Sivut

maanantai 6. lokakuuta 2014

Tuomioja ensi viikolla vierailulle Moskovaan - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

T3 lokakuuta, 21:08

Tuomioja ensi viikolla vierailulle Moskovaan

Tuomioja ensi viikolla vierailulle Moskovaan

Kauppavaihto Venäjän ja Suomen välillä supistui vuoden ensimmäisellä puoliskolla 6% ja on nyt 10,01 miljardia dollaria. Venäjän vienti väheni 5 prosenttia 7,3 miljardiin dollariin, kertoi Venäjän ulkoministeriön virallinen edustaja Aleksandr Lukashevich. Kahden maan kauppayhteistyöstä on tarkoitus puhua Suomen ulkoministeri Erkki Tuomiojan Moskovan-vierailun aikana.

Suomi tukee EU:n asettamia pakotteita Venäjää vastaan, vaikka ne saattavat aiheuttaa huomattavia vahinkoja Venäjälle tuotteitaan myyville suomalaisyrityksille. Venäjän vastapakotteet myös vaikuttavat niiden toimintaan.
Lavrov painotti, että kaikesta huolimatta Suomi on yksi Venäjän tärkeimmistä kumppaneista. Suomi ja Venäjä tekevät käytännöllistä yhteistyötä. Yhteiset projektit työllistävät tuhansia ihmisiä
Tuomioja tapaa Venäjän 6. lokakuuta Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin. Tapaamisessa keskustellaan Venäjän ja Suomen kahdenvälisistä asioista ja ajankohtaisista kansainvälisistä ongelmista, kuten Ukrainan tilanne. Samana päivänä Tuomioja osallistuu kirjansa julkistamistilaisuuteen. Erkki Tuomiojan kirjoittama kirja Häivähdys punaista, jossa hän kertoo isäiäitinsä Hella Vuolijoen kohtalosta, ilmestyy ensi viikolla venäjäksi.
http://finnish.ruvr.ru/news/2014_10_03/Tuomioja-ensi-viikolla-vierailulle-Moskovaan-1668/uomioja ensi viikolla vierailulle Moskovaan - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: