Sivut

maanantai 6. lokakuuta 2014

Päätelkää itse: USA:n senaattori tapasi ISIS-terroristien johtajat Syyriassa ja Turkissa

USA:n senaattori John McCain tapasi Syyrian terroristijohtoa keväällä 2013 salatulla, mutta jälkeenpäin julkitulleella matkallaan Turkkiin ja Syyriaan. Kyseessä oli tapaaminen nykyisen ISIS:n ja al-Nusra Rintaman terroristijärjestöjen johtajien kanssa.
Toimittaja: Ville Kyrönlahti
5.10.2014, Verkkomedia.org

Päätelkää itse: USA:n senaattori tapasi ISIS-terroristien johtajat Syyriassa ja Turkissa
Keväällä 2013 Yhdysvaltain ulkoasiainkomitean jäsen, entinen presidenttiehdokas ja senaattori John McCain teki salaisen matkan Turkkiin ja Syyriaan, josta kerrottiin julkisuuteen vasta jälkikäteen.
Wall Street Journal (WSJ) uutisoi matkasta 27.5.2013 otsikolla ”McCain tapasi kapinallisjohtajia raja-alueella”. McCainin tiedottajan, Brian Rogersin, mukaan McCain vieraili Turkin Gaziantepissa sekä Syyrian Idlibissä, Homsissa, Aleppossa ja al Qusayrissa.
Matkan organisoijana toimi yhdysvaltalainen NGO nimeltä Syrian Emergency Task Force (SETF), jonka tehtävänä on ”...tukea Syyrian kansan vaatimusta vapauteen ja demokratiaan...”.
Rodgersin WSJ:lle antamien tietojen mukaan McCain tapasi Syyrian puolella Vapaan Syyrian armeijan (FSA) johtoa. Tapaamiseen osallistui myös paikallisia ”aktivisteja”. Matkan jälkeen julkisuuteen ilmaantui kuitenkin kuvia, joissa McCain poseeraa ainakin kahden hyvin tunnetun terroristijärjestön edustajan kanssa.
Osallistuneiden ”aktivistien” kertoivat senaattori McCain kyselleen heiltä Hizbollahista ja ”radikaalien” osuudesta kapinallisjoukoissa. SETF:een kuuluneen syyrianamerikkalaisen Mouaz Mustafan mukaan tapaaminen oli ”tuottoisa”, sillä aiemmin länsimaiden hallitukset eivät auttaneet ”oppositiota”, koska ne eivät tienneet keitä ”oppositioon” kuului.


Syyrian Idlibin tapaamisesta on jäänyt todistusaineistoksi kuvamateriaalia, joten katsotaan keitä siellä oli paikalla. Tapaamisen jälkeen otetussa kuvassa olevat henkilöt vasemmalta alkaen:
  1. Khalid al-Hamad alias Abu Sakkar. Hän teki itsensä tunnetuksi Youtubeen ladatulla videolla, jossa hän kaivoi puukolla kuolleen syyrialaissotilaan sisäelimiä ja söi niitä
  2. Abu Sakkarin ja McCainin välistä katselee tällä varmasti kaikkein tunnetuin eli Ibrahim al Badr alias Abu Du´a alias Abu Bakr al-Baghdadi. Hän on ISISI:n johtaja ja islamilaisen valtion kalifi
  3. John McCain, joka on senaattori, entinen presidenttiehdokas ja Yhdysvaltain republikaanisen puolueen johtaja
  4. Silloinen FSA:n johtaja Salim Idriss, joka pakeni loppuvuodesta 2013 Turkin kautta Dohaan, Qatariin
  5. Tuntematon henkilö on tuntematon, todennäköisesti ”kapinallisten” mediahenkilö
  6. Mohammed Nour oli Idlibin tapaamisessa terroristijärjestä Jabhat al-Nusran yhteyshenkilö.

Eli, John McCain oli todistettavasti paikalla ainakin kahden terroristijärjestön, ISIS:n ja Jabhat al-Nusran, johdon tai edustajan läsnä ollessa. ISIS ja sen johtaja Ibrahim al-Baghdadi tuli suurelle yleisölle tutuksi vasta kevään ja kesän 2014 aikana, vaikka omien havaintojeni mukaan ”kapinallisten” Youtubeen lataamissa propagandavideoissa ISIS-liput alkoivat yleistyä jo vuoden 2012 aikana.
Kalifi al-Baghdadista pyritään ylläpitämään mystistä kuvaa. Kotimainen Helsingin Sanomat on uutisoinut useampaan otteeseen ”haamujohtajasta” tai ”kummituksesta”, josta harva tietää mitään. 
Uskaltaisin väittää, että jotkut tietävät al-Baghdadista ja hänen tekemistään todella paljon, eikä hänessä ole oikeasti mitään mystistä. Kyseessä on lähinnä luotu mielikuva. Analogisesti al-Baghdadi sopii loistavasti yhteen Osama bin Ladenin kanssa: ”mystinen” henkilö, joka on täydellinen tekosyy aseelliselle hyökkäykselle.
Irakin sodan jälkeen al-Baghdadi oli vangittuna Yhdysvaltain ylläpitämässä vankilassa Irakissa, kunnes hänet vapautettiin vuonna 2009. Viisi vuotta myöhemmin hänestä tuli Islamilaisen valtion kalifi sekä Irakissa ja Syyriassa kaaosta ja hävitystä aiheuttavan terroristijärjestön johtaja.
Lähes aina jää kuitenkin mainitsematta, että vuonna 2011 al-Baghdadi kuului Yhdysvaltain etsintäkuulutettujen listalle ja hänestä tarjottiin 10 miljoonan dollarin löytöpalkkiota. Hän oli siis samalla etsintäkuulutettujen listalla al Qaeda -johtaja Ayman al-Zawahirin kanssa.
Tästä huolimatta John McCain tapasi al-Baghdadin ja vielä amerikkalaisen SETF:n toimesta keväällä 2013. Oliko tapaaminen vain yhteensattuma? Entä jos paikalla olisi ollut al-Zawahiri, eikö McCain olisi tuntenut häntäkään?
Päätelkää itse.

Ville Kyrönlahti

Lähteet:

Lue myös:

Yhdysvaltojen Syyrian vastaisen sodan seuraava askel on paljastunut

Tarvitsemme tukeasi - toimimme ainoastaan yksityisin lahjoitusvaroin!
Kiitä työstä lahjoituksella  ja avustat Verkkomedian toimintaa jatkumaan. "Meille pieni on jo suurta": Lahjoitustili: Janus Putkonen / FI71 4055 7620 0031 53
Toimitus @ 5.10.2014 15:08

Ei kommentteja: