Sivut

tiistai 26. elokuuta 2014

Kalifornian järvet kuivuneet vaarallisen pieniksi - katso kuvat ennen ja jälkeen

Historiallisen paha kuivuus Kaliforniassa jatkuu ja tilanne vain pahenee. Vesivarastoina miljoonille asukkaille ja maatiloille toimivat järvet ovat kuivuneet voimakkaasti. Muutoksen näkee valokuvissa, jotka osoittavat, ettei vettä patojen takana ole enää juurikaan jäljellä.
Lähde: Daily Mail
Toimittaja: Janus Putkonen

24.8.2014, Verkkomedia.org

Kalifornian järvet kuivuneet vaarallisen pieniksi - katso kuvat ennen ja jälkeen
Uutisoimme tammikuun lopussa 2014, että Yhdysvaltain Kalifornian osavaltio kärsii pian ja mahdollisesti pahimmasta kuivuudesta 500 vuoteen. Loppua ei ollut tuolloin näkyvissä, eikä sitä ole puoli vuotta myöhemmin myöskään vielä kohdattu. Tilanne pahenee edelleen päivittäin.
Jo tammikuussa nähtiin, että vesireservit uhkaavat kuivua. Nyt tuo muutos on nähtävissä huimista kuvista, joita toimitti Daily Mail.
Daily Mail toteaa, ettei hälyttävälle tilanteelle ole oikeastaan mitään tehtävissä. Ainoastaan rukoilla, että historiallisen kova kuivuus hellittäisi. Tilanne on erittäin paha 82 % osavaltion alueesta. Nähdyt muutamat kovat myrskyt ovat viranomaisten mukaan olleet pelkkä tippa meressä, eikä niillä ole vaikutusta ehtyviin vesireserveihin.
Suurimmassa osassa vesireservejä ei ole vielä ylitetty vuosien 1976-77 kuivuutta, mutta osassa on jo menty näiden vesitasojen alle. 




Lue myös:

Kaliforniaan julistettu hätätila: maastopalot ja aavikoituminen uhkaavat - pahin kuivuus 500 vuoteen?

Janus Putkonen @ 24.8.2014 22:03

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
California's vanishing lakes: Before-and-after photos reveal the shocking shriveling effect
California is in the midst of one of its most devastating droughts in history, so the state has been forced to draw from reservoir lakes at an unsustainable rate to supply thirsty households and parched farmers with life-giving water.
 
The result is a landscape transformed. Shocking before and after photos of California's Folsom Lake and Lake Oroville reveal the undeniably shriveling effects of three years of little to no rain up and down the Golden State's vital agricultural belt.

Ei kommentteja: