Sivut

tiistai 25. helmikuuta 2014

Amerikkalaiset trash noin 1/3 ruokansa, arvoltaan $ 161bn - USDA

Julkaistu aika: 25 helmikuu 2014 08:56
AFP Photo / Spencer Platt
AFP Photo / Spencer Platt
Noin 30 prosenttia 430 miljardia kiloa ruokaa tuotetaan Yhdysvalloissa menee hukkaan, uskomaton tilastotieto, varsinkin kun puute kaatopaikkatilaa, puhumattakaan globaalin uhan maailman nälkää.
Järkyttävä tilastotieto antaa uuden merkityksen termi "roskaruokaa", kuten amerikkalaiset lähetät 133000000000 kg (60 miljardia kg) elintarvikkeiden roskat kaatopaikalle vuosittain. Voit laittaa sen toisella tavalla, 141000000000000 kaloria vuodessa - tai 1249 kaloria henkeä kohti päivässä - meni syömättä Yhdysvalloissa, mukaan raportin Yhdysvaltain maatalousministeriö. kärkikolmikkoon elintarvikkeiden ryhmät kannalta kokonaisrasvapitoisuutta ruoka tuhoutuu kustannukset ovat rankattu seuraavasti: liha, siipikarjan ja kalan valmistaminen (30 prosenttia), vihannekset (19 prosenttia) ja maitotuotteet (17 prosenttia). Vähittäiskauppa ruokajätettä, esimerkiksi ruokakauppoja ja ravintoloita, osuus oli 10 prosenttia (43 miljardia kg), kun taas kuluttaja tappiot olivat 21 prosenttia (90 miljardia puntaa) käytettävissä olevista elintarvikehuolto. kysymys Elintarvikkeiden tappio on tulossa vakava aihe ei vain Yhdysvalloissa, mutta ympäri maailmaa maat kamppailevat asennus tasoilla roskat, kun elintarvikkeiden niukkuus joukossa räjähtänyt maailman väestöstä vaatii uuden tavan ajatella ruokailutottumuksia. Vuonna 2010 keskimääräinen amerikkalainen vietti 4016 dollari ruokaan ( sekä at-home ja away-from-home kulutus) ulos keskimäärin käytettävissä olevien tulojen 36016 dollaria, raportissa nimeltään "arvioitu määrä, arvo ja kaloreita postharvest Ruoka tappioita Vähittäismyynti Tasot Yhdysvalloissa", totesi. Samalla mukaan Centers for Disease Control and Prevention, yli kolmasosa yhdysvaltalaisista aikuisista (35,7 prosenttia) ovat lihavia, mikä on ehkä paras argumentti, että amerikkalaiset voivat korvata suuren osan ruokajätteen ongelman yksinkertaisesti syö vähemmän. Arvioitu vuotuinen terveydenhoitomenojen lihavuuden Yhdysvalloissa oli 147 miljardia dollari vuonna 2008, tarjoamisen kustannukset lääketieteellistä apua henkilöille, jotka ovat lihavia olivat 1429 dollaria suuremmat kuin normaalipainoisilla, mikä asettaa valtavia paineita terveydenhuollon kustannuksia.






Samaan aikaan, ongelma maailmanlaajuinen elintarvikkeiden niukkuus on saamassa huomiota maailman johtajat. "YK ennustaa, että maailman väkiluku nousee 9,3 miljardia vuoteen 2050 mennessä, ja tämä edellyttää 70 prosentin kasvu elintarviketuotannon, netto viljelykasvien käytetään biopolttoaineita. Tällä hetkellä ... useita elintarvikkeiden turvaton ihmiset saavutti 802 miljoonaa vuonna 2012, " raportissa todetaan. USDA varoittanut, että kehittyneissä maissa, kuten Yhdysvalloissa - jossa 49 miljoonaa ihmistä asui elintarvikkeiden turvaton kotitaloudet ulos koko väestöstä yli 305 miljoonaa - ei pitäisi ottaa nykyisellä tasolla elintarvikkeiden turvallisuuden itsestäänselvyytenä. "Vaikka suurin osa tästä väestönkasvusta tapahtuu kehitysmaissa, kehittyneissä maissa, kuten Yhdysvalloissa myös kohdata asioita nälän ja puutteellisen elintarviketurvan", se sanoi. Kun pyritään houkuttelemaan huomiota ongelmaan ruokajätteen, USDA ja Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston (EPA) viime vuonna käynnistyi US Food Waste Challenge. Yhdistyneiden Kansakuntien ympäristöohjelma n (UNEP) Maailman ympäristöpäivä n keskeinen teema oli myös ruokajätettä.








AFP Photo / Spencer Platt
AFP Photo / Spencer Platt

Raportti myönsi, että ongelman ratkaisemiseksi ei ole helppo haaste, sillä monissa eri paikoissa, joissa ruokaa jaetaan, kulutetaan ja hävitettävä. On arviolta 119 miljoonaa kotitaloutta, yli puoli miljoonaa ravintoloita, kuten pikaruokaloissa, ja lukuisat muissa paikoissa, joissa ihmiset kokoontuvat syömään, kuten koulut, laitokset ja vankiloissa eri puolilla Yhdysvaltoja, se sanoi.

Eco-vaarallisia tottumuksia


Suurelta osin huomiotta liittyvä ongelma meidän voimakkaasti kaupungistunut elämäntavat on, miten päästä eroon meidän ruokajäte tavalla, joka ei aiheuttaa pitkäaikaista vahinkoa ympäristölle.Heitetään syömättä jäänyt ruoka muovisiin roskapussit ja niiden hautaamisesta kaatopaikoille vain pahentaa ongelmaa. tilaston mukaan US Environmental Protection Agency (EPA), ruokajätteen osuus oli 34 miljoonaa tonnia noin 250 miljoonaa tonnia kiinteää yhdyskuntajätettä Yhdysvalloissa vuonna 2010, ja hintalappu noin $ 1,3 miljardia euroa. Kun kierrätys useita materiaaleja, kuten metalleja, muovia ja paperia, ruokajäte kärkipaikalle siltä kannalta, mitä on työtaakka kaatopaikat, jossa 21 prosenttia kokonaismäärästä, mukaan EPA. eniten huolestuttava ongelma kaatopaikkasijoitukseen ruokajäte on, että se tuottaa metaanikaasua, koska se hajoaa anaerobisesti. Metaani on 21 kertaa voimakkaampi nopeuttaa ilmaston lämpenemistä kuin hiilidioksidi, mukaan EPA mainittu USDA raportissa. Kaatopaikat muodostavat 34 prosenttia kaikista ihmisen liittyvien metaanipäästöjen Yhdysvalloissa selonteossa kasvaa ihmisen jalanjälki planeetan hyvä syy valtiot voivat ryhtyä käsittelemään tätä asiaa. raportti tarjosi joitakin ehdotuksia käsitellään ajankohtaista myös laajentaa yhteisön kompostointia ohjelmia, joita on noin 3510 tällaisia ​​aloitteita Yhdysvalloissa, jotka mahdollistavat naapuruston asukkaat lähtemään ruuantähteet ja piha koristeineen klo hillitä erityinen kokoelma. Samaan aikaan yritykset pyrkivät korvaamaan ruokajätteen jos "se on taloudellisesti perusteltua, että on, jos hyödyt ovat suuremmat kuin kustannukset." raportissa ehdotettiin mahdollisia etuja rakentaa " kuluttaja liikearvo " liike, käyttäen esimerkkinä "sandwich shop lahjoittaa syömättä jäänyt vielä terveellistä ruokaa yhteisö ruokinta organisaatio lopussa joka päivä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.