Mihin patoamispolitiikka johtaa?
Asiasta ilmoitti USA:n valtionhallinnon tiedottaja Marie Harf. Tällaista länsimaiden suhtautumista Venäjään, presidentti Vladimir Putin luonnehti patoamispolitiikan ilmentymäksi. USA:n harjoittaman, tämän politiikan huipentumaksi, ovat tulleet Ukrainan tapahtumat.
Meidän näkemyksemme mukaan, Venäjän hallitus on tiiviisti mukana separatistein tukemisessa, vaikka meillä ei tästä ole olemassa yksityiskohtaisia tietoja, ilmoitti USA:n ulkoministeriön korkea-arvoinen virkamies. Lähtien omista kuvitelmistaan, USA ottaa käyttöön Venäjän vastaisia sanktioita ja ajaa tähän mukaan myös kumppaneitaan Euroopassa. Tämän tuloksena kärsivät taloudelliset projektit ja rikkoutuvat vuosien aikana rakennetut yhteydet kansainvälisen turvallisuuden takaamisen alueella.
USA:n kunnianhimot ja pyrkimys sitoa omat sääntönsä elämään, johtaa konflikteihin. Venäjän presidentti Vladimir Putin huomautti Venäjän suurlähettiläiden kokouksessa, että Ukrainassa provosoidut tapahtumat ovat pahamaineisen patoamispolitiikan harjoittamisen ilmiö. On selvää, ettei tämän politiikan soveltaminen loppunut kylmän sodan päättymisen jälkeen, totesi venäläinen asiantuntija Aleksandr Gusev.
USA, Jotta voisi päästä hallitsevaan asemaan kansainvälisellä areenalla, käyttää hyväksi sääntöjä, jotka se on itse laatinut jo viime vuosisadan ensimmäisellä puoliskolla. Itse asiassa kysymys on patoamispolitiikasta, joka kohdistuu Venäjään ja muihin maihin jotka nyt tavoittelevat johtavaa asemaa. Niihin kuuluvat mm. Kiina, Intia ja Japani. Vaikka Yhdysvallat kutsuu Japania strategiseksi kumppanikseen taloudellisella ja poliittisella alueella, niin kyseinen suuntaus on olemassa. Tämän lisäksi USA käyttää Eurooppalaisia maita kohtaan patoamispolitiikan periaatteita, vaikka myös katsoo niiden olevan strategisia kumppaneita.
Ukrainan presidentti Petro Poroshenko ei ollut vielä edes ilmoittanut tulitauon lopettamisesta, kun Washington kiirehti ilmoittamaan, että on valmis tukemaan kaikkia Ukrainan hallinnon tekemiä päätöksiä, mukaan lukien sotatoimien elvyttäminen maan kaakkoisosassa. Kun Poroshenko antoi määräyksen armeijalle hyökkäyksen aloittamisesta, hän soitti ensin USA:n ulkoministeri John Kerrylle. Tämä siitä huolimatta, vaikka USA ei osallistunut Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Tshekin neuvotteluihin, joissa etsittiin strategioita selkkauksen selvittämiseksi.
Tietä, luotettavaan, lujaan ja pitkäaikaiseen rauhaan, ei voida löytää sodan avulla , - korosti Vladimir Putin. Ukrainan lähimmät eurooppalaiset naapurimaat, ovat edelleen kehottaneet Kiovaa pysäyttämään sotatoimet sekä käynnistämään täysipainoiset rauhanneuvottelut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.