Sivut

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Lavrov: Washington ei yritä ottaa huomioon kumppaneiden etuja - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

LavEilen, 16:09

Lavrov: Washington ei yritä ottaa huomioon kumppaneiden etuja

Lavrov: Washington ei yritä ottaa huomioon kumppaneiden etuja

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry tapasivat Apec-huippukokouksen yhteydessä Pekingissä. Kahdenkeskisessä tapaamisessa keskusteltiin mm. Iranin ydinohjelmaan liittyvistä neuvotteluista, Isis-järjestön muodostamasta terroriuhasta ja Ukrainan kriisistä. Kahden ulkoministerin tapaamisia järjestetään säännöllisesti melkein kuukausittain.

Itä-Ukrainassa ei ole venäläisiä sotilaita. Sen vahvistaa se, ettei Yhdysvaltain ulkoministeriöllä ole todisteita päinvastaisesta. Näin sanoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tavattuaan Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn Pekingissä.
Aiemmin Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Jen Psaki sanoi, ettei Yhdysvalloilla ole todisteita venäläisen sotakaluston siirtämisestä Ukrainan puolelle.
ххх
Moskova ja Washington yrittävät vakuuttamaan Kiovaa täyttämään velvollisuuksiaan Donbassin konfliktin rauhoittamiseksi. Asiasta kertoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tavattuaan Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn kanssa Pekingissä Apec-kokouksen yhteydessä.
Lavrov sanoi lisäksi, että Kovassa ”leijaileviin” ajatuksiin yrittää taas ratkaista konfliktin voimakeinoin ei kannata taipua. Hänen mukaansa Moskova yrittää yhteyksiensä avulla auttaa molempaa osapuolta löytämään tilanteelle poliittisen ratkaisun.
ххх
Yhdysvallat ja Venäjä jatkavat Ukrainan tilanteeseen liittyvää vuoropuhelua ja tietojen vaihtoa. Asiasta kertoi Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry kommentoidessaan neuvottelujaan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa, jotka järjestettiin Apec-huippukokouksen yhteydessä Pekingissä.
Kerry myönsi, että Yhdysvalloilla ja Venäjällä on tiettyjä erimielisyyksiä Ukrainan tilanteesta.
Aiemmin Lavrov sanoi, että Venäjä ja Yhdysvallat yrittävät saada Ukrainan hallinnon täyttämään Geneven velvollisuutensa Donbassin tilanteen rauhoittamiseksi.
ххх
Venäjä ja Yhdysvallat sopivat siitä, että ne lähentävät lähestymistapojaan terrorismin vastaisessa toiminnassa. Asiasta kertoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tavattuaan Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn kanssa Pekingissä.
Lavrovin mukaan terrorismi on tärkein uhka Lähi-idässä. Ministeri huomautti, että sitä vastaan täytyy taistella kansainvälisen oikeuden nojalla.
Osapuolet keskustelivat lisäksi Israelin ja Palestiinan välisestä konfliktista. Lavrovin mukaan Venäjä, Yhdysvallat ja muut Lähi-idän nelikon maat sopivat siitä, että konfliktin osapuolet saadaan istumaan neuvottelupöydän ääreen, koska tilanne on umpikujassa.
xxx
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry tapasivat Pekingissä Apec-maiden huippukokouksen yhteydessä. Kahden maan väliset suhteet ovat huonoimmillaan useaan vuoteen, mikä selittyy mm. Ukrainan tilanteella ja länsimaiden asettamilla Venäjän vastaisilla pakotteilla.
Sergei Lavrov sanoi kuitenkin kommentoidessaan Geneven tapaamista, että Yhdysvaltain ja Venäjän väliset suhteet eivät ole ”jäissä” vaan usealta suunnalta jopa umpikujassa, johon ne ajautuivat jo ennen Ukrainan kriisiä.
Lavrovin mielestä vuoropuhelua Yhdysvaltain kanssa vaikeuttaa se, ettei Washington yritä ottaa huomioon kumppaneiden etuja. Venäjän ja Yhdysvaltain asenteet Ukrainan kriisiä kohtaan ovat melko erilaisia eivätkä osapuolet ole vielä tulleet yhteisymmärrykseen.
Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2014_11_08/Lavrov-Washington-ei-yrita-ottaa-huomioon-kumppaneiden-etuja-8266/rov: Washington ei yritä ottaa huomioon kumppaneiden etuja - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: