Sivut

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Putin: Länsimaiden arvioitava tarkkaan Ukrainaan vaikuttamisen seuraukset - Uutiset - Yhteiskunta - Venäjän Ääni

Putin: Länsimaiden arvioitava tarkkaan Ukrainaan vaikuttamisen seuraukset - Uutiset - Yhteiskunta - VTänään, 15:00

Putin: Länsimaiden arvioitava tarkkaan Ukrainaan vaikuttamisen seuraukset

Putin: Länsimaiden arvioitava tarkkaan Ukrainaan vaikuttamisen seuraukset

Länsimaiden on arvioitava tarkkaan Ukrainan tilanteeseen vaikuttamisen seuraukset, sanoi Venäjän presidentti Vladimir Putin. Hän lisäsi, että Venäjän reaktio on välttämätön.

”On otettava huomioon, ettei Venäjä voi katsoa välinpitämättömänä sitä, että ihmisiä ammutaan miltei läheltä. En nyt tarkoita maamme johtoa enkä edes Venäjää valtiona vaan kansaamme”, Putin sanoi Venäjän Ykköskanavan haastattelemana.
http://finnish.ruvr.ru/news/2014_08_31/Putin-Lansimaiden-arvioitava-tarkkaan-Ukrainaan-vaikuttamisen-seuraukset-3412/enäjän Ääni

Menneistä virheistä ei ole opittu mitään

Arvoisa Suomen tasavallan hallitus. Nyt näyttää toistuvan sama kuin 1930-luvulla, jolloin länsi-aktiiviset tahot suhmuroivat kansan ja eduskunnan selän takana. Ei edes Puolustusneuvoston puheenjohtaja Mannerheim tiennyt pitkään aikaan militaarikytköksistä Saksaan.
Blogiteksti: Erkki Heiskanen
31.8.2014, Verkkomedia.org

Menneistä virheistä ei ole opittu mitään 
Turhaan yritettiin esittää puolueetonta. NL:n tiedustelu kyllä tiesi asiain oikean laidan. Niin tietää myös nyt Venäjän tiedustelu.
Tietää, että NATOn  isäntämaasopimus on paljon muutakin kuin kansalle on kerrottu. Isäntämaasopimuksien ja niiden takana olevan NATO-doktriinin mukaisesti NATO itse päättää milloin, millä voimilla ja millä tarkoituksella se tulee sopimus-maahan.  
Jos, (toivottavasti ei kun), hallituksemme allekirjoittaa tuon sopimuksen, Suomella ja suomalaisilla on siihen enää kovin vähän sananvaltaa. Vastineeksi emme saa mitään turvatakuita. Jos sellaisia ylipäätään on käytännössä olemassakaan.

Yleinen huoli on perusteltu: Yhtäläisyysmerkit historian virheistä ja vaaroista havaitaan yleisesti

On äärimmäisen tärkeää tiedostaa, miltä tämä touhumme näyttää itänaapurista käsin: Olemme NATO-maa, siis vakava uhka.
Sotilaallinen suurvalta reagoi siihen niin kuin suurvalta reagoi. Ei tarvitse olla mikään ennustaja-erkki nähdäkseen mitä tuleman pitää. Turpiin tulee ennen pitkää, jos ei hallitus tule järkiinsä.
Nyt saa taloutemme tuta ensin seuraukset. Ilmatilan loukkaukset ovat sotilaallisella puolella selviä varoitusmerkkejä. Olette luomassa maastamme aluetta, johon on hyökättävä, koska vaara uhkaa liian lähellä Pietaria ja strategisesti tärkeää Kuolan aluetta.
ÄLKÄÄ LUOJAN TÄHDEN ALLEKIRJOITTAKO TUOTA ISÄNTÄMAASOPIMUSTA!
Turha on myöhemmin puolustella - ties millä verukkeella.

Vakavin Isänmaallisin terveisin,
Erkki Heiskanen, idän vientimies evp.

***

Lue aiheesta Verkkomediasta:

Sopimuspaperi paljastaa: ''Isäntämaasopimus'' tekee Naton komentajasta Pohjolan isännän

Toimitus @ 31.8.2014 14:12

Verkkomedian julkaisemat blogit eivät edusta toimituksen kantaa.
Kaikki blogikirjoitukset ovat kirjoittajien henkilökohtaisia mielipiteitä.

Tuleeko Pietarista seuraava värivallankumousnäyttämö?

Barack Obaman ilmoitus nimittää John F. Tefft uudeksi Venäjän Yhdysvaltain suurlähettilääksi on lännen ulkopolitiikan suunnittelijoilta selvä varoitus Venäjän hallitukselle. Hän on erikoistunut värivallankumouksiin hallitusten kaatamiseksi, ja sellaista kenties yritetään syyskuussa.
Lähde: Steven MacMillan / NEO 28.8.2014
Käännöstoimittaja: Ville Kyrönlahti
30.8.2014, Verkkomedia.org

Tuleeko Pietarista seuraava värivallankumousnäyttämö?
Ulkoministeriössä ja kansallisessa sotakorkeakoulussa Washingtonissa työskennellyt Tefft on erikoistunut suunnittelemaan värivallankumouksia hallitusten kaatamiseksi. Hän on myös entinen Yhdysvaltain suurlähettiläs Ukrainassa,  jossa hänellä oli keskeinen rooli Washingtonin johtaman Kiovan vallankaappauksen suunnittelussa. 
Värivallankumouksien perusta piilee Rand Corporationin 1960-luvulla kehittämän ”joukkotekniikan” ja 1990-luvulla syntyneen professori Gene Sharpin väkivallattoman taistelun oppaan fuusiossa. 
Kansalaisjärjestöt (NGO) toimivat läntisten tiedustelupalveluiden jatkeina luoden keinotekoisia vallankumousliikkeitä maissa, jotka vastustavat angloamerikkalaista hegemoniaa luomalla sosiaalisia verkostoja, jotka taas kaatavat epäsuotuisa hallintoja.
Ne esiintyvät aina spontaaneina kansan mielenosoituksina, jotka nousevat vastustamaan korruptoitunutta hallitsevaa luokkaa. Usein valtavirtamedia tukee mielenosoituksia.
Todellisuudessa järjestäjinä toimivat ulkomaiset kansalaisjärjestöt, kuten Yhdysvaltain tukema, serbialaispohjainen vallankumouksia organisoiva CANVAS, joka on toiminut Ukrainassa vuosien 2013–2014 ajan. Vuoden 2000 vallankaappaus Serbiassa, 2003 ruusuvallankumous Georgiassa ja 2004 oranssi vallankumous Ukrainassa, ovat ainoastaan kaikkein pahamaineisimmat vallankaappaukset, joissa tekniikkaa on käytetty.
Viime vuosikymmenten aikana kokenein värivallankumousten kansalaisjärjestö on ollut National Endowment for Democracy (NED), jonka ”rahoitus on täysin riippuvainen Valkoisen talon ja kongressin tuesta”.
Historioitsija Allen Weinstein, joka 1980-luvulla auttoi laatimaan lainsäädäntöä NEDin luomiseksi, huomautti Washington Postin haastattelussa vuonna 1991: ”paljon siitä, mitä teemme tänään, tehtiin 25 vuotta sitten salaa CIA:n toimesta”.
NEDin presidentti Carl Gershman kirjoitti syyskuussa 2013 Washington Postissa, että: ”Ukraina on suurin palkinto”. Tämä tapahtui vain muutama kuukausi ennen kuin hänen organisaationsa oli vahvasti mukana järjestämässä Kiovan mielenosoituksia.
Muiden hallitusten vaihtoon erikoistuneiden organisaatioiden, kuten George Soros Open Society Foundationin (OSF) ja US Agency for International Developmentin (US AID) kanssa, NED ohjaa välillisesti organisaatiota ympäri maailmaa.
Eräs venäläinen organisaatio on Ivan Pavlovin Pietarissa perustama ”Freedom Information Foundation " (FIF), jonka tärkeimmät kannattajat ovat NED, OSF ja US AID.
19. elokuuta Venäjän hallitus karkotti Pavlovin vaimon, koska hänen väitettiin edistäneen ”perustuslaillisen järjestyksen kaatamista”. Huhtikuussa valtion turvallisuuspalvelulle (FSB) pitämässä puheessaanVladimir Putin myönsi läntisten kansalaisjärjestöjen olevan uhka Venäjän turvallisuudelle. Putinin mukaan monet kansalaisjärjestöt ajavat ”ulkovaltojen kansallisia etuja”.
US AID karkotettiin Venäjältä vuonna 2012. Maan ulkoministeriö sanoi järjestön ”yrittäneen vaikuttaa poliittisiin prosesseihin avustuksin”. 
Venäjän ja lännen suhteet ovat huonoimmat sitten kylmän sodan pahimpien aikojen. Venäjän presidentti on joutunut Ukrainan vuoksi jatkuvan hyökkäyksen kohteeksi Yhdysvaltain ja EU:n poliitikkojen suunnalta.Hillary Clinton on verrannut Putinia jopa Hitleriin.
 
On selvää, että länsieliitti on päättänyt kaataa Putinin ja korvata hänet nöyristelevämmällä ja vähemmän kansallismielisellä johtajalla, joka on halukkaampi taipumaan Washingtonin, Lontoon ja Bryssel sanelupolitiikkaan. 

Putinin Venäjä tarjoaa vastapainon angloamerikkalaiselle hegemonialle, vaikka hän on toisinaan flirttaillut länsieliitille. Yhtään Putinilta tai Kremliltä anteeksi pyytelemättä, länsi on ollut selvästi sotaisampi puoli kansainvälisellä näyttämöllä Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen. Naton itälaajeneminen entisiin Varsovan liiton maihin, osana laajempaa Venäjän saartamisstrategiaa, on erittäin provosoiva taktiikka. 
Tuoreessa artikkelissaan ”Vaarallinen herra Putin”, uuskonservatiivi ja sotahaukka, entinen ulkoministeriön virkamies David J. Kramer syyttää Putinia Ukrainan kriisistä väittäen, että: ”tämä tekee Putinista ja jopa Venäjästä, vakavan uhkan”. Kramer on Freedom Housen puheenjohtaja. Organisaatio on liitetty NEDiin ja se on ollut aiemmin mukana lukuisissa värivallankumouksissa ympäri maailmaa.

Lännelle sietämätön: Putin

Värivallankumous Venäjällä
Ei ole epäilystäkään, etteikö länsimaiset strategit olisi pohtineet yllyttämistä toiseen värivallankumoukseen Venäjällä. Ensimmäinen yritys sekaantua Venäjän sisäisiin asioihin epäonnistui vuoden 2012 presidentinvaalien alla.
Artikkelissaan ranskalainen intellektuelli ja Voltaire Networkin perustaja Thierry Meyssan korostaa Putinin ja pääministeri Dmitri Medvedevin hyvää suhdetta, koska siten voidaan varmistaa Venäjän vakaus: 
”On tärkeää, että presidentti Vladimir Putin pystyy luottamaan pääministeri Medvedeviin, jonka Washington toivoi värväävänsä hänen kaatamiseksi.”
Medvedev saattaa olla heikko lenkki Venäjän hallinnossa, sillä hän oli Institute of Contemporary Developmentin johtokunnan puheenjohtajana vuonna 2008. Järjestö on osa Council On Foreign Relationsin (CFR) neuvoston toimikuntien ohjelmaa.
Jos Medvedev on edelleen osa tätä organisaatiota, voi se osoittautua ratkaisevaksi tekijäksi tulevina vuosina, sillä CFR on Amerikan ylivoimaisesti merkittävin ajatushautomo, joka on täynnä ulkoministeriön ja CIA:n virkamiehiä. 
Meyssan viittaa myös venäläispoliitikko Evgeny Fedorov videoon otsikolla: ”Pietarissa tullaan näkemään Maidan”. Fedorov toteaa, että länsi on todennut Pietarin Venäjän strategisesti heikkona kohtana, jossa pystytään lietsomaan ja valmistelemaan levottomuuksia. Syyskuussa pidettävät kuvernöörinvaalit ovat potentiaalinen tilaisuus käynnistää protestit: 
”2–3 viikkoa sitten Yhdysvaltain suurlähettiläs piti suljetun kokouksen yhdessä Moskovan teattereista, jossa hän kertoi avoimesti, että ensimmäinen isku lyödään Pietarissa syyskuun vaalien aikana.” 
Jos Venäjällä puhkeaa protesteja tulevina kuukausina tai vuosina, niin mielenosoitusten lähde ja toimivien kansalaisjärjestöjen osallisuus alueella joudutaan tutkimaan tarkasti, ottaen huomioon NEDin kaltaisten järjestöjen historia.

Ville Kyrönlahti

Tarvitsemme tukeasi - toimimme ainoastaan yksityisin lahjoitusvaroin!
Kiitä työstä lahjoituksella  ja avustat Verkkomedian toimintaa jatkumaan. "Meille pieni on jo suurta": Lahjoitustili: Janus Putkonen / FI71 4055 7620 0031 53

lauantai 30. elokuuta 2014

Ukrainalaisia sotilaita antautui aluejoukoille

Ainakin 129 Ukrainan kansalliskaartin sotilasta on antautunut itsepuolustusjoukoille Starobeshevon asutuskeskuksen lähellä Donetskin alueella. Lisäksi 92 sotilasta on otettu vangeiksi Kuteinikovin alueella, kertoi Donetskin kansantasavallan joukkojen esikunta. Itsepuolustusjoukkojen antamien tietojen mukaan ukrainalaisten sotilaiden ryhmä yritti murtautua ulos piiritysrenkaasta Amvrosijivkan alueella, mutta heidät pakotettiin perääntymään entisiin asemiin. Käydyissä taisteluissa ukrainalaiset menettivät 50 sotilasta kaatuneina ja haavoittuneina. Donetskin kansantasavallan joukot sulkivat tiistaina tiiviiseen saartorenkaaseen Ukrainan armeijan neljännen prikaatin sotilaita. Silloin selvisi, että kapinalliset suunnittelevat hyökkäystä Mariupolin suuntaan. Jos tämä isku onnistuu, niin suuri osa Ukrainan joukoista, jotka ovat hyökänneet Donetskin alueella, joutuu saarroksiin. Asiantuntijoiden mukaan itsepuolustusjoukot ovat murtautuneet Asovanmerelle.
Rysslands Röst @ VM 28.8.2014 15:11

Venäjä: Suhteet Natoon lähellä jäätymispistettä

Venäjä ryhtyy kaikkiin välttämättömiin toimiin turvallisuutensa takaamiseksi ja uhkien torjumiseksi, sanoi Venäjän Nato-lähettiläs Aleksandr Grushko ennen Walesissa pidettävää läntisen sotilasliiton huippukokousta. "Ne lausumat, joita kuulemme sotilasliiton johtajilta, osoittavat, että Nato aikoo jatkaa operatiivisen valmiuden tehostamista ja siirtää sotilaallista infrastruktuuriaan Venäjän rajojen tuntumaan ja perustella sitä Venäjän taholta muka tulevalla uhalla", sanoi Grushko uutistoimisto Interfaxille antamassaan haastattelussa. Hänen mukaansa Naton toimenpiteet eivät ole perusteluja ja että ne entisestään vaikeuttavat Venäjän ja Naton välisiä suhteita, jotka jo nyt ovat lähellä jäätymispistettä. Toim. huom. Tämäkö on jokin hetki liittää Suomi Natoon? Lue myös: Sopimuspaperi paljastaa: ''Isäntämaasopimus'' tekee Naton komentajasta Pohjolan isännän
Rysslands Röst @ VM 29.8.2014 16:28

               

MH17 FULLY EXPOSED!! You Won't Believe The SHOCKING TRUTH About the Ukra...

MH17 FULLY EXPOSED!! You Won't Believe The SHOCKING TRUTH About the Ukra...



Venäjä aikoo saada malesialaiskoneen turmaan syylliset vastuuseen

Venäjä on huolestunut länsimaiden haluttomuudesta selvittää totuutta malesialaislentokoneen turmasta. Lennonjohtajien keskusteluita ei ole julkistettu. Mustien laatikkojen dataa ei ole liioin ole julkaistu. Vaikuttaa siltä, että Ukraina suojelee syyllisiä.
Lähde: RIA Novosti
Toimittaja: Heikki Sipilä
27.8.2014, Verkkomedia.org

Venäjä aikoo saada malesialaiskoneen turmaan syylliset vastuuseen 
Kaikkia ruumiita ei ole vielä tunnistettu, mutta maailma vaikuttaa unohtaneen koko jutun. Malesialaisen lentokoneen tragedia on kadonnut länsimaisten lehtien otsikoista. Siitä ei keskustella kansainvälisten järjestöjen kokouksissa.
"Yhteenkään kysymykseen ei ole vastausta, mutta asia ei tunnu kiinnostavan ketään", totesi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tiistaina.
"Vaikuttaa siltä, että kaikki paitsi Venäjä ovat menettäneet kiinnostuksensa onnettomuuden tutkintaan. Ne, jotka olivat syyttäneet kaikesta Venäjää ja itäukrainalaisia, ovat nyt vaiti. Vain Venäjä yrittää edelleen ylläpitää kiinnostusta turmaa kohtaan."


Malaysia Airlinesin matkustajalentokone oli 17.7. matkalla Amsterdamista Kuala Lumpuriin. Lentokone poikkesi reitiltä ja putosi alueen itsepuolustusjoukkojen hallussa olleelle alueelle. Miksi lentokone muutti reittiä?
Vastaus saattaisi löytyä mustien laatikkojen tallentamista tietoista. Totuus voisi löytyä lennonjohtajien keskustelujen nauhoituksista. Mutta näitä tietoja pidetään salassa. Uhrien omaiset odottavat kiltisti, että joku vaivautuisi kertomaan heille, kuka oli vastuussa 298 ihmisen kuolemasta, sanoi asiantuntija Azhdar Kurtov.
"En ymmärrä, miksi uhrien omaiset pysyvät vaiti. Voi olla niinkin, ettei kukaan kuule heidän ääntään. Mutta ymmärrän hyvin, miksi länsimainen media on viime aikana pysynyt hiljaa. Hallitus kontrolloi niitä verotus- ja hallintojärjestelmän kautta. Ilmeisesti media sai käskyn lopettaa asiasta puhuminen."
"Ukrainan hallituksen ei todellakaan tule suojella syyllisiä. Venäjä aikoo selvittää totuuden", sanoi Sergei Lavrov.

Katso Corbett Reportin vastikään julkaisema presentaatio MH17-turman tutkimuksista:

 RIA Novosti / KOMINFORM

Lue myös:

Lennon MH17 mustien laatikoiden tietoja salataan - tutkinta aiotaan painaa villaisella

Heikki Sipilä @ 27.8.2014 13:24

Venäjä aikoo saada malesialaiskoneen turmaan syylliset vastuuseen

Venäjä on huolestunut länsimaiden haluttomuudesta selvittää totuutta malesialaislentokoneen turmasta. Lennonjohtajien keskusteluita ei ole julkistettu. Mustien laatikkojen dataa ei ole liioin ole julkaistu. Vaikuttaa siltä, että Ukraina suojelee syyllisiä.
Lähde: RIA Novosti
Toimittaja: Heikki Sipilä
27.8.2014, Verkkomedia.org

Venäjä aikoo saada malesialaiskoneen turmaan syylliset vastuuseen 
Kaikkia ruumiita ei ole vielä tunnistettu, mutta maailma vaikuttaa unohtaneen koko jutun. Malesialaisen lentokoneen tragedia on kadonnut länsimaisten lehtien otsikoista. Siitä ei keskustella kansainvälisten järjestöjen kokouksissa.
"Yhteenkään kysymykseen ei ole vastausta, mutta asia ei tunnu kiinnostavan ketään", totesi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tiistaina.
"Vaikuttaa siltä, että kaikki paitsi Venäjä ovat menettäneet kiinnostuksensa onnettomuuden tutkintaan. Ne, jotka olivat syyttäneet kaikesta Venäjää ja itäukrainalaisia, ovat nyt vaiti. Vain Venäjä yrittää edelleen ylläpitää kiinnostusta turmaa kohtaan."


Malaysia Airlinesin matkustajalentokone oli 17.7. matkalla Amsterdamista Kuala Lumpuriin. Lentokone poikkesi reitiltä ja putosi alueen itsepuolustusjoukkojen hallussa olleelle alueelle. Miksi lentokone muutti reittiä?
Vastaus saattaisi löytyä mustien laatikkojen tallentamista tietoista. Totuus voisi löytyä lennonjohtajien keskustelujen nauhoituksista. Mutta näitä tietoja pidetään salassa. Uhrien omaiset odottavat kiltisti, että joku vaivautuisi kertomaan heille, kuka oli vastuussa 298 ihmisen kuolemasta, sanoi asiantuntija Azhdar Kurtov.
"En ymmärrä, miksi uhrien omaiset pysyvät vaiti. Voi olla niinkin, ettei kukaan kuule heidän ääntään. Mutta ymmärrän hyvin, miksi länsimainen media on viime aikana pysynyt hiljaa. Hallitus kontrolloi niitä verotus- ja hallintojärjestelmän kautta. Ilmeisesti media sai käskyn lopettaa asiasta puhuminen."
"Ukrainan hallituksen ei todellakaan tule suojella syyllisiä. Venäjä aikoo selvittää totuuden", sanoi Sergei Lavrov.

Katso Corbett Reportin vastikään julkaisema presentaatio MH17-turman tutkimuksista:

 RIA Novosti / KOMINFORM

Lue myös:

Lennon MH17 mustien laatikoiden tietoja salataan - tutkinta aiotaan painaa villaisella

Heikki Sipilä @ 27.8.2014 13:24

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
UN, ICAO Should Coordinate Efforts to Facilitate MH17 Crash Probe - Lavrov
MOSCOW, August 26 (RIA Novosti) - The International Civil Aviation Organization (ICAO) and the United Nations should coordinate international efforts to ensure a speedy completion of the investigation into the crash of Malaysia Airlines flight MH17in eastern Ukraine on July 17, Russian Foreign Minister Sergei Lavrov said.

YK nimitti tuomarin tutkimaan Israelin rikoksia ​​Gazassa

YK:n ihmisoikeusneuvosto kertoi maanantaina, että newyorkilaistuomari Mary McGowan Davis on nimitetty YK:n komissioon, joka tutkii Israelin rikoksia saarretulla Gazan alueella.
Lähde: PressTV
Toimittaja: Heikki Sipilä
27.8.2014, Verkkomedia.org

YK nimitti tuomarin tutkimaan Israelin rikoksia ​​Gazassa 
Päätös tehtiin 47 jäsenmaan muodostaman neuvoston hätäkokouksessa maanantaina. Tutkintaryhmä muodostettiin Palestiinan ehdotuksesta. Palestiinalla on YK:n ihmisoikeusneuvostossa tarkkailijan asema.
Tehtävässään ryhmä pyrkii selvittämään tosiasiat ja olosuhteet, joissa ihmisoikeusrikkomuksia ja rikoksia on tapahtunut saattaakseen niistä vastuussa olevat tahot asianmukaisesti vastuuseen, totesi neuvosto.
Korkeimman tason ihmisoikeuselin määräsi tutkimuksen tehtäväksi heinäkuussa huolimatta Israelin ja Yhdysvaltain vastustuksesta. Israelin hallitus on jo ennalta tuominnut tutkimuksen ja väittänyt sen olevan Tel Avivin vastaista juonittelua.

Israelin hyökkäys on tuhonnut kokonaisia kaupunginosia Gazassa - minuuteissa

McGowan Davis on toiminut myös edellisessä työryhmässä, joka tutki Israelin toimia sodassa Gazaa vastaan ajalla 2008 - 2009. Tel Aviv hylkäsi tuolloin tehdyn tutkimuksen tulokset.
Davis toimi Yhdysvaltain New Yorkin osavaltion korkeimman oikeuden istuvana tuomarina vv. 1986-1998. Hän on tunnettu siirtymäkausiin liittyvän lainsäädännön ja ihmisoikeuslainsäädännön asiantuntija.
Israel on tehnyt sotilaallisia iskuja saarrettua Gazaa vastaan 8.7.2014 lähtien.
Ainakin 2 135 palestiinalaista, joista noin 570 lasta, on tähän mennessä saanut surmansa Israelin hyökkäyksissä Gazaan. Noin 11 000 ihmistä on haavoittunut.
Tel Aviv sanoo 68 israelilaisen kuolleen konfliktissa, mutta palestiinalaisten Hamas-vastarintaliikkeen mukaan tuo määrä on yli 150.
Heikki Sipilä @ 27.8.2014 14:37

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
UN appoints ex-judge to investigate Israel crimes against Gaza
The United Nations Human Rights Council says former New York judge Mary McGowan Davis has been appointed to a UN commission investigating Israel’s crimes in its war on the blockaded Gaza Strip.
The decision was made during an emergency session of the 47-nation council on Monday.

Krimin kehitys käynnistynyt niemimaan liityttyä Venäjään

Ennen Krimin liittymistä osaksi Venäjää niemimaan humanitaarinen ja sosiaalinen kehitys oli ollut lähinnä epäsosiaalista. Se oli toiminut ihmisiä vastaan. Terveydenhuolto ei auttanut ihmisiä pysymään terveenä. Eläkkeet ja palkat olivat olleet pieniä ja vammaisten huomiointi puutteellista.
Lähde: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
28.8.2014, Verkkomedia.org

Krimin kehitys käynnistynyt niemimaan liityttyä Venäjään 
"Ollessaan osana Ukrainaa Krim ei saanut riittävää rahoitusta sosiaalisten palveluiden ylläpitämiseen Kiova ei koskaan vaivautunut kehittämään Krimin terveydenhuoltoa", sanoi Krimin tasavallan kulttuurikomission puheenjohtaja Svetlana Savtshenko.
"Meillä oli Krimiläisten terveys –ohjelma, mutta se oli alueen hallituksen oma aloite. Ukrainan syyttäjänvirasto oli nostanut meiltä vastaan syytteenkin tämän ohjelman käynnistämisen vuoksi. Meillä ei ollut oikeutta aloittaa omaa terveysohjelmaamme. Vaikka Ukrainan perustuslaki takasikin ilmaisen terveydenhuollon, todellisuus oli aina ollut toisenlainen. Ollessamme osana Ukrainaa terveydenhuollon budjetti oli seitsemän miljoonaa dollaria, mutta nyt meillä on alan kehittämiseen jo 885 miljoonaa dollaria."
Eläkkeet ja sosiaalituki on nostettu kaksinkertaiseksi. Liikunnan ja urheilun edistämiseen on määrätty 1,2 miljoonaa dollaria.


Svetlana Savtshenkon mukaan se on enemmän kuin koskaan aiemmin. Krimille perustetaan uusia työpaikkoja. Vammaisten ihmisten tarpeet pyritään myös ottamaan huomioon, sanoi Krimin tasavallan sosiaalikehitysministeri Elena Romanovskaja.
"Alueella on aloitettu Asunto venäläiselle perheelle –ohjelma monilapsisia perheitä ja nuoria lapsiperheitä varten. Olemme kehittäneet ohjelman, jonka puitteissa vammaisten henkilöiden elämää pyritään Krimillä parantamaan. Olemme jo kehittämässä samanlaista ohjelmaa ensi vuodeksi."
Lisäksi Krimille perustetaan erityistalousalue. Alueen infrastruktuuria, koulutusta ja turismia pyritään kehittämään. Hallitus on määrännyt Krimin kehittämiseen kaikkiaan neljätoista miljardia dollaria.

 Rysslands röst / KOMINFORM
Heikki Sipilä @ 28.8.2014 13:35

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Krims sociala utveckling
Innan Krims återförenade sig med Ryssland bedrevs halvöns utveckling i “antisocial” riktning och var snarare människofientlig. Hälsovården vårdade inte lokalbornas hälsa medan pensioner, löner och en tillgänglig miljö för handikappade medförde enbart problem. Återställning av alla dessa funktioner har visat sig vara en svår, men utförlig uppgift.