisiin sotilaallinen puskurivyöhyke.


Syyskuun lopusta alkaen Yhdysvallat ja sen arabiliittolaiset ovat suorittaneet laittomia ilmaiskuja Syyriassa, ilman Damaskoksen lupaa tai YK:n mandaattia. Yhdysvallat oli aiemmin elokuussa aloittanut ilmaiskut Irakissa.
Venäjän ulkoministeriön puhemies sanoi, että meneillään olevat Yhdysvaltain johtamat "laittomat" operaatiot Syyriassa tulevat vain "lisäämään radikalismia" Lähi-idässä. 
Nato on myös reagoinut Turkin ehdotukseen puskurivyöhykkeen luomisesta. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi, että asian pohdinta ei ole ajankohtaista. Stoltenberg lisäsi, että pitää epärealistisena ajatusta, että Turkki johtaisi maaoperaatioita Syyriassa.

Yhdysvaltojen Syyrian vastaisen sodan seuraava askel on paljastunut

Toimitus @ 10.10.2014 0:42

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Russia says buffer zone in Syria needs UN approval
Russia says there will be no legal basis for any unilateral attempt to set up a buffer zone in Syria and such a move needs to be approved by the UN.

Ei kommentteja: