Sivut

maanantai 6. lokakuuta 2014

Euromyrkkyä niellään nyt

Kun EK (Elinkeinoelämän Keskusliitto) puhuu 600 000 työpaikan katoamisesta, ei liene liioittelua todeta, että sokerikuorrutus euron ympäriltä on sulanut ja nyt on vuorossa sen myrkyllisen sisuksen nieleminen.
Uutisblogi: Antti Pesonen
29.9.2014, Verkkomedia.org

Euromyrkkyä niellään nyt
Puhe eurosta "kasvun ja vakauden" tuottajana oli sen makea pinta, ja jäljelle jäänyt sisus  on tietoisen edesvastuuton poliittinen projekti, jolla pyritään synnyttämään yhteisvastuullinen talous eli fiskaaliunioni ja sen myötä lopullisen tiivis versio EU-liittovaltiosta.
Demokratian keinoin tätä tavoitetta ei voi saavuttaa, niinpä demokratia on hylätty ja tavoitetta ajetaan talouskatastrofin kautta.
Suuri raha ei kannata euroa sattumalta: se pakottaa jäsenmaansa harjoittamaan yhdenmukaista politiikkaa, johon kuuluu siirtyminen lähinnä poliisin ja armeijan pyörittämiseen kykenevään yövartijavaltioon. Vielä ympärillämme sinnitteleville hyvinvointivaltion rippeille voi sanoa hyvästit.


EK:n Jorma Elorannan puheille Kasvun manifesti -raportin julkaisutilaisuudessa voisi hymähdellä, jos asia ei olisi niin vakava. Lause "olemme onnistuneet sössimään" ei tietenkään tarkoita EK:ta itseään, sen mielenliikkeitä suoraan toteuttavaa hallitusta tai Suomen ainoaksi euroon kuuluvaksi Pohjoismaaksi juonitelleita valtapuolueitamme.
Ydinvoimaa tarvitaan, totta kai, ettei metsäteollisuuden tarvitsisi kilpailla uusiutuvaa energiaa tuottavien yritysten kanssa – ja vaikka maailmalla tapahtuva aurinkosähkövallankumous muuttaa nyt rakenteilla olevat ydinvoimalat väistämättä kilpailukyvyttömiksi menneisyyden kummajaisiksi.
Ja aina verotusta voi tietysti aina keventää lisää, vaikka "työllistävä" miljardin yritysveroalennus toteutettiin tämän vuoden alussa.
Jos siirtyy viimepäivien vähemmän humoristisiin puheenvuoroihin, voi siteerata Timo Harakanblogissaan esittämää kysymystä EU:n taloudellisesta yhteisvastuusta: "Puolueiden on otettava kantaa, vastustavatko ne yhteisvastuuta kaikin keinoin, vai hyväksyvätkö ne sen edes pakon edessä. --- Muuten ratkaisuun joudutaan epädemokraattisesti, koska demokraattisesti valitut päättäjät eivät uskalla tehdä päätöksiä."
 
Harakan blogiin viitaten voi kysyä, hyväksytäänkö fiskaaliunioni eli yhteisvastuullinen talous vai erotaanko eurosta - vaihtoehdot ovat siinä.

Pussin perällä näyttää olevan entistä pimeämpää. Umpikujasta ei päästä niillä samoilla keinoilla jotka ovat sinne vieneet. Itsenäisyyspuolue uskoo demokraattiseen vaikuttamiseen ja rakentaviin vaihtoehtoihin.
Euromyrkyn nieleminen saa riittää, omaan rahaan siirtyminen avaa mahdollisuuden valoisampaan tulevaisuuteen. Kysymys omasta rahasta on niin tärkeä, ettei ole syytä luottaa niin sanottuihin eurokriitikoihin, joiden puolueet eivät ennen vaaleja sitoudu eurosta irtautumiseen.

Uutisblogin kirjoittaja Antti Pesonen on Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja ja Verkkomedian advokoima blogisti.

Ei kommentteja: