Isäntämaasopimus: Nappulahallitus leikkii isänmaalla Venäläistä rulettia - kansalta salaa | |||||
Miten on mahdollista, että perustavanlaatuisesti Suomen turvallisuuspoliittista asemaa muuttavia päätöksiä voidaan tehdä salaa, kansan enemmistön vastustaessa NATO-lähentymistä ja kaikkien demokratian pelisääntöjen vastaisesti? Nappulahallitus pelaa isänmaallamme venäläistä rulettia.
Pääkirjoitus, vieraskynässä: Aleksei Kettunen
28.8.2014, Verkkomedia.org
Isäntämaasopimus: Nappulahallitus leikkii isänmaalla Venäläistä rulettia - kansalta salaa
Suomen hallitus aikoo solmia ensi viikolla sotilasliitto NATO:n kanssa mystisen Isäntämaasopimuksen, jonka sisällöstä mikään Suomen viranomainen ei suostu antamaan tarkkoja tietoja.
Koska NATO on varsin kankea byrokraattinen imperiumi, joka ei räätälöi standardiratkaisujaan eri valtioita varten, vaan tarjoa kaikille maille yhtä ja samaa kuin vitsissä poliisiopiston palikkatesteistä, Suomen poliittisen eliitin visusti salaileman sopimuksen sisällön voi helposti päätellä muiden valtioiden kanssa solmituista vastaavista sopimuksista, joista osa ovat julkisia asiakirjoja.
NATO:n kannalta Isäntämaasopimus perustuu Allied Joint Doctrine for Host Nation Support -doktiiriin ja siinä määritellään, millä perustella NATO voi toimia isäntämaassa ja mitä oikeuksia ja velvollisuuksia on niin NATO:lla kuin Isäntämaalla.
Vaikka hallituksemme ulkoministeri Erkki Tuomiojan suulla hallituksen kanslian omaan tiedotteeseen viitaten vakuuttaa, että NATO tulee Suomeen vain Suomen pyynnöstä ja Suomen määrittelemällä tavalla, muiden valtioiden julkaisemien Isäntämaasopimuksien mukaan asia ei todellakaan ole niin kuin hallituksemme väittää.
Isäntämaasopimuksien ja niiden takana oleva NATO-doktriinin mukaisesti NATO itse päättää milloin, millä voimilla ja millä tarkoituksella se tulee Suomeen ja kun hallituksemme allekirjoittaa tuon sopimuksen, Suomella ja suomalaisilla ei ole siihen juuri mitään vastaan sanomista.
Lisäksi sopimus velvoittaa Suomen tarjoamaan NATO:n käyttöön ilmatilansa sekä maa- ja merialueensa ja kaiken sen tuen, mitä Suomen sotilaallinen ja siviilipuolen infrastruktuuri voi NATO:lle tarjota. Käytännössä Isäntämaasopimus sitoo meidät toimimaan NATO:n tukialueena aina silloin, kun se NATO:a huvittaa. Ja tämä tapahtuu niillä joukoilla ja sillä päämärällä, jonka NATO katsoo silloin sopimavaksi.
Sopimuksen solmiminen antaa NATO:lle avoimen valtakirjan käyttää kaikkia Suomen resursseja milloin tahansa ja miten tahansa.
Kaiken huipuksi sopimus ei anna Suomelle minkäänlaisia NATO:n turvatakuita eli se ei johda siihen, että NATO puolustaisi Suomea sotilaalliselta uhalta. Hallituksemme on solmimassa Suomen historian tyhmimmän sopimuksen, jossa yhdistyvät kaikki sotilaallisen liittoutumattomuuden ja liittoutumisen haitat yhdessä kauniissa paketissa, jonka solmiminen on tarkoitus hoitaa salassa Suomen kansalta ilman asiaankuuluvaa parlamentaarista käsittelyä ja julkista keskustelua.
Venäjällä ja Suomella on yhteistä rajaa 1313 km. Venäjän rajat NATO-maiden kanssa ovat Puolan - 432 km, Latvian - 292 km, Viron - 290 km, Liettuan - 227 km ja Norjan kanssa 196 km.
Syy ja seuraus: kartta 1:
Suomi on avaamassa NATO:lle pitkän maarajan vain 150 km päähän Venäjän strategisesti erittäin tärkeästä Pohjoisen laivaston tukikohdasta.
Suomen rajan läheisyydessä Venäjällä sijaitsevat strategisesti tärkeä Muurmanskin alue, maan toiseksi suurin kaupunki Pietari ja strateginen Itämeren meri- ja ilmalogistiikkareitti, jonka kansainvälinen alue kapeimmillaan Suomen ja Viron välissä vain 10 km leveä.
