Sivut

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Lähde Ukrainan puolustusministeriöstä: MH17 tuhoutui Kiovan ilmatorjunnan harjoitusvirheestä?

Ukrainan ilmatorjuntayksiköiden ohjusharjoituksissa tapahtunut järjestelmävirhe saattaa olla syynä Kaakkois-Ukrainassa tapahtuneeseen Malaysia Airlines -yhtiön lentokoneen tuhoutumiseen, kertoi Ukrainan puolustusministeriön lähde RIA Novosti -uutistoimistolle.
Lähde: RIA Novosti
Toimittaja: Heikki Sipilä
25.7.2014, Verkkomedia.org

Lähde Ukrainan puolustusministeriöstä: MH17 tuhoutui Kiovan ilmatorjunnan harjoitusvirheestä?
Ukrainan 156. ilmapuolustusrykmentin komentaja määrättiin 17.7. johtamaan Donetskin läheisyyteen sijoitettujen maajoukkojen harjoituksia ja niihin liittyviä ilmatorjuntaohjusten kohteiden seuranta- ja tuhoamisharjoituksia. Lähde lisäsi, että tarkoitus ei ollut todella laukaista ohjuksia.
Kaksi Suhoi Su-25 -taistelukonetta oli tiedustelulennolla osallistuessaan harjoitukseen.
On todennäköistä, että jossain vaiheessa Malaysia Airlinesin Boeing 777- ja Su-25 -koneiden reitit osuivat päällekkäin. Huolimatta siitä, että ne lensivät eri korkeuksissa, lentokoneet muodostivat ohjusjärjestelmän tutkalle yhden pisteen. Näistä kahdesta kohteesta järjestelmä automaattisesti valitsi kooltaan suuremman.

Vai että "BUK-järjestelmävirhettä" tarjoiltaisiin nyt selityksenä...

Syitä ohjusten laukaisemiseen vielä tunneta ja tutkinta on edelleen kesken. Käytännön harjoitukset BUK-ohjuksilla ovat olleet on kiellettyjä vuodesta 2001, jolloin Ukrainan armeija ampui alas venäläisen Tu-154 -matkustajakoneen sen ollessa matkalla Novosibirskista Tel Aviviin.
Tällä hetkellä 24 asiantuntijan muodostama kansainvälinen ryhmä tutkii lento-onnettomuutta, jossa malesialaiskone tuhoutui. B777-200-kone oli asianmukaisesti huollettu ja viimeksi tarkistettu 11. heinäkuuta Malaysia Airlinesin hallissa Kuala Lumpurin kansainvälisellä lentoasemalla.
Malaysia Airlinesin lento MH17 Amsterdamista Kuala Lumpuriin tuhoutui 17. heinäkuuta lähellä Donetskin kaupunkia ja kaikki koneessa olleet 298 ihmistä saivat surmansa.
Kiova on syyttänyt itäisessä Ukrainassa olevia itsepuolustusjoukkoja koneen alas ampumisesta, mutta alueen itsepuolustusjoukkojen taholla on huomautettu, ettei heillä ole sellaisia aseita, joilla voitaisiin ampua alas lentokone 32 000 jalan korkeudesta.

 RIA Novosti / KOMINFORM

Päätoimittajan kommentti: "Yhtä epäuskottava teoria kuin "separatisti-BUK"
Mikä erityisesti huomioitavaa, RIA Novosti on Venäjän vaikutusvaltaisimpia medioita ja mikäli tämä "puolittainen myöntäminen" osoittautuu oikeaksi, se on vuodettu nähdäkseni kuin "tunnustelun omaisena" selityksenä syytetyksi tulleiden päämediaan. Eikä liene sekään sattumaa.
Pääministeri Yantsenyuk koittaa jo luikkia vastuustaan eroten tehtävistään, epäilin, että koska pelkää syylliseksi tulemista. Koko kammottava false flag -isku onkin lyömässä Venäjä-vihaajien näpeille, ja oikeasti - hyvä niin.
Ukrainan puolustusministeriö yrittää keksiä pakotien. Tällä hätävalheellla meinaavat hyvittää tuhoisan kampanjan, joka on aiheuttanut jo mittaamatonta tuhoa kaikin mahdollisin tavoin Itä-Ukrainalle, Venäjälle ja koko Euroopan turvallisuustilanteelle - saatika suunnattomat kärsimykset Air Malaysialle ja tragediassa kuolleiden omaisille?
Muistelenpa vaan täällä Verkkomediassakin käytyjä ryssittely-huuteluja, joihin Kiova on antanut jälleen kerran rikollisen polttoaineensa. VM:n trollit, vaviskaa jo.
Näen pelkästään paniikinomaista hätävalhetta. Siis mikä h...tin järjestelmävirhe? Että kukaan ei olisikaan syyllinen ja laukaisupaikalle 17.7. aamusella tuodun BUK-patteriston ohjus ihan itsestään laukaistui sopivan matkan päästä pkohti matkustajakonetta kun se poikkesi tuhoonsa "mystisen" radioäänen ohjaamana?
Että mm. koordinoidusti tapahtunut lennonjohtajien tutkadatan haltuunotto välittömästi tapahtuneen jälkeen olisikin tapahtunut spontaanisti? Turvallisuusneuvosto vain sattui olemaan koolla kun MH17 tuhoutui - syyllistämiset ja demonisoivat väitetodisteet valmiina julkaistavaksi?
Eikä hävittäjät olisi häätäneet lentoa MH17 vaara-alueelta, jos niiden tehtävänä olisi ollut jonkin BUK-harjoituksen maalikoneina toimiminen? Tämähän on aivan yhtä huono teoria kuin se kiivaati viljelty ja ilman todisteita levitetty "separatisti-BUK". Mitä ihmettä Ukrainan ilmatorjunta harjoittelisi keskellä avoimen sodan konfliktialuetta?
Huh! Toisaalta, onhan se ymmärrettävää, rikollisilla kun on tapana keksiä mitä tahansa selvitäkseen rikoksistaan. Ja se järjestelmävirhe on niin syvällä lännen valtaliitossa, ettei missään sen agressiivisissa asejärjestelmissä ole nähtävissä kuin tappava kokonaisongelma. Yksinkertaisesti: Ei armoa valtioterroristeille, eikä varsinkaan näitä terroristeja tukeville lännen medioille ja poliitikoille.
Mielivalta kun loppuu vasta kun se lopetetaan. Kun me lopetamme sen.

Janus Putkonen

Lue myös:

USA:n salailun jatkuminen vahvisti totuuden MH17-koneen tuhosta - dokumentaatio ja päätelmät

Heikki Sipilä @ 25.7.2014 18:40

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Ukrainian Air Defense Exercises Might be Behind Malaysian Aircraft Crash - Source
MOSCOW, July 25 (RIA Novosti) – A system mix up during a Ukrainian air defense units’ rocket launch exercise could be the cause of the Malaysia Airlines crash in southeast Ukraine, a source from one of the Ukrainian defense departments told RIA Novosti.

Ei kommentteja: