Jo vuonna 2007, NSA ja Britannian Valtioneuvoston viestintäyksikkö keskusta pystyivät murtautua kymmeniä sovelluksia, todetaan asiakirjassa.
Sittemmin he ovat oppineet päästä käsiksi osoitekirja, "ystävät"-listat sosiaalisiin verkostoihin, tietoja puhelut ja maantieteellisten markkereita kautta suosittuja sovelluksia, kuten langattomia versioita Facebook, Flickr, LinkedIn ja Twitter. He myös hakkeroitu niin suosittuja pelejä älypuhelimille kuin Angry Birds.
Niistä tietoa, tiedustelupalvelut olivat kiinnostuneita oli erityisesti poliittisen ja seksuaalisen suuntautumisen käyttäjiä, sanomalehti toteaa vedoten salaisen Britannian tiedustelupalvelun asiakirjan 2012.
Spy virastot olivat erityisen kiinnostuneita ohjelma Google Maps.Back in 2008, salainen raportti Valtioneuvoston viestintäyksikkö totesi, että kuka tahansa, joka käyttää Google Maps-älypuhelimista, tukee valvontajärjestelmän käyttöön salaisen palvelun.
NSA edustaja sanoi, että salainen palvelu ei noudata tavallisia amerikkalaisia ​​aikana vakoiluntorjuntatoimintaa ulkomailla. Britannian Valtioneuvoston viestintäyksikkö keskus kieltäytyi kommentoimasta uuden Snowdenin paljastuksia, mutta sanoi, että se oli noudattaen Britannian laissa.
Kerätyt tietokanta turvallisuuspalvelut verrattiin luettelot ihmisistä, jotka ovat kiinnostuneita älykkyyttä. Siten analyysi tietokanta kerättyjen British tiedustelupalvelu kolmen kuukauden vahvisti, että 24,7 miljoonaa ihmistä pidettiin mahdollisina kohteina etsintä. Samaan aikaan, ei ole mitään näyttöä epäilyttävän toiminnan näiltä ihmisiltä.
uusi Associated Press-GfK kyselyssä todetaan, että useimmat amerikkalaiset eivät ole vaikuttunut Barack Obaman pyrkimystä palauttaa luottamus hallinnon vanavedessä esitettäviin tietoihin salaista valvontaa ohjelmia.
kyselyssä toteaa, että amerikkalaiset yhä asettavat yksityisyyden ennen pidetään turvassa terroristeilta. Yli 60 prosenttia vastaajista sanovat, että he arvostavat yksityisyyttä yli terrorisminvastaista suojauksia. Se on jopa hieman 58 prosenttia vastaavassa kyselyssä elokuussa.
Obama on taistellut takaisin kansalaisten luottamuksen, kun entinen National Security Agency analyytikko viime vuonna paljasti joitakin tiedustelupalvelu salainen taktiikka, joka pyyhkäisi ylös puhelutiedot satojen miljoonien Yhdysvalloissa. Pian Edward Snowdenin julkistaminen kesäkuussa, Obama lupasi tarkastella järjestelmää, joka on muuttunut nopeasti tekniikka parantaa.


republikaanien kansallinen komitea on hyväksynyt päätöslauselman, jossa kehotetaan konservatiivinen lainsäätäjiä lopettamaan National Security Agency: n yleisestä valvonnasta Amerikan kansalaisia ​​"puhelutiedot.
Päätöslauselmassa vaaditaan myös tutkinnan NSA metatietojen kokoelma käytäntöjä, jotka se merkitty "törkeä loukkaus" oikeuksien Yhdysvaltain kansalaisia. § 215 Patriot Act, NSA on saanut luvan kerätä ja tallentaa kirjaa lähes kaikki kotimaiset puheluita, erityisesti puhelinnumerot mukana ja puhelujen ajaksi, mutta ilman sisältöä keskusteluja itse.
RNC päätöslauselmassa huomautetaan, että "massa keräämistä ja henkilötietojen säilyttäminen on sellaisenaan ole oikeutta yksityisyyteen Neljäs muutos Yhdysvaltojen perustuslain."
Vaikka republikaanit ovat yleensä jakamisen niiden reaktio NSA: n vakoiluohjelmat, Time ilmoitti, ettei RNC jäsenet vastustivat uuden päätöslauselman, kun se tuli ylös ääni äänestää. Resoluutio on tiettävästi ohittaa "ylivoimaisella enemmistöllä."
siirto kuvastaa kasvavaa levottomuutta koskevat NSA: n käytäntöjä konservatiivinen liike ja varmasti ympäröidä kansalaisvapauksia kannattajat, jotka ovat vaatineet uudistaa valvontaohjelman koska NSA: n entinen urakoitsijan Edward Snowden alkoi vuotaa tietoja viraston toiminta lehdistölle.
Samaan aikaan presidentti Barack Obama on ilmoittanut uudistuksia oman koskevat valvontaan liittyvien toimien samalla puolustaa ohjelmaa tarpeen mukaan. Hän sanoi, että tästä lähtien, hallituksen virkamiehet olisi saada tuomioistuimen päästäkseen arkiston keräämien tietojen NSA. Vaikka Obama ei määritellä, kuka olisi vastuussa valvoa arkiston, hän kehotti kongressia, tiedustelupalvelun virkamiehet ja oikeusministeri Eric Holder ottamaan seuraavan askeleen.
Obama sanoi, että hän oli tilauksesta siirtymä, joka päättyisi § 215 suurimman metatiedot kokoelmaohjelma kuin se nyt olisi olemassa luoda mekanismi, joka säilyttää ominaisuudet Yhdysvaltain tarvitaan ilman hallituksen katsoi, että suurin metatiedot.
Obaman ehdotukset oltiin yleisesti ottaen tyytyväisiä, mutta kansalaisvapaudet ryhmien - kuten American Civil Liberties Union ja Human Rights Watch - sanoi hän ei mene tarpeeksi pitkälle, joka tarjoaa vain "epämääräinen varmuus" että hallitus käyttäisi väärin harkintavaltaansa.