Tuon 10 km pullonkaulan kautta hoidetaan Kaliningradin logistiikka, valtaosa Venäjän Euroopan puoleisen alueen merikuljetuksista sekä merkittävä osuus venäläisen öljyn merikuljetuksista. Venäjän kannalta Suomenlahden Suomen ja Viron aluevesien välinen kapeikko on strategisesti huomattavasti merkittävämpi kuin esim. Hormuzin salmi - se on Venäjän logistinen henkireikä Europpaan.
Syy ja seuraus: kartta 2
Pietarin ja Kalingradin meriyhteys - kriittistä Venäjälle
Suomen ja Ruotsin ensi viikolla solmittavat Isäntämaasopimukset sotilasliitto NATO:n kanssa tarkoittavat sitä, että heti kun NATO sitä haluaa, Itämeri muuttuu sotilasliiton sisämereksi. Lisäksi 1313 km Suomen kanssa yhteistä rajaa muuttuvat aina NATO:n niin halutessa Venäjän pisimmäksi rajaksi sellaisen valtion kanssa, joka voi hetkessä muuttua NATO:n tukialueeksi.
Venäjän johdon vastausta nappulahallituksemme ja kykypuolueemme kuningasajatukseen ei tarvitse paljon arvailla: se tulee keskittämään Suomea vastaan riitävästi sotilaallista iskuvoimaa Suomen Puolustusvoimien ja NATO-vieraiden aiheuttaman sotilaallisen uhan tuhoamiseksi tarpeen vaatiessa.
Lisäksi niissä samoissa kriisioloissa, joiden varalta nappulahallituksemme on solmimassa Isäntämaasopimusta, Venäjä tulee kokemaan erittäin vahvaa houkutusta ennaltaehkäisevään iskuun Suomen sotilas- ja siviili-infrastuktuuria vastaan jo ennen NATO-vieraiden saapumista.
Venäjällä on siihen aivan riittävästi pitkän kantaman tavanomaisia täsmäaseita ja tarvittaessa jopa Venäjän sotilaallisen doktriinin mukaan erittäin matalan käyttökynnyksen omaavia taktisia ydinaseita. Nappulahallituksemme on päätöksillään onnistunut tekemään Suomesta kriisioloissa juuri sen alueen, josta seuraava maailmansota tulee erittäin todennäköisesti alkamaan.
Mikä pahinta, nappulahallituksemme on luovuttamassa päätöksenteon siitä, osallistuuko Suomi Idän ja Lännen väliseen sotaan kokonaisvaltaiseti NATO:n käsiin. Kriisioloissa nimittäin NATO:n joukkojen keskittäminen Suomeen merkitsee mitä todennäköisemmin sotatoimien alkamista Suomen alueella, halusimmepa sitä tai ei.
Syy ja seuraus: kartta 3:
Pelkästään karttaa vilkaisemalla asian pitäisi olla kaikilleselvä: Suomi ei saa muodostaa uhkaa Venäjälle, mutta nappulahallitus tekee juurikin sen.
Nappulahallituksemme salaa ja vaivihkaan solmima Isäntämaasopimus ei tee meistä edes läntisen sivistyksen etuvartioita, eräänlaista Villin Lännen Fort Apachea, koska siellä saattoi ainakin edellyttää, että ratsuväki tulee apuun ennemmin tai myöhemmin.
Koska Isäntämaasopimus ei takaa Suomelle minkäänlaisia turvatakuita, Suomi on pikemminkin kahden toisiinsa epäilyksellä suhtautuvan sotilasliiton välissä sijaitseva lammasfarmi, johon toisella sotilasliitolla on vapaa pääsy milloin vaan ja mitä varten tahansa. Valitettavasti se tarkoittaa sitä, että lammasfarmimme jyrätään ihan varmasti ensimmäisenä.
Miten on mahdollista, että näin vakavia, perustavanlaatuisia Suomen turvallisuuspoliittista asemaa radikaalisti ja jyrkän negatiivisesti muuttavia päätöksiä voidaan tehdä salaa, kansan enemmistön vastustaessa NATO-lähentymistä ja kaikkien demokratian pelisääntöjen vastaisesti?
Nappulahallituksemme pelaa Isänmaallamme venäläistä rulettia. Ja ihan omin luvin. Oletko sinä valmis hyväksymään tämän?
Lähde:
Lue myös:
|
Sivut
▼
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.