Länsimaat jatkavat Venäjän vastaisilla pakotteilla ja itse tästä häviävät
Kuten presidentti Obama ilmoitti, amerikkalaiset eivät jää jälkeen eurooppalaisista, Moskovan poliittisessa eristämisessä.
Asiantuntijoiden näkemyksen mukaan. Länsimaiden pakotepolitiikka ei sovi hyvin yhteen, Ukrainassa alkaneen neuvotteluprosessin kanssa. On selvää, ettei Moskovan poliittinen eristäminen edistä millään tavalla Ukrainan konfliktin liennyttämistä. Tämä on länsimaita johdattava ainut päämäärä, kun se yrittää saada polvilleen Venäjää. Venäjän duuman puhemiehen Sergei Naryshkinin mukaan, Venäjän vastaisten pakotteiden aloitteentekijät, ovat täydellisesti irrottautuneet todellisuudesta. Samanlainen näkemys on Venäjän EU:n lähettiläällä Vladimir Tshizhovilla.
Uusien pakotteiden käytönottaminen ja samanaikaisesti, kun tehtäväksi asetetaan niiden purkaminen syyskuun loppuun mennessä, on järjetöntä jopa byrokraattiselta, puhumattakaan poliittiselta kannalta, otettuna. EU yhdessä valtameren takaisen ystävänsä kanssa, on muutamien kuukausien aikana ilmoittanut, että sen tärkeimpänä päämääränä on konfliktin liennyttäminen Ukrainan kaakkoisosassa, sekä kehottanut tähän myös Venäjää. Mutta, tänään se on kuitenkin itse on siirtynyt jännityksen lisäämisen suuntaan, koska näillä toimillaan Eurooppa kannustaa Kiovan sodan puoluetta.
Pakotteet eivät kuitenkaan ole kriittisiä venäläiselle liiketoiminnalle. Valtion myöntämien määrärahojen määrä sulkee pois länsimaiden poliittisten pakoteiden vaikutuksen maan talouteen. Moskovan maailman talouden ja kansainvälisten suhteiden instituutin asiantuntija Vladimir Olentshenko totesi pakotteista.
Venäjän puolustusalueen tuottoantolaitosten investointiohjelmia rahoitetaan maan budjetista. Mitä taas tulee energia-alueen yhtiöihin, niin niiden investointiohjelmat, eivät ainakaan tänä vuona kaipaa minkäänlaisia lisälainoja. Lisäksi Venäläisten yhtiöiden toiminnan rajoittamisen vuoksi länsimaiden pääomat tarvitsevat uusia sijoituskohteita. Mutta, pääomat eivät siedä pysähtyneisyyttä ja siksi osa pääomista ajautuu keinottelun alueelle, mikä puolestaan epävakauttaa länsimaiden talouksia.
Bruges Group tieteellisen tutkimuskeskuksen johtajan Robert Ouldsin mukaan, EU haluaa laajentaa vaikutusvaltaansa kauemmaksi idän suuntaan ja ainoana esteenä tällä tiellä on Venäjä. Mutta, presidentti Vladimir Putin ei anna eurooppalaisten politiikkojen pukea hänen maataan pakkopaitaan. Asiantuntijan mukaan, länsimaiden tulisi olla Venäjän kanssa yhteistyössä, eikä pitää sitä vihollisena. Robert Oulds on vakuuttunut, että uusi pakotteiden paketti merkitsee kauppasodan alkua. Se, tosiasia, että tämä tapahtuu hetkellä, kun tilanne on jonkin verran lientymässä Ukrainan kaakkoisosassa, merkitsee ainoastaan Euroopan halua rangaista Venäjää tottelemattomuudesta. Suurin osa analyytikoista uskoo, että Kreml turvaa itsenäisen, maan kansallisia etuja vastaavan sisä- ja ulkopolitiikan harjoittamisen, pidettiinpä tästä länsimaissa tai sitten ei.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.