Sivut

perjantai 10. lokakuuta 2014

USA käynnisti maaoperaation: Pentagon ryhtyy kouluttamaan Syyrian terroristeja

Valkoinen talo ja Pentagon ovat käynnistäneet maaoperaation ensimmäisen vaiheen ISIS-terroristeja vastaan Syyriassa ja Irakissa. Obama oli aiemmin sanonut, ettei hän lähetä amerikkalaisia ​​joukkoja Syyriaan tai Irakiin ja siksi tämä sotilasoperaatio suoritetaan yhdessä Syyrian ja Irakin ''kapinallisten'' kanssa.
Lähde: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
9.10.2014, Verkkomedia.org

USA käynnisti maaoperaation: Pentagon ryhtyy kouluttamaan Syyrian terroristeja 
Yhdysvaltojen ISIS-järjestön vastaisten toiminnan vastuuhenkilö kenraali John Allen on amerikkalaislehtien mukaan jo matkalla alueelle.
Samaan aikaan Washington on ilmoittanut, että se aikoo kouluttaa "luotettavia" syyrialaisia "kapinallisia" taistelemaan ISIS-järjestöä vastaan. On tietenkin turha kouluttaa sotilaita ilman aseita, joten Yhdysvaltojen suunnitelmiin kuuluu myös aseiden toimittaminen Syyriaan.
Ensimmäistä kertaa Yhdysvaltojen historiassa ei ainoastaan CIA:n vaan myös maan armeijan, Pentagonin sotilasasiantuntijat, kouluttavat sotilaita toisessa valtiossa suistamaan vallasta maan laillisen ja demokraattisesti valitun hallinnon. CIA ja Pentagon kouluttavat sotilaita nyt yhdessä.
Syyskuun lopulla presidentti Obama allekirjoitti asetuksen yli 500 miljoonan dollarin myöntämisestä Syyrian ns. "maltillisten kapinallisten" kouluttamiseksi ja varustamiseksi. Yhdysvaltain suunnitelman mukaan vuosittain koulutetaan viisi tuhatta sotilasta.


Pentagon ei kerro, missä harjoitusleiri sijaitsee, mutta kuten tiedetään, CIA:lla oli leirejä Jordaniassa. Sinne ei uusien koulutettavien luultavasti ole vaikea sopeutua. Muita mahdollisia leirien sijaintipaikkoja ovat Saudi-Arabia, Jemen ja Qatar.
Vain kansainvälisen yhteisön koordinoidulla yhteistoiminnalla voidaan ISIS-terroristit voittaa. Yhdysvaltojen suojeluksessa tapahtuva kyseenalainen toiminta ei auta, sanoi orientalisti Irina Fjodorova:
"Yhdysvallat on itse tukenut ISIS-joukkioiden luomista taistelemaan presidentti Bashar al-Assadinhallintoa vastaan Syyriassa. Yhdysvaltain entinen presidenttiehdokas senaattori John McCain tapasi vuonna 2013 ISIS-päällikön Syyriassa. Hillary Clinton tapasi ulkoministerinä ollessaan Turkissa tämän ryhmittymän johtajia. Kaksinaismoralistinen politiikka ei johda mihinkään hyvään. Hallitun kaaoksen politiikka on riistäytynyt käsistä."
Pentagonin entinen päällikkö Leon Panetta sanoi USA Today -lehden haastattelussa, että Obaman politiikka Irakissa ja Syyriassa koostuu virheistä ja totesi, että  sota ISIS-terroristeja tulee nyt kestämään vähintään kolmekymmentä vuotta. Panetta on kritisoinut voimakkaasti Barack Obamanpäätöksiä kolmen viime vuoden aikana.

 Rysslands röst / Andrej Fedjasjin / KOMINFORM
Toimitus @ 9.10.2014 16:23

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Pentagon börjar träna syriska rebeller
Av allt att döma har Vita huset och Pentagon inlett den första fasen av markoperationen mot Islamiska staten i Syrien och Irak. Obama har tidigare lovat att inte skicka amerikanska trupper till Irak, därför ska operationen genomföras av den liberala syriska oppositionen och irakiska sunnigrupper.

Ei kommentteja: