Tuleeko Pietarista seuraava värivallankumousnäyttämö? | |
Barack Obaman ilmoitus nimittää John F. Tefft uudeksi Venäjän Yhdysvaltain suurlähettilääksi on lännen ulkopolitiikan suunnittelijoilta selvä varoitus Venäjän hallitukselle. Hän on erikoistunut värivallankumouksiin hallitusten kaatamiseksi, ja sellaista kenties yritetään syyskuussa.
Lähde: Steven MacMillan / NEO 28.8.2014
Käännöstoimittaja: Ville Kyrönlahti 30.8.2014, Verkkomedia.org
Tuleeko Pietarista seuraava värivallankumousnäyttämö?
Ulkoministeriössä ja kansallisessa sotakorkeakoulussa Washingtonissa työskennellyt Tefft on erikoistunut suunnittelemaan värivallankumouksia hallitusten kaatamiseksi. Hän on myös entinen Yhdysvaltain suurlähettiläs Ukrainassa, jossa hänellä oli keskeinen rooli Washingtonin johtaman Kiovan vallankaappauksen suunnittelussa.
Värivallankumouksien perusta piilee Rand Corporationin 1960-luvulla kehittämän ”joukkotekniikan” ja 1990-luvulla syntyneen professori Gene Sharpin väkivallattoman taistelun oppaan fuusiossa.
Kansalaisjärjestöt (NGO) toimivat läntisten tiedustelupalveluiden jatkeina luoden keinotekoisia vallankumousliikkeitä maissa, jotka vastustavat angloamerikkalaista hegemoniaa luomalla sosiaalisia verkostoja, jotka taas kaatavat epäsuotuisa hallintoja.
Ne esiintyvät aina spontaaneina kansan mielenosoituksina, jotka nousevat vastustamaan korruptoitunutta hallitsevaa luokkaa. Usein valtavirtamedia tukee mielenosoituksia.
Todellisuudessa järjestäjinä toimivat ulkomaiset kansalaisjärjestöt, kuten Yhdysvaltain tukema, serbialaispohjainen vallankumouksia organisoiva CANVAS, joka on toiminut Ukrainassa vuosien 2013–2014 ajan. Vuoden 2000 vallankaappaus Serbiassa, 2003 ruusuvallankumous Georgiassa ja 2004 oranssi vallankumous Ukrainassa, ovat ainoastaan kaikkein pahamaineisimmat vallankaappaukset, joissa tekniikkaa on käytetty.
Viime vuosikymmenten aikana kokenein värivallankumousten kansalaisjärjestö on ollut National Endowment for Democracy (NED), jonka ”rahoitus on täysin riippuvainen Valkoisen talon ja kongressin tuesta”.
Historioitsija Allen Weinstein, joka 1980-luvulla auttoi laatimaan lainsäädäntöä NEDin luomiseksi, huomautti Washington Postin haastattelussa vuonna 1991: ”paljon siitä, mitä teemme tänään, tehtiin 25 vuotta sitten salaa CIA:n toimesta”.
NEDin presidentti Carl Gershman kirjoitti syyskuussa 2013 Washington Postissa, että: ”Ukraina on suurin palkinto”. Tämä tapahtui vain muutama kuukausi ennen kuin hänen organisaationsa oli vahvasti mukana järjestämässä Kiovan mielenosoituksia.
Muiden hallitusten vaihtoon erikoistuneiden organisaatioiden, kuten George Soros Open Society Foundationin (OSF) ja US Agency for International Developmentin (US AID) kanssa, NED ohjaa välillisesti organisaatiota ympäri maailmaa.
Eräs venäläinen organisaatio on Ivan Pavlovin Pietarissa perustama ”Freedom Information Foundation " (FIF), jonka tärkeimmät kannattajat ovat NED, OSF ja US AID.
19. elokuuta Venäjän hallitus karkotti Pavlovin vaimon, koska hänen väitettiin edistäneen ”perustuslaillisen järjestyksen kaatamista”. Huhtikuussa valtion turvallisuuspalvelulle (FSB) pitämässä puheessaanVladimir Putin myönsi läntisten kansalaisjärjestöjen olevan uhka Venäjän turvallisuudelle. Putinin mukaan monet kansalaisjärjestöt ajavat ”ulkovaltojen kansallisia etuja”.
US AID karkotettiin Venäjältä vuonna 2012. Maan ulkoministeriö sanoi järjestön ”yrittäneen vaikuttaa poliittisiin prosesseihin avustuksin”.
Venäjän ja lännen suhteet ovat huonoimmat sitten kylmän sodan pahimpien aikojen. Venäjän presidentti on joutunut Ukrainan vuoksi jatkuvan hyökkäyksen kohteeksi Yhdysvaltain ja EU:n poliitikkojen suunnalta.Hillary Clinton on verrannut Putinia jopa Hitleriin.
On selvää, että länsieliitti on päättänyt kaataa Putinin ja korvata hänet nöyristelevämmällä ja vähemmän kansallismielisellä johtajalla, joka on halukkaampi taipumaan Washingtonin, Lontoon ja Bryssel sanelupolitiikkaan.
Putinin Venäjä tarjoaa vastapainon angloamerikkalaiselle hegemonialle, vaikka hän on toisinaan flirttaillut länsieliitille. Yhtään Putinilta tai Kremliltä anteeksi pyytelemättä, länsi on ollut selvästi sotaisampi puoli kansainvälisellä näyttämöllä Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen. Naton itälaajeneminen entisiin Varsovan liiton maihin, osana laajempaa Venäjän saartamisstrategiaa, on erittäin provosoiva taktiikka.
Tuoreessa artikkelissaan ”Vaarallinen herra Putin”, uuskonservatiivi ja sotahaukka, entinen ulkoministeriön virkamies David J. Kramer syyttää Putinia Ukrainan kriisistä väittäen, että: ”tämä tekee Putinista ja jopa Venäjästä, vakavan uhkan”. Kramer on Freedom Housen puheenjohtaja. Organisaatio on liitetty NEDiin ja se on ollut aiemmin mukana lukuisissa värivallankumouksissa ympäri maailmaa.
Lännelle sietämätön: Putin
Värivallankumous Venäjällä
Ei ole epäilystäkään, etteikö länsimaiset strategit olisi pohtineet yllyttämistä toiseen värivallankumoukseen Venäjällä. Ensimmäinen yritys sekaantua Venäjän sisäisiin asioihin epäonnistui vuoden 2012 presidentinvaalien alla.
Artikkelissaan ranskalainen intellektuelli ja Voltaire Networkin perustaja Thierry Meyssan korostaa Putinin ja pääministeri Dmitri Medvedevin hyvää suhdetta, koska siten voidaan varmistaa Venäjän vakaus:
”On tärkeää, että presidentti Vladimir Putin pystyy luottamaan pääministeri Medvedeviin, jonka Washington toivoi värväävänsä hänen kaatamiseksi.”
Medvedev saattaa olla heikko lenkki Venäjän hallinnossa, sillä hän oli Institute of Contemporary Developmentin johtokunnan puheenjohtajana vuonna 2008. Järjestö on osa Council On Foreign Relationsin (CFR) neuvoston toimikuntien ohjelmaa.
Jos Medvedev on edelleen osa tätä organisaatiota, voi se osoittautua ratkaisevaksi tekijäksi tulevina vuosina, sillä CFR on Amerikan ylivoimaisesti merkittävin ajatushautomo, joka on täynnä ulkoministeriön ja CIA:n virkamiehiä.
Meyssan viittaa myös venäläispoliitikko Evgeny Fedorov videoon otsikolla: ”Pietarissa tullaan näkemään Maidan”. Fedorov toteaa, että länsi on todennut Pietarin Venäjän strategisesti heikkona kohtana, jossa pystytään lietsomaan ja valmistelemaan levottomuuksia. Syyskuussa pidettävät kuvernöörinvaalit ovat potentiaalinen tilaisuus käynnistää protestit:
”2–3 viikkoa sitten Yhdysvaltain suurlähettiläs piti suljetun kokouksen yhdessä Moskovan teattereista, jossa hän kertoi avoimesti, että ensimmäinen isku lyödään Pietarissa syyskuun vaalien aikana.”
Jos Venäjällä puhkeaa protesteja tulevina kuukausina tai vuosina, niin mielenosoitusten lähde ja toimivien kansalaisjärjestöjen osallisuus alueella joudutaan tutkimaan tarkasti, ottaen huomioon NEDin kaltaisten järjestöjen historia.
Ville Kyrönlahti
Tarvitsemme tukeasi - toimimme ainoastaan yksityisin lahjoitusvaroin!
Kiitä työstä lahjoituksella ja avustat Verkkomedian toimintaa jatkumaan. "Meille pieni on jo suurta": Lahjoitustili: Janus Putkonen / FI71 4055 7620 0031 53
|
Sivut
▼
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.