Sivut

maanantai 6. lokakuuta 2014

Tieto vahvistunut: Kiovan joukot syyllistyneet ainakin 400 ihmisen joukkomurhaan

Donetskin kansantasavallan varapääministeri Andrei Purgin kertoi maanantaina, että noin 400 ruumista on toistaiseksi löydetty joukkohaudoista, jotka olivat aiemmin Kiovan joukkojen hallinnassa olleilla alueilla. Lähes kaikki murhatuista ovat siviilejä.
Toimittajat: Heikki Sipilä, Janus Putkonen
1.10.2014, Verkkomedia.org

Tieto vahvistunut: Kiovan joukot syyllistyneet ainakin 400 ihmisen joukkomurhaan  
Purgin totesi, että Donetskin ja naapurikaupunkien ruumishuoneissa on tällä hetkellä 400 vainajaa. Heistä 350 on siviilejä, joilla ei ole yhteyttä sotatoimiin.
Monet heistä ovat tilassa, mikä tekee tunnistamisen mahdottomaksi, kertoi Purgin ja toisti, että kaikki löytyivät alueilta, jotka ovat nyt millisin valvonnassa, mutta olivat aiemmin Ukrainan armeijan hallinnassa. Donetskin viranomaiset odottavat venäläisten asiantuntijoiden avun saamista ruumiiden tunnistamiseksi dna-testin avulla.


Kymmenet kansainväliset tarkkailijat alkoivat sunnuntaina tutkia joukkohautoja, joita olivat löytyneet Donetskin syrjäisestä kylästä, joka viime aikoihin saakka oli ollut Ukrainan kansalliskaartin ja puolisotilaallisten joukkojen hallinnassa. Mukana on useiden kansainvälisten järjestöjen edustajia.
Joukkohautojen avaamista tarkkailleet ihmisoikeusaktivistit ovat vedonneet YK:n ihmisoikeuskomiteaan, Euroopan neuvostoon ja Ety-järjestöön sekä medioihin kautta maailman, että tapahtumista suoritetaan kunnolliset tutkinnat. Syylliset on saatettava oikeuteen kansainvälisen lain mukaan, vaaditaan yhteisessä lausunnossa.
Tutkintaan osallistuvat venäläiset asiantuntijat katsovat, että oli tapahtunut verilöyly, joka luokitellaan sotarikokseksi. Kansainväliset tarkkailijat työskentelevät joukkohaudoilla tiukasti alueen itsepuolustusjoukkojen suojeluksessa, kertoi Venäjän TV:n kanava 1.

Murhattu aseella teloittamalla - alusvaatteissaan ja kädet sidottuina
RT-uutisten kuvausryhmä matkasi joukkohautojen löytymispaikalle ja he raportoivat, että haudoista löytyneistä ruumiista on näkynyt jäljet väkivaltaisista kuolemista. Kirjeenvaihtaja Maria Finoshinanmukaan yksi löydetty joukkohauta sijaitsee Nyznia Krynkan kylässä noin 35 kilometriä Donetskin pääkaupungista. Paikka on hylätty ja syrjäinen. Raportissa arvioidaan, että kaikki viittaa siihen, ettei ruumiita ole haluttu löydettävän.
Yksi uhreista on 21-vuotias Nikita Komoiytsev, paikallinen asukas, jonka sureva äiti oli saapunut joukkohaudan luokse tunnistamaan poikaansa. "En voinut kestää, että hänet on tapettu ja heitetty kuin koira jonnekin - minun oli tultava tunnistamaan hänet", Nikitan äiti Galina sanoi RT:n toimittajalle.
Galina sanoo paenneensa Keski-Ukrainaan ja ottaneen nuoremman 16-vuotiaan poikansa mukaansa vaara-alueelta, mutta nyt hän tuntee, ettei kyennyt suojelemaan vanhempaa poikaansa. "Ukrainan armeija vei (Nikitan) pois... Aviomieheni meni sinne ja sanoi heille - ottakaa minut poikani puolesta. Mutta he olivat sanoneet vieneensä hänet myöhempää vankien vaihtoa varten."
Perhe oli odottanut pojan paluuta vankien vaihdossa, mutta hän ei koskaan palannut. "Kukaan ei vaihtanut ketään keneenkään. He vain ampuivat heidät tänne kylän ulkopuolelle ja heittivät heidät monttuun... kuin koirat", sanoi kyynelehtivä äiti. 
Joukkohautoja tutkiva Konstantin Gerasimenko on johtava lääkäriasiantuntija ja hänen mukaansa kaikki neljä tutkittua ruumista tästä joukkohaudasta olivat useiden luotien lävistämiä. Heidän kätensä oli sidottu selän taakse ja joillakin oli päällään ainoastaan alusvaatteet.
RT:n vierailema toinen joukkohauta sijaitsee vain 3 kilometrin päässä. Tässä joukkohaudassa, jonka avaaminen oli juuri aloitettu, löydettiin ainakin viisi ruumista. Hautapaikka oli kyltitetty ja sen mukaan tappaminen on suoritettu elokuun 27. päivä. Kyltin mukaan: "Kuolleet Putinin valheiden takia".
Paikallisten asukkaiden mukaan Kiovan joukot olivat saapuneet, jonka jälkeen asukkaat olivat paenneet. Heillä ei ole tietoa alueen tapahtumista miehityksen aikana, koska he olivat vasta palanneet takaisin. Heidän tietojensa mukaan aluetta olivat miehittäneet Ukrainan kansalliskaartin joukot.

Lue lisää aiheesta 1.10.2014 uutisoitua:


Toimittajan kommentti: "Miksei perusteltuja varoituksia kuunnella?"
Tulitauko saatiin vihdoin aikaan, mutta suuret osat Donetskia ja Luganskia ovat edelleen Kiovan joukkojen hallinnassa. Herääkin erittäin perusteltu huoli, että mikä onkaan todellinen väkivallan uhriluku Slavianskissa tai Kramatorskissa, taikka Mariupolissa? 400 murhattua on jo löytynyt vastahyökkäyksessä takaisin vallatuilta alueilta, pelkästään pienistä kylistä...
Mutta mitä oli odotettavissa kun Maidanilla vallankaappauksen suorittaneet natsit aseistettiin ja pikakoulutettiin taistelemaan etnistä sisällissotaa? Kun joukot vieläpä lähtivät naamioituneina ja todistetusti "sieg heil" huutoja kajautellen kohti itää? Pitäisikö jonkun esittää nyt yllättynyttä?
Verkkomediassa me olemme tuoneet julki kaiken tuon todistemateriaalin ja jatkuvat varoitukset, että nämä ns. "kansalliskaartin" vapaaehtoisyksiköt ovat todellisuudessa kontrolloimattomia joukkioita - ilman sotilaallista kuria, koulutusta ja moraalia. Me emme ole puhuneet koskaan Ukrainan armeijasta vaan nimenomaan Kiovan joukoista, joita tukee Ukrainan armeija.
Mutta miksei perusteltuja varoituksia kuunnella? Luuleeko joku, että me keksimme näitä uutisia?
Esimerkkinä: Tämän huomattavan varoituksen annoimme jo 20.3.2014, kun ilmoitus "kansalliskaartin" perustamisesta annettiin. Se jälkeen me olemmekin seuranneet tilannetta päivittäin ja tuoneet esiin tonneittain todisteita, että Kiovan joukkojen hyökkäys Donetskissa on pahimman luokan sotaoperaatio. Sanokaa, miksei valtamedia ole kertonut mitään totuudesta?

Dokumentti totuudesta 18.8.2014:

Näiden heti Maidanin vallankaappauksen jälkeen koottujen äärinationalististen aseistettujen ryhmittymien taistelutunnukset ovatkin suoraan toisen maailmansodan natsijoukoilta kopioituja tai niistä varioituja. Hälytyskellojen pitäisi soida kaikilla. Heidän verenhimoinen agendansa dokumentoitiin välittömästi joukkioiden lähtiessä "palauttamaan järjestystä" Itä-Ukrainaan.
Ja me tarkkaan tiedämme mistä me olemme puhuneet kertoaessamme kotiseutujaan puolustavien aluejoukkojen perustumisesta 6.4. alkaneen itsenäisyysvaatimukseen perustuvan kansannousun jälkeen, sekä kiivaasta vastarinnasta näitä lännen tukemia Kiovan tappajia vastaan. Nyt paljastuu enää pelätty, mutta odotettu karmaiseva totuus siitä miksi tämä aluepuolustus on ollut koko Donbassin eloonjäämisen ehto. He ovat taistelleet terroria vastaan.
Länsimedia ja länsimaat Kiova-masinoinnin takana ovat sulkeneet silmänsä Kiovan natsien joukkioilta ja raporteista, jotka ovat kertoneet "kaartien" julmuuksista, ja joiden voidaan jo nyt todistaa syyllistyneen mitä kammottavimpiin sotarikoksiin nyt kuluneiden kuukausien aikana. Päinvastoin, muistan useita valtamedian "uutisointeja" kansalliskaartista ja kuvaillusta "sankarillisesta taistelusta kauhistuttavia Venäjän-mielisiä terroristeja vastaan"...

Dokumentti totuudesta 5.7.2014: 

Propaganda lännessä on ollut kuvottavaa. Mitään julkaisemaamme dokumentoitua materiaalia ei ole esitetty Suomen korporaatiomediassa eikä Yleisradiossa, joitain yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta. Ja mitä vielä? USA onkin luvannut aseistaa ja kouluttaa näitä Kiovan tappajia yhä enemmän, kuten Donbass-pataljoonan komentaja pari päivää sitten hehkutti!
Vain mittakaava sotarikoksille on edelleen epäselvä, mutta toisaalta, puhutaanko sadoista vai tuhansista - on kokolailla merkityksetöntä. Yksikin sotarikoksen uhri on jo liikaa, ja nyt suunnattoman väkivallan seurauksien kohteeksi ovat joutuneet jo tuhannet: Uhrit omaisineen.
Elämme keskellä tiedon valtateitä, mutta lännen propagandamedia elää omaa uutta pimeää keskiaikaansa. Tuomioni on perusteltu ja tyly: Yhdenkään Suomen valtamedian tai Kiovalle tukea antaneen poliitikon on turha esittää syytöntä. Kyllä he tietävät, ja ovat tietäneet koko ajan mitä tapahtuu, mutta he eivät vain halua sinun tietävän mitään sellaista, joka ei sovi heidän tavoitteen mukaiseen propagandaansa kesken Suomen NATO-kampanjan.
Tämä on todellisuus: Kun räjähdys ei olekaan räjähdys, eikä natsit olekaan natseja... Siis herätys!

Janus Putkonen, päätoimittaja

Dokumentti aiheesta 4.5.2014:

Lähteet ja lisätietoja:

Ei kommentteja: