Sivut

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Itäisen Euroopan johtajat syyttävät EU:ta tekopyhyydestä pakotteissa Venäjää vastaan

2014-05-16 19:08:57

Moskova, 16.5. (Voice of Russia) -- Tšekin, Unkarin ja Slovakian johtajat syyttävät EU-maiden läntistä ryhmää tekopyhyydestä toteutettaessa pakotteita Venäjää kohtaan Ukrainan kriisin yhteydessä. 

Itäisen Euroopan maat eivät halua mahdollisten uusien pakotteiden itselleen aiheuttamaa taloudellista lisävahinkoa. 

Vaikka itäisen Eurooppa maat ovat edelleen taloudellisessa kriisissä, läntiset maat jatkavat toimintaansa venäläisten yritysten kanssa samalla kun ne uhkaavat Venäjää uusilla pakotteilla. Tämä on tekopyhää, sanoi Slovakian pääministeri Robert Fico perjantaina Bratislavassa pidetyssä Globsec-turvallisuuskonferenssissa. 

Tšekin pääministeri Bohuslav Sobotka ja Unkarin pääministeri Viktor Orban sanoivat, että he eivät halua menettää maidensa tai niiden yritysten liiketoimintamahdollisuuksia. 

Me puhumme Euroopan yhtenäisyydestä, mutta Ranska on myymässä sota-aluksia Venäjälle. Puhumme siitä, miten Ukrainan energiaturvallisuus voitaisiin taata ja EU:n neuvostossa tehdään asiasta perustavanlaatuisia päätöksiä, mutta samaan aikaan Gazprom allekirjoittaa sopimuksia South Stream -kaasuputkesta saksalaisten, italialaisten ja ranskalaisten yhtiöiden kanssa, huomautti Fico. 

Voice of Russia / KOMINFORM 

http://voiceofrussia.com/news/2014_05_16/East-European-leaders-blame-EU-in-hypocrisy-on-sanctions-against-Russia-3344/ 

Ei kommentteja: