Sivut

lauantai 21. syyskuuta 2013

Syyrian vastaisen sodan todelliset tavoitteet - SANA

Damaskos, 20.9. (SANA) -- Jokaisella asiantuntijalla on oma arvionsa Washingtonin suhtautumisesta Syyrian kysymykseen ja oma käsityksensä konfliktin takana olevista Yhdysvaltain tavoitteista, kirjoittaa Syyrian johtava uutistoimisto Syrian Arab News Agency (SANA). 

On monia käsityksiä Syyriaa vastaan?? käytävästä sodasta ja monet asiantuntijatkirjoittavat Syyrian kriisistä. Washingtonin aggressiivisen politiikan tavoitteina arvellaan olevan esimerkiksi:

1) Turvata Yhdysvalloille energiavarantojen saatavuus;

2) Luoda hallittu kaaos Lähi-idän alueen valvomiseksi;

3) Yhdysvaltain lähimmän liittolaisen Israelin etujen suojeleminen;

4) Syyrian käyttäminen "laukaisualustana", alueellisen sodan liekkien lietsomiseksi, jotka puolestaan laajentuisivat maailmansodaksi;

5) Lisätä Yhdysvaltain presidentin hiipuvaa kannatusta;

6) Antaa Washingtonille mahdollisuus valvoa tehokkaammin Kiinaa ja Euroopan maita, jotka ovat riippuvaisia Lähi-idän maiden energiavarannoista;

7) Miehittää Syyria, jotta voidaan edetä kohti Yhdysvaltain tärkeimmän vihollisen Iranin tuhoamista;

 Varmistaa Yhdysvaltojen puolustusteollisuuden sopimukset ja rikastuttaa edelleen "aseparoneja";

9) Edistää Yhdysvaltain pysähtynyttä taloutta sotilasmenoilla;

10) Peitellä epäonnistumisia USA:n ??työttömyyden ja köyhyysongelman hoitamisessa ja Yhdysvaltojen ulkopolitiikassa ja perustella tiedustelupalveluiden toimia Yhdysvaltojen väestön valvonnassa jne.

Yritettäessä selvittää Washingtonin todellisia tavoitteita jännitteiden lisäämiseksi Syyriassa on niin monia erilaisia ??toisistaan poikkeavia asiantuntijalausuntoja, ettei Barack Obaman sanoja voi ottaa vakavasti. Oletamme, että presidentillä ole lainkaan kokonaisvaltaista uunnitelmaa Syyrian suhteen.

Pentagon sen enempää kuin yhdysvaltalaiset kenttäkenraalitkaan eivät liioin ymmärrä, mistä on kysymys. Viimeisimmissä kuulemistilaisuuksissa Yhdysvaltain kongressissa neljän tähden kenraali ja USA:n asevoiminen esikuntapäällikkö Martin Dempsey vastasi senaattori Bob Corkerin esittämään kysymykseen, mitä USA:n hallinto rehellisyyden nimissä haluaa saavuttaa sotilaallisella kampanjallaan Syyriaa vastaan? "En voi vastata, koska en tiedä, mihin me pyrimme", sanoi Denpsey.

Syrian Arab News Agency

Ei kommentteja: