Sivut

perjantai 10. lokakuuta 2014

Salailu jatkuu: Uusia yksityiskohtia malesialaislentokoneen alasampumisesta Ukrainassa

Malesialaisen Boeing-koneen tuhoutumisesta Ukrainassa on tullut esille uusia yksityiskohtia.  On selvinnyt, että yhdellä onnettomuudessa kuolleista matkustajista oli löydettäessä happinaamari kasvoillaan. Lisäksi venäläiset asiantuntijat ovat tehnet analyysin tapahtuneesta, jonka päätelmät vaietaan lännessä.
Toimittajat: Heikki Sipilä, Janus Putkonen
9.10.2014, Verkkomedia.org

Salailu jatkuu: Uusia yksityiskohtia malesialaislentokoneen alasampumisesta Ukrainassa 
Se tosiseikka, että matkustaja ehti pukea happinaamarin ylleen, asettaa kyseenalaiseksi väitetyn tapahtuman version, jonka mukaan kaikki matkustajat kuolivat silmänräpäyksessä.
Uusista malesialaisen matkustajakoneen turmaan liittyvistä tiedoista kertoi Hollannin ulkoministeriFrans Timmermans. "Kuten tiedätte, yhdellä matkustajista oli happinaamari puettuna kasvoilleen. Eli hänellä oli aikaa tehdä tämä", sanoi ulkoministeri torstain vastaisena yönä paikallisen television haastattelussa.


Tästä asiasta voidaan tehdä ainakin kaksi johtopäätöstä.
Ensinnäkin hollantilaiset, joiden johdolla Boeingin tuhon kansainväliset tutkimukset tapahtuvat, tietävät enemmän kuin puhuvat, koska aiemmin ei happinaamariin pukeutuneesta matkustajasta ole kerrottu, mutta ulkoministeri Timmermans muistutti tästä kuin tiedossa olevasta tosiasiasta.
Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä hollantilaiset tutkijat tämän lisäksi tietävät, mutta mistä pitävät tarpeellisena vaieta?
Toinen johtopäätös on, että versio malesialaisen Boeing-koneen matkustajien välittömästä kuolemasta ei perustu tosiasioihin. Joku matkustajista oli ehtinyt pukea happinaamarin. Tämä muuttaa käsitykset siitä, mitä koneessa tapahtui sen lennon viimeisten minuuttien aikana, korostavat riippumattomat asiantuntijat.
Edelleenkään mustien laatikkojen tietoja, jotka ovat tallentaneen koneen tapahtumia viimeisten minuuttien ajalta ei ole julkistettu.
Itse asiassa kaikki todistaa nyt siitä, ettei Boeingin onnettomuuden tutkimuksia ole tehty normaalisti. Asiantuntijoiden antama alustava arvio perustui vain valokuviin. Jopa nyt, kun Ukrainassa on tulitauko, kansainväliset asiantuntijat eivät kiiruhda onnettomuuspaikalle. Malesian edustajien mukaan on jopa mahdollista, että tutkimukset on siirrettävä ensi kevääseen asti. Mitä asiantuntijat voisivat enää sieltä löytää lumisen talven jälkeen?
Ei ole varmaa sekään, että asiantuntijat, jos he vielä saapuvat koneen hylylle, haluavat etsiä sieltä totuutta. Muutama päivä sitten Ukrainan turvallisuuspalvelun johtaja Valentin Nalyvaitshenko sanoi, että hänen hallintonsa on jo selvittänyt malesialaisen matkustajalentokoneen tuhoutumisen syyn ja nyt ukrainalaisten tutkijoiden on ainoastaan käytävä onnettomuuspaikalla ja löydettävä se, "mikä vielä puuttuu".
On selvää, että alueelta, jonne Boeingin kappaleita putosi, sen jälkeen, kun Ukrainan joukot tulittivat sitä tykistöllä ja Uragan- ja Grad- raketinheittimillä, voidaan löytää kaikenlaista. Kuitenkaan vastausta Venäjän puolustusministeriön esittämään kysymykseen siitä, millä tavalla ukrainalaiset ohjusjärjestelmät onnettomuuspäivänä toimivat, ja miksi tähän mennessä ei ole julkaistu ukrainalasten lennonjohtajien ja Boeingin miehistön välillä käytyjä keskusteluja - ei ole saatu.
Venäjän lisäksi näihin kysymyksiin vastausta ei tunnu kukaan muu edes odottavan.

Rysslands röst / Natalia Kovalenko / KOMINFORM

Huomattava venäläisten asiantuntijoiden analyysi onnettomuudesta
Venäjän insinööriyhteisö (Russian Union of Engineers) on tuottanut huomattavan analyysin siitä mitä lennolle MH17 on tapahtunut. Se osoittaa myös sen miten heikko on toistaiseksi julki tuotu hollantilaistutkimus.
Asiantuntijoiden tavoitteena on esitellä tiedetty ja antaa lukijoiden/katsojien tehdä oma johtopäätöksensä. He sanovat, että todennäköistyydet antavat ainekset mielipiteen luomiseksi. Tavoitteena on objektiivisesti esitellä todisteaineisto.
Mukana analyysin tuottamisessa on ollut ilmatorjunnan ammattilaisia, kuten asetekniikan asiantuntijoita ja lentäjiä. Analyysia varten on valmistettu myös tietokonesimulaatio käyttäen Su-25 hävittäjäpommittajaa.
Alkuperäinen raportti englanniksi on ladattavissatäältä --- venäjäksi: täältä

Katso analyysista tehty uutisraportti, englanninkielisen tekstityksen saat näkyviin alalaidassa olevalla "cc" napilla:

Lähteet:

Ei kommentteja: