Sivut

lauantai 11. lokakuuta 2014

Venäjän asevoimille uusia miehittämättömiä tiedustelu- ja taistelulentokoneita

Uusi operatiivinen tiedustelu- ja taisteluilma-alusten ryhmä aiotaan perustaa Tupolev-yhtiön suunnitteleman miehittämättömän Tu-300 -lentokoneen pohjalle. Venäjä on saamassa useita erilaisia miehittämättömiä lentokoneita asevoimilleen lähivuosien aikana.
Lähde: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
10.10.2014, Verkkomedia.org

Venäjän asevoimille uusia miehittämättömiä tiedustelu- ja taistelulentokoneita 
Uudistetun laitteen lento-ominaisuudet ovat parantuneet ja toimintasäde kasvanut. Koneen huippunopeus on 950 km/h ja sen lentopaino 3 000 kiloa. Koko sen kuorma - radiotekniset laitteet ja aseistus - on sijoitettu rungon sisälle tai rungon ulkopuolella oleviin ripustuspisteisiin.
Tupolev-yhtiö on tunnettu hyvästä suunnittelutyöstään ja yhtiö on kehittänyt useita miehittämättömiä lentokoneita. Tässä mielessä suunnittelun huippuvaihe oli 1970-luvulla, jolloin kehitettiin Reis- ja Strizh -järjestelmät.


Tu-300 -tyyppinen miehittämätön lentokone valmistui 90-luvulla ja sille ei tuohon aikaan löytynyt vastaavaa maailmassa. Rahoitus- ja järjestelyongelmien vuoksi projektia ei tuolloin toteutettu, mutta laite toimi prototyppinä tulevalle kehitystyölle, kertoi uav.ru - internetsivun toimittaja Denis Fedutinov.
"Mikäli ei varsinaisesti aleta uudistaa Neuvostoliiton aikaisia miehittämättömiä lentokoneita, voidaan käyttää hyväksi Tupolev-yhtiön suunnittelijoiden työtä miehittämättömien ilma-alusten kehittämisessä. Heidän hankkimaansa kokemusta todennäköisesti käytetään hyväksi ilmailuteollisuuden valtionyhtiössä (OAK), joka on aloittanut toimintansa myös miehittämättömien lentokoneiden tekniikan kehittämiseksi."
Tu-300 -projekti ei ole ainoa. Pietarilainen Transas-yhtiö jatkaa kehitystyötä noin tuhannen kilon painoisen miehittämättömän lentokoneen tuottamiseksi.
Kazanilainen suunnittelutoimisto Simonov työskentelee noin viiden tonnin painoisen koneen kehittämiseksi. Tämä laite pysyy lentämään yhtäjaksoisesti 20-30 tuntia.
Suhoi-yhtiö suunnittelee raskasta, noin 20 tonnin miehittämätöntä lentokonetta. Tämän miehittämättömän taistelulentokoneen ensimmäinen lento tapahtunee vuona 2018. Koneen suunnittelu on sujunut aikataulun mukaan.
Tämän raskaan venäläisen miehittämättömän lentokoneen yhtenä etuna on, että vihollisen tutkien on vaikea havaita sitä. Lisäksi laite toimii suurilla nopeuksilla ja kuljettaa mukanaan suuren kuorman.
Jo nyt Venäjän maavoimien palvelukseen on annettu venäläistä tuotantoa olevia Granat-, Eleron-, Tahion- ja Zastava -tyyppisiä miehittämättömiä lentokoneita. Eleron on tarkoitettu lyhyen matkan tiedustelutoimintaan. Tehtävästä riippuen siihen voidaan asentaa kamera, videokamera tai lämpökamera ja muuta radioteknistä tiedustelulaitteistoa.

 Rysslands rxöst / Oleg Nehaj / KOMINFORM
Heikki Sipilä @ 10.10.2014 18:29

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Rysk armé får nya spanings- och attackdrönare
Nya drönare för spanings- och attackändamål utvecklas på basen av obemannade luftfarkoster Tu-300 av konstruktionsbyrån Tupolev.

Ei kommentteja: