Sivut

torstai 6. maaliskuuta 2014

Hillary Clinton vertaa Venäjän presidentin toimia Hitler
Julkaistu aika: 06 maaliskuu 2014 12:14 Lyhyitä URL
Entinen Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton (Reuters / Kevin Lamarque)Entinen Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton (Reuters / Kevin Lamarque)
Jaa Tumblr
Tunnisteet
Konflikti , Ihmisoikeudet , Law , Military , Politiikka , Venäjä , turvallisuus , USA , Ukraina
Entinen ulkoministeri Hillary Clinton on verrannut presidentti Putinin kanta Ukrainaa hyödyntänyt Hitler vuonna 1930. Clinton vaatii, Venäjä pyrkii "uudelleen Sovietize" se naapurit liikkua joka "uhkaa [] rauhaa Euroopassa."

Hänen ensimmäinen julkinen lausunto Ukrainan tilannetta, Clinton arvosteli Venäjän presidentti hänen politiikkaa vähemmistöjen suojelu Ukrainassa varjolla interventioon. Kohdistaminen väitetty Venäjän päätös myöntää passeja kansalaisille Krimillä, Clinton verrattuna muutto taktiikka antoi Adolf Hitler.

"Se muistuttaa väitteitä, jotka tehtiin 1930-luvulla, kun Saksassa natsit pitää puhua siitä, miten he joutuivat suojelemaan Saksan vähemmistöjen Puolan ja Tsekkoslovakian ja muualla Euroopassa", hän sanoi yksityinen tapahtuma hyödyttää Boys & Girls Klubit Long Beach tiistaina.

Venäjän hallitus on itse asiassa tarjosi passit jäsenille Ukrainan mellakkapoliisi Berkut jotka ovat uhanneet Lynch väkijoukot, vaikka myöhemmin Venäjän pääkonsuli Simferopol, Vyacheslav Svetlichny, sanoi hän ei sulje pois mahdollisuutta Venäjän passin on myöntänyt Ukrainan kansalaiset.

Seuraavat Puheessaan Clinton kielsi hän teki suoraa vertailua Hitlerille, väittäen, että Putinin toimet olivat "muistuttaa" retoriikkaa käytettiin natsi-Saksan, kun he muuttivat Puolan, Tsekkoslovakian ja muualla Euroopassa. Potentiaalinen presidenttiehdokas sanoi hän vain halusi kaikkien olla vähän "historiallinen näkökulma."

"En tee vertailua, varmasti. Mutta minä suosittelen, että me ehkä voimme oppia tämä taktiikka, jota on käytetty ennenkin ", hän sanoi. Clinton lisäsi, että Putinin politiikkaa "uudelleen Sovietizing" ympäröivissä maissa Venäjä on kielteinen vaikutus Venäjän kehitys ja uhkaa rauhaa kaikkialla Euroopassa.

Clinton ei ole ensimmäinen poliitikko tehdä vertailua. Kanadan ulkoministeri John Baird ja hänen Tsekin vastine, Karel Schwarzenberg, ovat molemmat piirretty yhtäläisyyksiä Natsi-Saksan kanssa.

Kathryn Stoner, Venäjä asiantuntija Stanfordin yliopiston Freeman Spogli Institute for International Studies, kertoi AP että Clintonin vertailu oli hieman over-the-top. Hän sanoi Putin "ei näytä kuin hän on vakaasti päättänyt leviää ympäri Ukrainaa ja pysyvästi miehittää tällä alueella."

Venäjän presidentti Vladimir Putin hälventää pelkoja sodan tiistaina virallisen lausunnon. Hän kertoi koottu lehdistölle, että Venäjä ei aio käydä sotaa Ukrainan kansaa ja jos Moskovasta kestää päätös käyttää asevoimien, se "olisi vain suojella Ukrainan kansalaisia."

Vastauksena Yhdysvaltain väittää Venäjälle on toiminut lainvastaisesti, Putin viitattu Amerikan historiassa sotilaallisen väliintulon.

"Kun pyydän heitä" Uskotko teet kaiken laillisesti ", he sanovat" kyllä. " Ja minun täytyy muistuttaa heitä siitä Yhdysvaltojen toimiin Afganistanissa, Irakissa ja Libyassa, missä he toimivat joko täysin ilman YK: n turvallisuusneuvoston valtuutusta tai villitsevän toimeksiannon, kuten tapahtui Libyassa ", Putin sanoi.

Venäjän osalta Kiovan itsenäiseksi julistautuneen valtion laittomina ja tuomitsee väkivaltaiset vallankaappauksen, joka johti sen perustamisesta 22. helmikuuta.

Ukrainan itsehallintoalueella Krimin hylkäsi vallankaappaus nimittämän hallituksen ja pyysi Venäjältä apua ja suojelua. Paikallinen parlamentti on ajoitettu kansanäänestyksessä maaliskuussa 16 päättää alueen tulevaisuudesta. Crimeans päättää, haluavatko he pysyä autonomisen alueen Ukrainassa, tai tulla alueella Venäjän federaatiossa.
En tykkääkään ·  ·  · 2 minuuttia sitten lähellä paikkaa Helsinki · 
  • Sinä tykkäät tästä.
  • Juho Tapio Haavisto Niinkuin lapsena sanotiin, pätee tähänkin: "Jos sun pääs ois lasia, niin näkis kun kusi virtaa ja paska tekee patoja". Niin näin lapsena vastatiin tälläiselle!

Ei kommentteja: